Mourinho: Bármelyik bajnokságot megnyernénk

Utolsó idei mérkõzésére készül a Real Madrid csapata, mely holnap este a Ponferradinával csap össze a spanyol kupa nyolcaddöntõjében. Az elsõ fordulóban ugyan a fõvárosiak nyertek 2-0 arányban, José Mourinho felhívta a figyelmet: a továbbjutás még mindig nem dõlt el.

„Az elsõ meccs jó eredménnyel zárult, de ez nem jelent semmit. Ha õk szerzik az elsõ gólt, a továbbjutás nyitva marad, és ha otthon motiváltak voltak, a Bernabéuban különösen azok lesznek. Minõségi csapatuk van, ez pedig megnehezítheti a dolgunkat” – intett visszafogottságra mindenkit José Mourinho, a Real Madrid vezetõedzõje szokásos, mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóján. „Bízom azokban a játékosaimban akik eddig kevesebbet játszottak. Nem arról van szó, hogy a többieknek pihenésre van szükségük, hanem egyszerûen õk is megérdemlik a lehetõséget.” A portugál tréner ezt követõen elismerte, hogy Casado, a Castilla játékosa kezdõ lesz, csakúgy mint Granero, de ott lesz a padon Joselu és Nacho is.

Amikor az elmúlt egy év értékelésére kérték, Mourinho így reagált: „A futballban nehéz az év végén mérleget vonni, mert ilyenkor csak a szezon felénél tartunk. Ha így nézzük, jól állunk, hisz vezetjük a bajnokságot, a Bajnokok Ligájában mind a hat meccsünket megnyertük, és a kupában is gyõzni tudtunk. Ha másik ligában játszanánk, könnyedén megnyernénk.”

A ma 24. születésnapját ünneplõ Benzemával kapcsolatban az edzõ elmondta, hogy „a legfontosabb a csapattal való együttmûködése.” Ezután Mourinho hozzátette: „Megállapodtunk, hogy Higuaín számára fontosabb két plusz szabadnap, mert Karim könnyebben juthat haza Franciaországba. Az elsõ meccsen Higuaín játszott, ez a munkamegosztás pedig jót tesz a csapatnak is és nekik is. Mindketten gólokat lõnek és illeszkednek a csapatba. A lényeg, hogy hasznosnak érzik magukat. A köztük fennálló versenyhelyzet mindenki számára elõnyös.”

Az újságírók a karácsonyi szünetrõl is kérdezték a madridiak mesterét. „Csak egy hétrõl van szó, de inkább játszanék, mert szeretem megadni az embereknek azt, amit akarnak” – válaszolta. „A futballkedvelõk az ünnepek alatt is szívesen néznének meccseket, a focisták pedig mûvészek, akiknek prezentálniuk kell az elõadást, amire vágynak. Ennek ellenére alkalmazkodunk a helyzethez, és a család is megérdemel egy különleges hetet. December 29-én visszatérünk.”

„A csapatunk 21 emberbõl áll, azt pedig, hogy ki játszik, mindig az aktuális helyzet dönti el. Függ a sérülésektõl, a játékosok formájától…” -mondta Mourinho, amikor Granero esetleges szerepeltetésérõl kérdezték. „Most mindannyian egészségesek, és lehetõségem van Xabit vagy Lasst játszatni a középpályán, hisz mindketten jól teljesítenek. Folytatnia kell a munkát, és holnap Granero is esélyt fog kapni. Amikor játszik, akkor odaadással teszi. Õ madridista, és azt várom, hogy komolyan vegye a meccset.”

Di María sevillai posztjára vonatkozóan Mourinho ekképp reagált: „Néha fontos, hogy meglepjük az ellenfelet, aki más típusú felállásra számított, egy pozicionáltabb 10-essel, mint például Özil vagy Kaká. Egészen addig õk a „tízeseim”, amíg az aktuális meccs miatt úgy nem döntök, hogy inkább más játsszon azon a poszton. Megérte Di Maríát játszatni, és Özil, valamint Kaká is ugyanolyan boldogok, mint azok, akik lehetõséget kaptak.”

Végül Mourinho érintette a Barcelonát is, és gratulált a riválisnak a Klubvilágbajnokságon elért sikeréért. „Nekünk a mi mérkõzéseinkkel kell foglalkoznunk, és csak akkor figyelhetünk a Barcelonára, ha szembekerülünk velük. Ha a naptári évet vesszük alapul, több pontot gyûjtöttünk a bajnokságban, mint bárki, a történelem legjobb eredményét értük el a BL-ben, és megnyertük a Király-kupát is. A Barcelona egy remek csapat, és minden sorozatban közvetlen ellenlábasunk. Gratulálok a legújabb trófeájukért, bár úgy gondolom, a Bajnokok Ligája ennél sokkal fontosabb.”

Forrás: www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK