A Real Madrid arra kéri Cristianót, hogy nyugodjon meg

Cristiano Ronaldo újra megmutatta, hogy minden téren csak szuperlatívuszokban beszélhetünk róla. Amikor megtalálja a góllövõ cipõjét, akkor megállíthatatlan. Ennek ellenére december 10-én, szombaton, a Barcelona elleni mérkõzésen az is egyértelmû volt, hogy az aggodalom és a cselekvési vágy a nagy találkozókon felülkerekedik rajta, különösen a Pep Guardiola által írányított csapat ellen.

A helyzet aggasztja a Real Madridot és mégjobban aggasztotta akkor, amikor látták a Sánchez Pizjuánban véget ért meccs utáni reakcióját, ahogy a kritikusokat támadja a futball szemléletével. (“Ez arra szolgál, hogy elhallgassanak azok, akik engem kritizálnak. Nem értenek a futballhoz, akik engem bírálnak.” a szerk.)  Megzavarodott, de a Bernabéu nemes területén emlékeztették egy fülhúzással arra, hogy hol van és milyen fontossággal bír az a Real Madrid számára, amit mond és csinál.

A múlt vasárnapi ebéd arra szolgált, hogy a Real Madrid vezetõsége elmagyarázza a portugálnak, hogy el kell viselnie bizonyos szituációkat, amik a “zseni” státuszával járnak. A madridista támadó nem szereti a kritikákat. Nem fogadja szívesen és nyugtalankodik miatta, de az ebéd alatt megjegyezték, hogy el kell fogadnia õket. Nem szabad elfelejteni, hogy külföld felé Cristiano Ronaldo az elsõ számú csillaga és jelképe a klubnak, ezért egy sokkal kedvesebb, szerényebb és emberközelibb arcát kéne mutassa.

A klubnál fenntartják azt a véleményt, hogy a század mérkõzéseinek nevezett meccseken a rá nehezedõ nyomás csökkenti a játékban nyújtott hatékonyságát. Úgy hiszik, hogy ez a legnagyobb ellenségévé válik. “Nagyon sokat vállal. Mindent meg akar csinálni, de nem tud. Alkalmanként ez a törekvés maga ellen játszik”, mondják az aggódó Real Madrid vezetõk.

Kevés hatása volt a CR7-el történt beszélgetéseknek. 

Florentino Pérez, Di Stéfano és maga José Mourinho is gyakran beszél a játékossal. Vasárnap a terápián erõsködtek, hogy enyhítsen a nyilatkozatain és ne õ vállaljon minden szerepet a játékban. Hagyjuk, hogy a csapat játsszon. A Bernabéuban megejtett nyilatkozat aggasztó és tudják, hogy az olyan megnyilvánulások, mint a szombati, egyáltalán nem segítenek. A portugál mindenféle tanácsot kapott, amik arra szolgálnak, hogy megtalálja az ideális önmagát és a teljesítménye találkozzon a csapatéval.

A Messivel való összehasonlítás elkerülhetetlen. Ugyanúgy, ahogy a mostani Real Madridé Guardiola Barcelonájával is. Ronaldo a legjobb akar lenni, ahogy az argentin is, ezzel a nyomással pedig nem tud mit kezdeni, különösen amikor a gránátvörös-kékek ellen állnak fel. A Király-kupában lõtt gólja arra szolgált, hogy megszerezze elsõ címét a fõvárosi csapattal és megkönnyebbüljön egy kicsit, de tudja, hogy ez nem elég, nem nagyon tudja kezelni a dolgot. A csapat vezetõi pedig azt akarják, hogy távolodjon el ettõl a hozzáállásától.

Forrás: www.elconfidencial.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK