‘Jogi’ Löw már ácsingózik Mourinho helyére

A német válogatott szövetségi kapitányának fotója teljesen kitölti a Marca keddi címlapját, nem véletlenül.

A spanyol sportlap kiemeli, a Real Madrid egyelõre nem tervezi, hogy megválik jelenlegi edzõjétõl, viszont ha egy nap eljön ez a pillanat, akkor Joachim Löw lehet az utód. A jelenlegi német szövetségi kapitány a válogatott elõtt már több klubcsapatnál kipróbálta magát, dolgozott Törökországban és Ausztriában, a Bundesligában pedig olyan csapatokat irányított, mint a Stuttgart vagy a Karlsruher.

Klubedzõként legnagyobb eredményét a Stuttgartnál érte el, itt 1997-ben megnyerte a német kupát, egy évvel késõbb pedig a KEK döntõjéig vezette csapatát. Ebben az idõszakban egyébként Lisztes Krisztián is a stuttgartiak játékosa volt. Szövetségi kapitányként 2008-ban Eb-döntõig vezette Németországot, 2006-ban pedig Jürgen Klinsmann segítõjeként világbajnoki bronzérmet szerzett.

A Real Madridnál feltételezhetõen azért jöhetett szóba a szakember neve, mert José Mourinho a minap kijelentette: a szenvedélye továbbra is Anglia, és ha egyszer elhagyja a spanyol bajnokságot, akkor mindenképp visszatér a Premier League-be.

Löw továbbá rendelkezik azokkal az adottságokkal, amelyeket Madridban elvárnak a klubvezetõk, a német válogatott nagyban neki köszönhetõen újra stílusosan, korszerûen játszik, a kispadon pedig úriemberként viselkedik, megjelenése mindig elegáns.

Forrás: FourFourTwo
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK