Joe Cole: Mindenért hálás vagyok Mourinhónak

Joe Cole hat trófeát nyert meg José Mourinho irányításával Londonban, mielõtt a 48 éves menedzser elhagyta a Chelsea csapatát. A játékos egy rádiós interjúban méltatta korábbi edzõjét, majd a Real Madrid által is élénken figyelt csapattársáról, Eden Hazardról is ejtett néhány szót.

José Mourinhóról:
„Mourinho nagy hatással volt a karrieremre.”

„Emlékszem az elsõ találkozásunkra, összeszedte a csapatot, és azt mondta: ’Nézzétek srácok. Nem nyertetek semmit, nem értetek el semmit a játékkal, ha velem vagytok, együtt megnyerjük a bajnokságot már áprilisban’.”

„Mindenki csak nézett, hogy ki ez az öreg szivar? Aztán kimentünk edzeni, az edzés pedig káprázatos volt, csak úgy repkedtek a felszerelések, óriási volt az iram.”

„Nagyszerû volt neki játszani, tudtad hol a helyed. Így visszatekintve azt mondom, a kezei alatt játszottam a legjobban. Vele nyertem a legtöbb címet.”

„Állandóan támogatott, nem is tudom neki elégszer megköszönni.”

„Talán valami olyat látott bennem, amit még én magam sem látok. Ha valaki azt mondja nekem, hogy nem vagyok képes valamire, akkor meg akarom mutatni, hogy igenis képes vagyok rá. Ezért is nagyszerû edzõ, emellett pedig egy nagyszerû ember is.”

„Már rég elment, mire rájöttem, micsoda hatással volt a játékomra. Mindenért hálás vagyok neki.”

„Ha most megnyeri a bajnokságot, annál nagyobb elismerést nem is szerezhet edzõként, mivel ez a Barcelona egyszerûen lenyûgözõ.”

Eden Hazardról:
„Hazard különleges játékos. Még csak 21 éves és nyilvánvalóan ennél is tovább fejlõdhet. Olyan, mint Rooney ennyi idõsen – nem ismer félelmet.”

„Tisztában van azzal, hogy mennyire jó, ez pedig jó dolog. Minden csúcsjátékosban benne van ez a hit, különleges egyéniség, kis arrogancia, õ pedig pont ilyen.”

„Kicsit olyan, mint Messi. Csak egy Messi létezik, nem is akarok nyomást rakni ezzel a kölyök vállára, de hasonlít rá – alacsony, zömök, erõs lábai vannak, nagyszerûen kezeli a labdát és kiváló befejezõ, minden megvan benne.”

„Szerintem a legjobb számára az lenne, ha a Lille csapatában maradna, amíg csak tud. Egy jó csapatban játszik, címeket nyer, még rengeteg ideje van a váltásra. A szurkolók imádják, a játékosok is szeretik, azt akarjuk, hogy maradjon.”

Forrás: talksport.co.uk
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK