Casillas: Mindent meg akarunk nyerni

Iker Casillas új szerelésének bemutatója után beszélt a Real Madridról a sajtó képviselõivel. A válogatott hálóõr céljai között nem kevesebb szerepel az idei évre, mint a Bajnokok Ligája, a bajnokság és a Király-kupa megnyerése.

„Nem is kívánhatnék többet, a legjobb helyzetben vagyok. Ahogy öregszik az ember, egyre érettebbé, tapasztaltabbá válik. Jobban érzem magam, mint évekkel ezelõtt, mivel jobban ismerem már magam. Csapat szinten nagyon jó szezonunk van. Sikerül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanunk, az év elején pedig ezt a célt tûztük ki magunk elé. Hosszú út vezet még a sikerek felé, de három versenysorozatban is talpon vagyunk. A legnehezebb hónapok még csak most jönnek, márciusban és áprilisban is frissek akarunk lenni, hogy képesek legyünk harcolni a trófeákért.”

„A titkunk a keret egységessége; nagyra törõek vagyunk és mindannyian jobbá akarunk válni. Ez lényegében egy új csapat. Tavaly teljesen át lett alakítva a csapat fiatal játékosokkal. Nincs könnyû dolgunk, de idén még többet akarunk beleadni. Ez a célunk.”

„Jó munkát végzünk, kizárólag a Real Madrid jár a fejünkben. Továbbra is jól akarjuk csinálni a dolgunkat, az év végén is elsõk akarunk lenni a bajnokságban, meg akarjuk nyerni ezt a címet. Erre koncentrálunk, de persze nem felejtjük el a többi kötelességünket sem. A bajnoki címünk folyamatosan veszélyben van. Tartunk egy olyan sorozattól, ami a Levante és a Racing ellen következett be, ahol öt pontot veszítettünk. Sikerült túllépnünk ezen, majd növeltük az elõnyünket a Barcelonával szemben. Nekik mindig gyõzniük kell, ha nem akarnak még jobban lemaradni.”

„Várnunk kell és meglátjuk hogy alakul a következõ kör a Király-kupában. Lehet a Barcelona vagy az Osasuna az ellenfél. Nem szabad túlságosan belelovallnunk magunkat. Csodálatos lesz, ez biztos. A sorsolások már csak ilyenek, nem tehetünk mást, mint várunk. Most a Mallorcára koncentrálunk. A kevesebb néha több, könnyen kimerítõvé válhatnak dolgok. Négy mérkõzést játszottunk a Barcelona ellen tavaly, ez pedig akár most is megismétlõdhet. Megpróbálunk majd jól teljesíteni mindkét meccsen, hogy továbbjussunk. Lassan már olyan sokszor futunk össze velük, hogy az egész elveszti a maga lenyûgözõségét. Legutóbb jobbak voltak, de a dolgok változnak. Ha megnyerjük a bajnoki címet és bejutunk a Bajnokok Ligája döntõjébe, nagy lépést teszünk elõre, de tudjuk, hogy nem lesz könnyû dolgunk.”

„Csak az idõ múlásával érzed át igazán a dolgok lényegét. Minden évben nagyok az elvárások. Majd akkor fogom igazán felfogni, hogy negyedszer választottak a világ legjobb kapusának, amikor egyszer véget ér a karrierem. Gyerekként mindig ezt akartam elérni. Elõször 2008-ban nyertem meg ezt a díjat, büszke is vagyok, hogy újra megtörtént, de nem szeretek felvágni.”

„Cristiano Ronaldo egy olyan játékos, aki mindig keményen dolgozik és megpróbálja a legjobbat nyújtani. Az emberek sokszor kérdeznek róla, azért, amilyen játékos. Önmagáért és a klubért is a legjobbat akarja nyújtani. A Bernabéu közönsége nagyon igényes, ez pedig jó dolog. Nincs semmiféle vita arról, hogy milyen játékos. Mindig támogatták és támogatják a szurkolók.”

„Most, hogy megnyertük a Király-kupát, meg akarom nyerni a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját. Reméljük, hogy a kupát is sikerül újra elhódítanunk, de nem lesz könnyû dolgunk.”
 

Forrás: www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK