Mixed Zone: Mallorca 1-2 Real Madrid

A Real Madrid a bajnokság egyik legnehezebb találkozóján, 0-1-es állásról fordítva szerezte meg a három pontot.

Mourinho:

“Egy olyan csapat ellen játszottunk, amelynek kiváló edzõje van, és amely tökéletesen megszervezte a védelmét. Nagyon jól felkészültek a találkozóra. Ismerték a játékunkat, nagyon koncentráltak voltak és nem vétettek hibákat. A védelmük együtt mozgott és keresték a lehetõséget az ellentámadásra. Az elsõ félidejük fantasztikus volt.”

“Kockázatos felállásban játszottunk és szerettem volna változtatni, amint megszereztük a második gólt. Ezért fogtam a papírt: Callejón jobbhátvéd, Karim kihúzódik ugyanerre az oldalra… Egy sokkal kiegyensúlyozottabb felállást kerestem.”

“Marcelót azért hoztam le, mert három védõvel szerettem volna játszani. Az egy az egyes helyzeteket legjobban megoldó játékosokat választottam, ezért vetettem be Fabiót Pepe és Ramos mellett, hiszen neki megvan a képessége és gyorsasága a háromvédõs felálláshoz.”

Callejón:

“24-en vagyunk, nyilvánvaló, hogy egyes mecseken más talál be, de jó munkát végeztek a cserék és a pályán lévõk is. Három fontos pontot szereztünk.”

“Miért tartalékolnánk, ha a bajnokságban játszunk? Mindent bele kell adnunk, jónak kell lennünk és meg kell nyernünk a mérkõzéseket. Ez az amit most csinálunk.”

“Kemény próba lesz a következõ két klasszikus, de minden meccs ugyanúgy nagyon fontos. Lépésrõl lépésre kell haladnunk és csak a következõ találkozóra szabad gondolnunk.”

“Csak az számít, hogy csapatként, mûködtünk, és megszereztük a három pontot, amivel továbbra is elsõk vagyunk. Egyértelmû volt, hogy változtatnunk kellett valamin, és sokkal jobban koncentráltunk a második félidõben.”

Pardeza:

“Harcos mérkõzés volt, az elsõ félidõben sem volt könnyû dolgunk. Sok nehézség adódott. El kell ismerni a Mallorca érdemeit, nagy meccset játszottak. A második játékrészben jobbak voltunk.”

“Nagyon jó ellenfelünk van a Spanyol Király-kupában, megpróbálunk túljutni rajtuk. Nem kell egyértelmû sikert aratni, le kell játszanunk a meccseinket, nyernünk kell, napról napra javulni, ha az ellenfelek pedig hátramaradnak, annál jobb.”

Pepe:

“Kicsit nehezen koncentrálunk a meccsek elején. Ebben fejlõdnünk kell, hogy ne történhessen meg újra. Át kell gondolnunk a hozzáállásunkat, pihennünk kell, és utána gondolkodhatunk, hogy mit csináljunk a Barca ellen. Az edzõ taktikai utasításokat adott át egy lapon, amit közvetítenem kellett a többiek felé. Azt kérte, hogy védekezzünk jól, mert a Mallorca egyenlíteni akar majd.”

Higuaín:

“Mourinho természetébõl adódóan motivál minket mind egyes meccsen. Örülök, hogy gólt lõttem, és nyertünk, ezzel továbbra is vezetünk.”

Sergio Ramos:

“A gyõzelem volt az egyetlen célunk, de tudtuk, hogy nehéz meccsre számíthatunk. Mind tudtuk, hogy milyen jól vezeti Caparros a csapatait. A Mallorca bátran és karakteresen játszott, valamint irányította a meccset.”

“Remélem, hogy a jövõben nem kell majd a második félidõre hagynunk a döntést. Jobban örülnék, ha már az elsõ félidõben eldöntenénk a mérkõzéseket. Ahhoz, hogy a maihoz hasonlóakat elkerüljük, tanulnunk kell a hibáinkból, és tudatosítanunk kell, hogy az elsõ félidõben mutatott játék nem lesz elég. A végén megérdemeltük a gyõzelmet, és nagyon fontos három pontot szereztünk. “

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK