Lucas Moura a legújabb kiszemelt

Úgy tûnik a Real Madrid végleg lemondott Neymar játékjogáról, aki ezzel egyre közelebb kerülhet a Camp Nouhoz. A fõvárosiak vezetõsége eddig kivárt, de a publikum negatívan értékeli a Santos fiatal játékosát, elsõsorban a magatartása miatt, ami arra sarkallhatta a döntéshozókat, hogy újragondolják a helyzetet.

Habár Mourinho kizárta annak lehetõségét, hogy bárki is érkezzen a téli átigazolási idõszakban (azért várjuk meg január 31-ét), a következõ szezonra feltétlenül szeretne változtatni a csapat összetételén. A portugál bevallása szerint aggódik, hogy fiai játékából néha hiányzik az elképzelés, ezért szeretne pár tehetséges játékost igazolni elsõ sorban a jobb oldalra, valamint Lass szerzõdésének megújításáig a középpályára is. Azt beszélik, hogy a Real Madrid már meg is találta a megfelelõ középpályást a Sao Paulo 19 éves játékosának, Lucas Mourának a személyében. Moura már 18 évesen pályára léphetett a brazil válogatottban a Copa America során.

A vezetõség állítólag már megtette az elsõ lépéseket, hogy megszerezzék a következõ brazil csillagot. Egy uruguay-i játékosügynök, egy bizonyos Juan Figer már júniusban, a Copa America kereteinek kihirdetése elõtt ajánlotta a Királyiaknak Lucast, a csapat képviselõi pedig szeptemberben fel is keresték mind a játékos klubját, mind menedzserét, Wagner Ribeirót. Azóta a két oldal többször is tárgyalt a játékos sorsáról, és úgy néz ki Moura nyáron akár habfehérbe is öltözhet. A Real Madrid mellett az Inter és a Manchester United is érdeklõdik a játékos iránt, de Figernek köszönhetõen a Real Madrid van lépéselõnyben.

Lucas egy éve újította meg a szerzõdését, miután berobbant a nemzetközi futballéletbe a dél-amerikai U20-as kontinensviadalon, ahol még Neymar teljesítményét is túlszárnyalta. A megállapodás szerint Moura 2015-ig kötelezte el magát klubjához, a kivásárlási árát pedig 80 millió dollárban határozták meg. A szóbeszéd szerint a felek végül 30 millió euró körüli vételárban állapodhatnak meg. A brazil válogatott leginkább támadó középpályás szerepkörben mozog otthonosan. Az elmúlt idõszakban csapata húzóemberévé vált, 64 mérkõzésen 16 gólt szerzett.

Forrás: El Confidencial
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK