Mourinho: Sosem volt problémám a Barcelonával

José Mourinho megtartotta szokásos mérkõzés elõtti nyilatkozatát a Real Madrid mai edzése után. A portugál tréner méltatta Cristiano Ronaldót, kitért Di Maria és Carvalho sérülésére, illetve hosszan kritizálta az újságírókat.

„A legjobb az lenne, ha továbbjutnánk a Barcelona ellen. Az a csapat, amelyik ebben a körben kiesik a Király-kupából, két mérkõzéssel kevesebbet játszik majd februárban, mi viszont akarjuk azt a két meccset. Nagyszerû találkozó lesz, mindent beleadunk a gyõzelemért. Ez nem egy nyári torna, tehát a legjobbat fogjuk nyújtani. A kupa az idei évben a harmadik számú célunk, holnap ezért játszunk. Senki nem akar veszíteni.”

„Cristiano Ronaldo nagyszerû munkát végzett a Mallorca ellen. Az elmúlt másfél évben sok gólt szerzett, többször mesterhármast is feljegyezhettünk a neve mellé. Egy címet is nyertünk az õ góljával. De a legboldogabb vele kapcsolatban és a legbüszkébb rá a Mallorca elleni második félidõben mutatott produkciója láttán voltam. Teljesen kifulladt a kemény munkától és a sok labdaszerzéstõl. A csapat a legfontosabb, elmondtam neki, hogy nem kellett gólt szereznie, ha így dolgozott.”

„Di María a keret tagja lesz. Nincs olyan jó állapotban, mint reméltük. Nem a legjobbak az elõjelek, de várnunk kell. Bekerült a keretbe, de nem fogom a kezdõcsapatot megadni, mivel még mindig nem tudom, hogy kiket fogok játszatni, bár ha tudnám, akkor se osztanék meg ilyen információkat. A bajnokság a legfõbb célunk, nem fogok mást mondani.”

„Ez egy olyan meccs, amelyen kritizálni fognak, ha Ramos jobb hátvéd lesz, mivel fenomenális középsõ védõ. Azért is kapni fogom a negatív kritikákat, ha Fabio lesz azon a poszton, mivel bal lábas, ha pedig Lass, akkor azért, mert így Khedirának kell a középpályán játszania. Ha Pepe játszik középhátvédként, sokan megjegyzik majd, hogy jobb lenne a középpályán, de ha oda állítom, akkor jönnek a hangok, hogy neki a védelemben lenne a helye. Ha három középsõ védõvel állok fel, azt mondják majd, hogy inkább támadnunk kellene, ha támadó felfogásban játszunk, akkor pedig közlik, hogy nem gondoltunk eléggé a visszavágóra. Megkérdõjelezik majd a döntésemet, ha Higuaínt játszatom Benzema helyett, mivel utóbbi remek formában van, de az ellenkezõje esetén is ugyanezt fogják tenni, mert Higuaín nagy szerepet játszott abban, hogy nyertünk a Mallorca ellen. Jobb, ha az ember elmegy moziba ahelyett, hogy a kritikákon gondolkodik.”

„Lehetséges és szükséges, hogy Carvalho visszatérjen januárban. Ramos és Lass négy lapot szedett össze, több játékosunk, mint például Pepe, Arbeloa és Fabio pedig hárommal rendelkezik. Mindegyikükre szükség van. Carvalho készen áll majd, ha szükség lesz rá.”

„A Barcelona egy remek csapat, félelmetes ellenfél, teljesen mindegy, hogy hány védõvel állnak fel. A kapcsolatom a Barcelonával olyan, amilyen mindig is volt. Nincs velük problémám. Sosem volt.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK