Calderón: Barbárság Mourinhót védeni

Bírálta José Mourinhót és Florentino Pérezt is legújabb nyilatkozatában a Real Madrid egykori elnöke, Ramón Calderón. A klubot 2009-ben elhagyó „presi” dühösen beszélt az általa felvázolt mourinhói egyeduralomról, ami szerinte teljes egészében meghatározza a Madrid mûködését.

Ramón Calderón, a Real Madrid korábbi elnöke jó alkalomnak ítélte a csapat Barcelonától elszenvedett vereségét arra, hogy ismét feltûnjön a médiában. A bukott vezetõ szerint „most valódi perpatvar alakult ki. Mourinho itt olyan, mintha elnök és tulajdonos is lenne, de senki sem szavazta meg erre a tisztségre. Láttam már, hogy egyesek megvédték õt akkor is, amikor az ujjával próbálta megsérteni az ellenfél szemét. A Bernabéuban feszítettek ki egy transzparenst ezzel kapcsolatban. Ez barbárság. Florentino egyesítette a saját pozícióját az edzõével. Elvesztette az eszét a futball világában, mert öt év és 700 milliós költekezés után egyetlen kupát tudott megnyerni.”

Az egykori elnök szerint egyébként néhányan a csapatból sincsenek kibékülve a Mourinho-uralommal. „A spanyolok nem érzik jól magukat a portugálok privilégiumai miatt. Kakával négy hónapja nem beszél, Sahin pedig azért nem játszik, mert egyszerûen nem kedveli õt.”

Calderón megjegyzést tett Mourinho ügynökével, Jorge Mendesszel kapcsolatban is. „Úgy sétálgat ide-oda, mintha a klub irodái az õ tulajdonába tartoznának. Úgy használja az edzõ szobáját, mintha az övé lenne.” Ezt követõen a madridiak ex-elnöke a tegnapi El Clásicóról is szót ejtett: „Mourinho kezdõcsapata több volt, mint gyávaság. Nem volt képes megtalálni a gyõztes formulát a Barcelona ellen. Ez egy lidércnyomás számára és a Real Madrid számára is.”

„Pepe egy különleges figura. Nagyon szerény ember, de ezek a dolgok nem megengedhetõek” – mondta a portugál védõ tegnapi durva megmozdulásával kapcsolatban. „Elnézést kellene kérnie. Nem könnyû a saját játékosát megbüntetnie az embernek. Elõször is meg kéne kérni, hogy álljon ki, és kérjen bocsánatot.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK