Mourinho érinthetetlenjei

Cristiano Ronaldo, Iker Casillas és Xabi Alonso jelenti a Real Madrid alapját – legalábbis a játékpercek száma szerint mindenképp. José Mourinho gyakorlatilag sosem hagyja ki õket a kezdõcsapatból, és bár ígéretet tett arra, hogy januárban rotálni fog, egyelõre mindez meghiúsulni látszik.

A Real Madrid edzõje, José Mourinho is rendelkezik olyan játékosokkal, akiket szinte sosem hagy ki a kezdõcsapatból. Õk azok, akik csak a vakáció ideje alatt pihennek, és hosszú mérkõzéseket játszanak végig sérülések, fáradtság és nehézségek nélkül. A fõvárosiak ma az Athletic Bilbaóval mérkõznek a bajnokság következõ fordulójában, és bizonyára újfent találkozhatunk majd a megszokott arcokkal is.

Az év elején José Mourinho egyik sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy a rendkívül megterhelõ januári dömpingben senki sem fog szerepelni minden találkozón: „ebben a hónapban minimum hat meccsünk lesz, és a célunk az, hogy egyetlen játékos se legyen ott mind a haton.” A Király-kupában való továbbjutás miatt ez a hat végül nyolcra nõtt, jelen állás szerint viszont Mourinho nehezen fogja megvalósítani korábbi elképzeléseit.

A Real Madrid keretében három olyan játékos van, aki minden percet a pályán töltött 2012-ben: Casillas, Alonso és Cristiano Ronaldo. Õk végig ott voltak az eddigi öt januári mérkõzésen (Málaga, Granada, Málaga, Mallorca, Barcelona), és kicsi az esély arra, hogy a következõ három meccsen Mourinho pihentetni fogja õket. Természetesen nem véletlen, hogy az új esztendõben épp õk hárman tûnnek fel a legtöbbször, hisz az összesített rangsort is õk vezetik. Ronaldo 2450 perccel áll az élen, õt pedig Casillas (2430) és Alonso követi (2408).

Rajtuk kívül vannak még négyen, akik szintén szorosan hozzátartoznak az idei év krónikájához. Özil, Benzema, Lass és Higuaín minden mérkõzésen lehetõséget kapott. A francia középpályás mind az ötször kezdõ volt, de a Mallorca és a Barca ellen az edzõ lecserélte. Higuaín négyszer, Benzema háromszor, Özil pedig kétszer szerepelt idén a kezdõcsapatban, de legalább a padról mindig beszállhattak. Pepe és Ramos egyaránt négyszer voltak kezdõk, de õk egy meccset teljes egészében kihagytak.

Mindezzel a legnagyobb probléma az, hogy a következõ hetek menetrendje akár tovább is sûrûsödhet, de semmiképp sem lesz lazább az eddiginél. Ha a csapat kivívja a továbbjutást a Camp Nou-ban, úgy elõdöntõt játszhat a kupában, ráadásul februárban a CSZKA Moszkva elleni Bajnokok Ligája-párharc is vár a csapatra, így pedig valóban nehezen teljesíthetõnek tûnik a mourinhói ígéret…

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK