Mixed Zone: Real Madrid – Athletic Bilbao 4-1

A Real Madrid megfordította a meccset a Bernabéuban az Athletic Bilbao ellen, és egy ötgólos mérkõzésen magabiztosan gyõzte le baszk riválisát. Mérkõzés utáni nyilatkozatok.

Mourinho:
"Ez az elsõ alkalom, hogy a csapatom öt ponttal vezet a bajnokságban két egymást követõ héten. Továbbjutottunk a csoportkörbõl a Bajnokok Ligájában, a spanyol kupában pedig még le kell játszanunk a visszavágót. Ha azon kikapunk, akkor a Barcelona ejt ki minket, nem pedig az Alcorcón. Nem megyünk keresztül nehéz idõszakon. Jó egészségben vagyunk. Egyedül az bánt minket, ami Oscar Ribottal történt." [a Real Madrid sajtófõnöke. Szombaton elhunyt az édesapja, rá emlékeztek a mérkõzés elõtti egyperces gyásszünetben. – a szerk.]

"Az ellenfél sok fejtörtést okozott nekünk. Jól játszottak. A védelmi hibák eltûntek a második játékrészre, és higgadtan nyertünk. Végig azt éreztem, hogy meg fogjuk nyerni a meccset. Volt pár megingásunk a védekezésben, hisz egy olyan kivételes képességû játékos ellen játszottunk, mint Llorente, de ott volt De Marcos is, aki egy igen intelligens játékos. Nagyszerûen reagáltunk a góljukra, nagyon jól játszottunk."

"Nem zavarnak a fütyülések, amik nekem szólnak. Nem probléma. Ez az elsõ alkalom, hogy ez megtörténik velem. Persze, mindebõl eljön egyszer az elsõ alkalom. Zidane-t kifütyülték itt. Ronaldót kifütyülték itt. Cristiano, aki a legutóbbi Aranycipõ nyertese, õt is kifütyülték itt. Engem akkor miért ne fütyülhetnének ki? Zidane remek játékkal válaszolt, ugyanúgy mint Ronaldo és Cristiano. Én is keményen dolgozom azon, hogy ugyanúgy válaszolhassak, ahogy õk tették, de eljöhet az a nap is, amikor a szurkolók szomorúak lesznek… Nem voltak problémák ezen a héten. Elvesztettem egy meccset szerdán, de pénteken már erre a meccsre koncentráltam. Játszottunk és nyertünk. Ennyi."

"A változtatások a csapaton az én mûvem, én vagyok az edzõ és én megtehetem, hogy változtassak. Nem kell senkinek sem magyarázkodnom emiatt, fõleg nem a sajtónak. Az én döntéseim. A gyõzelem mindenkié, a vereség csak az enyém. Elmondom hát mégegyszer: ez a gyõzelem mindannyiunké."

"Futball szakember vagyok, aki a Real Madridot védi, méltósággal, legjobb tudásom szerint. A Real Madrid felkért, hogy edzzem a csapatot. A klub vezetõi a szurkolók igazi képviselõi. Nagyon jó a kapcsolatom az Elnökkel, José Ángel általános igazgatóval és a vezetõséggel. Mindannyian tudják, hogy sosem lesz problémájuk velem. Nyugodt vagyok és csak a munkámat végzem."

"A csapat nagyon jól játszott. Nem mindig állok a sajtó rendelkezésére, ha nyerünk, de minden alkalommal megteszem, ha veszítünk. Ugyanezt teszem a pályán is. Ha a csapat nyer, én is nyerek, de ha veszítünk, akkor itt kell állnom Önök elõtt."

Marcelo:
"Nagyon fontos gyõzelem ez nekünk, jól játszottunk, rendkívül rendezetten mozogtunk a pályán és tudatában voltunk annak, hogy igen nehéz lesz az Athletic ellen."

"A pályán látszott, hogy mindannyian egységesek vagyunk és nincs semmi probléma a csapattal. Ha lenne, akkor az hatással lenne ránk."

"A végsõkig harcolunk és csak akkor állunk meg, amikor a játékvezetõ sípol. A Real Madrid minden meccsen és edzésen a legvégéig küzd."

Callejón:
"Azért vagyunk itt, hogy összegezzünk, legyünk akár kezdõk, akár cserék. Nagyon jó meccs volt, és továbbra is elsõk vagyunk. Úgy reagáltunk a bekapott gólra, ahogy kellett. Jól játszottunk, hogy ezt elérjük. Az Athletic támadásban élénk csapat, mindig a labdát akarja, de mi jól tettük a dolgunkat és megvolt bennünk a szikra. Beálltam és kamatoztattam a frissességemet ezzel a góllal. A passz mesés volt."

"Most a kupára kell gondolni, mint valami nagyon fontos dologra. Roppant nehéz mérkõzés lesz, de meg tudjuk csinálni, ha így játszunk."

Arbeloa:
"Nagyon jó a hangulat, és azt elmondhatom, hogy nincsen semmilyen szakadás a csapaton belül – ha pedig az kell, akkor Portugáliába megyek nyaralni."

"Mou kifütyülése nekünk szól, igazságtalan dolog õt felelõssé tenni a múlt szerda miatt. Ha valaki megérdemli a füttyöt, azok mi vagyunk."

"Nagyon tetszene, ha valaki valamilyen információ állítása után lenne olyan bátor és aláírná. Én is edzettem, és nem láttam és nem is hallottam semmit az írtakról."

Iker Casillas:
"Fontos, hogy továbbvigyük a nyerõ szériát. Öt pontos elõnyünk van. Nagyszerû érzés visszagondolni a 600 meccsre, amit e csapatban játszottam, sok kedves emlék jut eszembe. Vicces, hogy épp a Bilbao ellen játszottam a 600. mérkõzésem, hisz épp ellenük mutatkoztam be anno. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy olyan legendák sorába léptem be, mint Gento vagy Hierro. Azt jelenti, hogy egy hosszú úton vagyok túl, ami nem minden esetben volt könnyû. Nem hittem, hogy ennyi meccsig eljuthatok." 

"Nem veszíthetjük el a fejünket és kezdhetünk el ujjal mutogatni egymásra. A fütty mindannyiunknak szól. Most egységesnek kell maradni, csapat és szurkolók egyaránt. Csak így érhetünk el jó erdeményeket. Mindannyiunknak ugyanabba az irányba kell eveznünk ahhoz, hogy elhódítsuk a bajnoki címet. Egy csapattársammal sincs rossz kapcsolatom. A Marca újságíróit kell megkérdeznetek arról, amit írtak. Nincs ellenvetésem az ellen, ha a csapatról írnak, de õket kell megkérdeznetek arról a bizonyos újságcikkrõl. Mi nem azért állunk itt, hogy elmondjuk, hogy igaz-e vagy sem. Minket nem kéne belekevernetek ebbe."

"Ez itt a Bernabéu és a füttyülések az edzõ irányába nekünk is szólnak. Ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot és május 13-án ünnepelni akarunk, akkor tovább kell mennünk a megkezdett úton. Nem kereshetünk bûnbakot a csapattársaink, az edzõ vagy a vezetõség tagjai között. Elvesztettünk egy meccset, a csapat nem játszott jól, de most a kupa-visszavágóra kell koncentrálnunk."

"Nehéz lesz megnyerni a Barcelona elleni párharcot, ez nem kétséges. De ha a Barcelona tudott itt nyerni 2-1-re, akkor mi miért ne tehetnénk meg ugyanezt az õk stadionjukban? Meg akarjuk nyerni a párharcot és tovább akarunk jutni, szóval biztos egy izgalmas és lüktetõ mérkõzés lesz szerdán. Egyelõre egyik cím sincs veszve. A legjobbunkat kell hoznunk, hogy továbbjussunk a kupában. Ma bajnoki meccset játszottunk, ezután jön egy kupameccs, majd nemsokára jönnek a BL-találkozók – most egységesebbek kell lennünk mint valaha. Most csak ez számít."

"Én senkivel nem vagyok rosszban a csapattársaim közül. Együtt edzünk, együtt veszünk részt az értekezleteken, a meccs elõtti összetartásokon. Lesz olyan nap, amikor bosszankodok valaki miatt, és olyan is lesz, amikor majd más bosszankodik miattam. Nem kell ezen lovagolni. Portugálok és spanyolok jól kijövünk egymással. Abszurd dolog mást feltételezni, fõleg, hogy brazil játékosok is vannak az úgynevezett 'portugál-klikkben'…"

Benzema:
"Remek csapattal álltunk szemben ma este, végig koncentrálnunk kellett, hogy megszerezzük ezt a fontos gyõzelmet. Mourinho nagy edzõ és nekünk egy nagyszerû csapatunk van. Jól vagyunk, folytatnunk kell a jó munkát, hogy megnyerjük a bajnoki címet. Egységesek vagyunk."

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK