L’Equipe: A Barcelona megremegett

A külföldi sajtó véleménye a tegnap esti mérkõzésrõl, beleértve Portugáliát, Argentínát, Brazíliát, Franciaországot, Angliát, az Egyesült Államokat és Mexikót.

Sport: A Barça leteríti a legjobb Madridot

Titánok harca volt. Egyes pillanatokban aggasztó szorongással. De megérte a szenvedést. Az FC Barcelona bejutott a Spanyol Király-kupa elõdöntõjébe, miután 2-2-es döntetlent játszott a Madriddal, amely igen megnehezítette a katalánok dolgát. Pedro és Alves juttatta elõnyhöz Guardiola csapatát, röviddel a szünet elõtt. De érthetetlenül, Mourinho együttese kiegyenlített Cristiano Ronaldo és Benzema találataival. Végül az odavágón elért 1-2-es eredmény számított.

Olé (Argentína): Érinthetetlenek

Annak ellenére, hogy a Barcelona nem játszotta a játékát, 2-2-es döntetlent ért el a Real Madriddal szemben és bejutott a Spanyol Király-kupa elõdöntõjébe. A madridiak, a legutóbbi gyõztesek, jobbak voltak, mint Guardiola legényei. Messi adta a gólpasszt 1-0-nál.

Clarín (Argentína): A Real nagyon közel volt, de megint a Barcelona ünnepelt

2-2 volt a Camp Nouban, a továbbjutás pedig a hazaiaké maradt. A vendég csapat két gólos hátrányban volt, de négy perc alatt kiegyenlített, és a csoda határán volt.

Gazzetta dello Sport (Olaszország): Real Madrid, keserû visszatérés a meccsbe

A Bernabéuban játszott 1-2 után, a Camp Nouban Mourinho csapata büszkeséggel teli lendületet vett. Cristiano és Benzema válaszolt Pedro és Alves találataira. A végén Ramost kiállították. A madridiak dühösek voltak Teixeira játékvezetõre.

Record (Portugália): A Barcelona megy tovább egy epikus találkozó után

A Real Madrid 2-0-ás vesztésre állt a szünetben, végül viszont majdnem megnyerte a meccset. Mourinho: “A játékosok azt mondják, hogy itt nem lehet nyerni”. Guardiola: “Minden alkalommal egyre nehezebb legyõzni a Madridot”.

A Bola (Portugália): Ronaldo gólt szerez, de a Madrid nem kerüli el a kiesést

A klasszikus döntetlennel ér véget, amely a Barcelona továbbjutását eredményezi a Spanyol Király-kupában. Intenzív, drámai és játékos. Ilyen volt az El Clásico a Real Madrid és a Barcelona között.

El Nuevo Herald (Egyesült Államok): A Barça döntetlent játszik és továbbjut a Madrid ellen

A mérkõzés 2-2-vel ért véget, a Barcelona jutott tovább 4-3-as összesítéssel.

L’Equipe (Franciaország): A Barcelona megremegett

A Camp Nouban egy jó meccset teremtõ Real Madrid rendesen megnehezítette a Barcelona dolgát, miután kétgólos hátrányból felállt. José Mourinho csapata elköszön a kiírástól, amit tavaly elhódított.

Lance (Brazília): A Barcelona és a Real Madrid leikszelt egy nagy gólokkal teli meccsen.

A kupából való kiesés ellenére a madridi büszkeséget visszaszerezték az idegenben játszott 2-2-es döntetlennel.

BBC (Egyesült Királyság): A Barcelona legyõzi a Madridot és továbbmegy az elõdöntõbe

A Barcelona túlélte a Real Madrid visszatérését a meccsbe, mellyel bebiztosította a továbbjutást a Spanyol Király-kupa elõdöntõjébe, 4-3-as összesítéssel.

Reforma (Mexikó): A Barcelona csodával határos módon jut tovább

Rossz bíráskodás és egy kis erõtlenség akadályozta meg a Real Madridot attól, hogy kiejtse a Barcelonát, mely így 4-3-as összesítéssel jutott tovább a kupában.

Gazeta Esportiva (Brazília): Egy vitatható klasszikus, a Real úgy játszik, ahogy a Barça, de kiesik

Úgy tûnt, mintha mezt cserétek volna a csapatok, legalábbis az elsõ 35 percben, amikor a Real Madrid minden téren felsõbbrendû volt, dominált a mérkõzésen és legalább három lehetõsége volt, hogy megszerezze a vezetést. Úgy tûnt, hogy Mourinho megtalálta a Barcelona legyõzésének módját. A valóság azonban kegyetlen volt a Real számára, ahogy kétgólos hátránnyal fejezte be az elsõ félidõt és kiesett a kupából. A Madrid reagált, két gólt szerzett és nagyon közel volt a továbbjutáshoz.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK