Az Angol Labdarúgó-szövetség Mourinhót akarja

Az ESPNsoccernet jól értesült forrásai szerint amennyiben José Mourinho nyáron elhagyja a Real Madridot, nagy eséllyel Anglia szövetségi kapitánya lehet.

Az Angol Labdarúgó-szövetség elhalasztotta a lehetséges utódok listájának összeállítását, hagyták Fabio Capellót felkészülni az Európa Bajnokságra, de az biztosra vehetõ, hogy a következõ menedzser kinevezése hamarosan napirendre kerül.

Miközben nagyjából tizennyolc hónappal ezelõtt láthatóvá vált, hogy a szövetség leginkább egy angol jelöltet képzelne el a válogatott élére, az ESPN szerint külföldi edzõk elõtt sincsenek zárva a kapuk, ha a kisszámú angol jelöltnél jobb döntés lenne a szerzõdtetésük.

Legtöbbször Harry Redknapp, Roy Hodgson és Alen Pardew nevét lehetett hallani azok közül a mesterek közül, akik képességeik (és nemzetiségük) alapján Capello utódai lehetnek.

Bár Arsene Wengert is örömmel üdvözölné a szövetség a válogatott élén amennyiben a francia szakember elhagyná az Arsenalt, de tény, hogy eddig ez a lehetõség csak egyszerû spekuláció volt.

Az Angol Labdarúgó-szövetség figyelmét felkeltette, hogy Mourinho egy korábbi interjújában egy esetleges angliai visszatérést emlegetett, reményeik szerint a bajnokság néhány nevesebb csapatánál adódó lehetõség mellett pedig az angol válogatott edzõi posztja lehet az, amit a portugál megfontolhatna.

Az ESPN értesülései szerint Mourinhót Capello elõtt szívesen alkalmazták volna a válogatott élére, akkoriban a „Special One” még egy állásinterjúba is belement, és bár egy kívülállón keresztül jelezte, hogy talán érdeklõdik az állás iránt, végül meggondolta magát, mielõtt akár csak formális tárgyalások is megkezdõdhettek volna.

Mourinho négy év távollét után készen áll egy angliai visszatérésre. Habár eddig olyan nagy klubok jöttek szóba vele kapcsolatban, mint a Manchester United vagy akár a Manchester City, közel sem biztos, hogy ezek bármelyike is szabad lesz a következõ szezonra. Sir Alex Ferguson nem mutatja jelét annak, hogy visszavonulásán gondolkodna, Roberto Mancini pedig töretlenül élvezi a City bizalmát.

A Real Madrid jelenleg hét ponttal vezeti a spanyol bajnokságot, de a 49 éves szakember eddig nem tudta megtörni a Barcelona dominanciáját a két rivális egymás elleni meccsein, rengeteg negatív hangvételû cikk születését elõsegítve ezzel, azonban az angol futball már hozzászokott az õt körülvevõ elmaradhatatlan vitákhoz.

Rendkívül merész húzás lenne az Angol Labdarúgó-szövetség részérõl a portugál szerzõdtetése, kerüljön bármennyibe is. A televíziós közvetítések jogainak felértékelõdése és a barátságos meccsek jelentõségének növelése mellett Mourinho újra felkelthetné az érdeklõdést az angol válogatott iránt.

Eddig általában érezhetõ volt, hogy a szövetség óvatosságra törekszik az edzõk kiválasztása során, de a Mourinhót körülvevõ felhajtás dacára a portugál kinevezését szívesen fogadnák a szurkolók, akár még egy angol jelölt kárára is.
 

Forrás: ESPN
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK