Schuster: Mourinhónak még legalább öt évig maradnia kellene

Bernd Schuster szerint nem lesz edzõváltás sem a Real Madrid, sem a Barcelona kispadján, a bajnokságban összeszedett tíz pontos madridi elõny pedig túl nagy.

Guardiola még mindig nem kötelezte el magát a Barcelonához a következõ szezonra, januárban pedig felreppentek pletykák, melyek szerint Mourinho nyáron el akarja hagyni a Real Madridot, hogy visszatérjen Angliába.

Mindenesetre Bernd Schuster, aki mind a Real Madrid, mind a Barcelona csapatában is megfordult már játékosként, nem látja esélyét annak, hogy bármelyik együttes edzõi posztján változás lesz a a közeljövõben.

„Guardiola nagyon jó munkát végez, ezt folytatni is fogja, mivel akár Ön vagy én sem tudjuk elképzelni a Barcelonát nélküle.”

„És a Madrid Mournho nélkül? Nem hinném; õ is nagyon jól teljesít. A bajnokságban remekül állnak, ráadásul a Bajnokok Ligáját is megnyerhetik. Meglátjuk…”

„Tavaly megnyerte a Király-kupát, idén pedig úgy tûnik, hogy legalább egy címet megint nyerni fog. Szerintem Mourinho a megfelelõ edzõ a Madridnak, legalább még öt évig.”

A bajnoki címért folytatott harccal kapcsolatban a német szakember úgy gondolja, hogy a Barcelona lemaradása túl nagy, bár szerinte a katalán csapat a végsõkig küzdeni fog.

„Szerintem a bajnokságban a tíz pontos elõny túl nagy, az eredmények alapján pedig nem látom, hogy a Madrid hullámvölgyben lenne. A Barca még három versenysorozatban szerepel, a csapat pedig néha kevésnek tûnnek a sérültek miatt, másrészrõl pedig ez az a klub, amelyik mindig remekül reagál a pályán.”

Schuster nyolc évet töltött a Camp Nouban mielõtt a nagy rivális fõvárosi egyesülethez szerzõdött 1988-ban.

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK