Ramos: Ha észrevették volna, kiállítanak

Az egyik legnagyobb spanyol rádióállomás vendége volt a Real Madrid és a spanyol válogatott játékosa, Sergio Ramos. Az El Larguero címû mûsorban szóba került a védõ hétvégén bemutatott könyöklése is, amely piros lapot ért volna, ha a játékvezetõ észreveszi.

Sergio Ramos, aki jelenleg a spanyol válogatott Venezuela elleni barátságos mérkõzésére készül, a minap a Cadena Ser nevû spanyol rádióállomás El Larguero címû mûsorának vendége volt. A Real Madrid védõje a hétvégén durván lekönyökölte a Rayo Vallecano játékosát, Diego Costát, ám a bíró nem büntette a szabálytalanságot. A riporter errõl az esetrõl is kérdezte õt: „Ha észreveszik, akkor kiállítanak. Ez a mozdulat talán felesleges volt, beismerem. Tudom, hogy fel szoktam emelni a könyökömet, de sosem azért, hogy sérülést okozzak. Tanulnom kell ebbõl az esetbõl. A játékvezetõk jól akarnak dolgozni, de olykor tévednek” – ütött meg önkritikus hangot a futballista.

Ramos beszélt a Mourinhóval, illetve a Florentino Pérezzel való kapcsolatáról is. Ami a portugált illeti, Ramos elmondta, hogy „õ egy nagyszerû edzõ, aki sokat ad a csapatnak, és akitõl rengeteget lehet tanulni a kompromisszumok és a profizmus szintjén. Sosem volt vele semmilyen problémám.”

Ami Pérezt illeti, Ramos tisztázta az elnöki dolgozószobában tett látogatását övezõ kérdéseket. A lapok arról spekuláltak, hogy a klub elsõ embere talán leszidhatta az andalúz játékost, õ azonban ezt kategorikusan cáfolta. „Sosem hívott be azért, hogy lehordjon. Az irodája jó emlékeket ébreszt bennem, mert szinte mindig azért mentem be, hogy megújítsam a szerzõdésemet.”

Természetesen a bajnokság hátra lévõ szakasza sem maradhatott ki a felmerült témák közül. „Szoros lesz a vége” – monda. „Reméljük, hogy nem fogunk botlani. Most tíz ponttal vezetünk, ami három meccset jelent. Két lábbal a földön járunk és maximális alázatot tanúsítunk. Mérkõzésrõl mérkõzésre kell haladnunk, mert mindegyik egy döntõvel ér fel. Az utolsó meccseken azzal a tudattal kell játszanunk, hogy ha nyerünk, bajnokok vagyunk.”

A Bajnokok Ligája és a bajnokság összehasonlításában Ramos elmondta, hogy „két teljesen különbözõ sorozatról van szó. Ha tehetném, mindkettõt megnyerném. Mit sem ér az eddig elvégzett munka, ha végül elveszítjük a bajnokságot.”

Végül arról is szó esett, hogy Ramos jobb- vagy középhátvédként szeret inkább játszani. A válogatott szövetségi kapitánya továbbra is a szélen számít rá, habár Mourinho általában a védelem tengelyében játszatja. „Középhátvédként az ember több nyomást gyakorolhat elöl, nagyobb befolyással lehet a meccsre. Itt sincs ok arra, hogy az ember durva legyen. Ha idõben tudunk keresztezni, nem kaphatunk sárga lapot. A jobb oldalon mindig a leggyorsabb szélsõkkel kell megküzdeni.” 

Forrás: AS, Cadena Ser
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK