Sahin belefáradt

Nuri Sahin egyre inkább nem érti, miért nem kap lehetõséget a Real Madridban. A hírek szerint a török játékos elégedetlensége egyre fokozódik, ami nem meglepõ, hisz már öt hónapja felépült sérülésébõl, és elvileg nem lenne akadálya annak, hogy José Mourinho pályára küldje. Úgy tûnik, Sahint egyszerûen számûzték.

Nuri Sahin madridi pályafutása továbbra sem úgy halad, ahogyan azt tavaly nyáron elképzelte, amikor aláírt új csapatához, sõt, éppen a várakozásainak az ellentéte következett be: a kaland rémálommá vált. A török futballista nem érti, José Mourinho miért számûzte a keretbõl, így morális szempontból is kétségbeejtõ a helyzete.

Az egyébként rendkívül szorgalmas Sahin – akit tavaly a Bundesliga legjobbjának választottak – hiába vár arra, hogy az edzõ nevezze a mérkõzésekre, hiszen ha ez teljesül, legtöbbször akkor sincs lehetõsége beállni. Mourinho olyannyira nem számít rá, hogy õ az egyetlen játékos a Real Madridban, aki 2012-ben még egyetlen percet sem játszott, és úgy tûnik, Sahinnak mostanra elege lett.

Habár a fiatal játékos valóban sérüléssel érkezett a spanyol fõvárosba, azóta valósággal megbélyegezték õt, pedig öt hónappal ezelõtt engedélyezték számára a játékot, és gyakorlatilag semmilyen problémája nincs. Sahin egyszerûen azért nem játszik, mert Mourinho nem akarja, az okok azonban koránt sem tisztázottak. Az indok, mely szerint Sahin kihagyta a teljes elõszezont, így nem alkalmas a terhelésre, aligha állja meg a helyét, ha tekintetbe vesszük, hogy néhány nappal ezelõtt 85 percet játszott a török válogatottban, és több, mint 70 teljes értékû edzésen van túl.

Sahin november 6-án mutatkozott be a Real Madridban: akkor 24 percet kapott az Osasuna ellen, és mivel már egy hónapja a csapattal dolgozhatott, mindenki a visszatérésére számított…az a találkozó azonban nem csak az elsõ volt, de majdnem az utolsó is. A sajtó számára sem világos, miért nem kaphatott egyetlen percet sem, miközben az együttes 10 ponttal vezet a Barcelona elõtt, és sorozatos gólfesztiválokat rendez a bajnokságban. Sahin nem kapta meg azt a lehetõséget, amit például Álvaro Morata megkapott vasárnap a Bernabéuban.

Sahin a Bajnokok Ligájában 180 percet játszott idén: szerepelt a Dinamo Zágráb és az Ajax elleni, szinte tét nélküli mérkõzéseken. A csapat fölényes gyõzelmet aratott, és Sahin ott volt a Ponferradina elleni kupameccseken is: utoljára ekkor, december 20-án lépett pályára, és gólt is szerzett. Azóta 78 nap telt el, és egyszer sem kapott esélyt a bizonyításra.

Fizikálisan gyenge és félénkMourinho nem is akarta leigazolni
Bár a téli átigazolási idõszakban Sahint több klub is megkereste, a török játékos végül külsõ ráhatásra úgy döntött, egyelõre marad Madridban. Az, hogy idõközben Khedira és Lass is lesérült, reménnyel töltötte el Sahint, de Mourinho Granerót választotta, a török pedig ott folytatta, ahol eddig: a lelátón és a kispadon. Ma õ a Real Madrid ötödik számú középpályása, akit megelõz Xabi Alonso, Lass, Khedira és Granero is.

A Marca szerint Mourinho egyébként sosem kérte Sahin leigazolását. Állítólag a klub azzal kereste meg a mestert, hogy 10 millióért megszerezhetnek egy játékost a Borussiából, aki nagyszerû idényt produkál. Bár Mourinho igent mondott, személyesen sosem kívánta a játékos szerzõdtetését. Miután megnézte a róla készült videókat, és telefonon is beszélt Sahinnal, érdekes futballistának tûnt számára, ám a pályán látva már csalódást okozott neki: egy fizikálisan gyenge, félénk játékost látott maga elõtt. Öt meccset adott neki, aztán – egyelõre – búcsút vett tõle…

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK