Amivel tartoztunk az olvasóinknak…

A következõ cikkel a szerkesztõségünk célja az, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba egy olyan téma kapcsán, amelyrõl sok tévhit terjed. Szeretnénk minél tisztább képet adni arról, hogy kik vagyunk, miért alakult meg ez a honlap, és mi közünk van a madridista.hu weboldalhoz. Nem célunk mások befeketítése vagy a sárdobálás, csupán azt szeretnénk, ha fény derülne az igazságra.

A weboldalunk a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület hivatalos honlapja, amelynek létrehozása az egyesület egyik közgyûlésén merült fel még 2011-ben. Az egyesületnek korábban még nem volt igazán szüksége saját honlapra, hiszen a madridista.hu-n szinte az összes Real Madriddal kapcsolatos hír megtalálható volt, és az oldal valamilyen szinten az egyesületnek is biztosított megjelenési felületet. Arról, hogy végül miért indítottunk saját honlapot, a késõbbiekben beszélünk.

Céljaink
A honlapunk legfõbb célja az, hogy egy virtuális közösségi teret adjon a szurkolói egyesületünknek, illetve szórakoztató módon nyújtson minõségi tájékoztatást minden magyarul beszélõ madridistának a Real Madriddal kapcsolatos eseményekrõl. Nem tartozik elsõdleges céljaink közé egy minél nagyobb olvasótábor kiépítése, sokkal inkább a minõségi tartalomra fogékony madridisták elérését tûztük ki magunk elé.

Kik vagyunk?
A penamadridista.hu szinte valamennyi tagja korábban a madridista.hu-n „dolgozott”. Azért idézõjelben, mert önkéntes alapon, csupán lelkesedésbõl és a Real Madrid iránti szerelembõl töltöttünk akár napi több órát is az oldalon munkával, idõt és energiát nem kímélve. Akkoriban a cikkek, írások futószalagon készültek, minden ment a maga útján, nyugodtan mondhatjuk, jól bejáratott gépezet formálódott az évek során. Közösen tettük naggyá a madridista.hu-t, amely éveken keresztül az egyetlen kielégítõ forrás volt a magyarul beszélõ Real Madrid szurkolók számára. Nos, az akkori csapat magja alkotja ma a penamadridista.hu gárdáját. 

Mi történt? Miért váltak el az útjaink?
A velünk történt eseményekre többféleképpen lehet reagálni. Mi az alábbiakban azt mondjuk el, hogy miért döntöttünk a madridista.hu elhagyása mellett, de az, hogy az emberek megismerik-e a másik oldal álláspontját, kizárólag a madridista.hu csapatán múlik. Szerkesztõségünk ezzel tud hozzájárulni ahhoz, hogy fény derüljön az igazságra:

2010-ben az oldal domain címének tulajdonosa (aki anno létrehozta az oldalt) úgy döntött, eladja a madridista.hu-t egy vállalkozónak. Tette mindezt titokban, azon emberek háta mögött, akik évek óta szívüket-lelküket kitették az oldalért. Eleinte néhányunknak az volt furcsa, hogy elárasztották az oldalt a reklámok, de ennek felvetésére azt kaptuk válaszként, hogy nyugodjunk meg, ez csak a fenntartás költségeinek fedezése miatt kell. Elfogadtuk, hiszen akkor még megbíztunk egymásban.

Majd jött a hidegzuhany. Egy véletlen folytán egyikünk a domain.hu weboldalra keveredett, ahol kíváncsiságból beírta a madridista.hu címét is a keresõbe. Megdöbbenve tapasztalta, hogy a tulajdonos nem az, akire számított, hanem egy ismeretlen vállalkozás. Ezt szóvá is tette a weboldal fórumán, ahol jött az utólagos vallomás, hogy igen, ez történt, már fél éve új tulajdonos van, aki egyébként csupán ekkor lépett elõ az árnyékból. Itt megtört bennünk valami, hiszen teljesen becsapva éreztük magunkat.

Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy egy ekkora látogatottságú oldal milyen reklámértékkel bír, megkértük a vállalkozót, hogy vázolja azon elképzeléseit, hogy miként akarja honorálni azt, ha a mi munkánk által termelõdik a bevétele. Úgy gondoljuk, ez teljesen érthetõ, hiszen ha valaki ingyen dolgozik egy közös, nonprofit cél érdekében akkor az nem ugyanaz, mintha ingyen munkával járulna hozzá egy vállalkozás profitszerzéséhez. Aki ezek után azt mondaná, hogy a kilépésünknek anyagi okai voltak, annak elég csak feleleveníteni, hogy ezek az emberek évekig önzetlenül dolgoztak a honlapért, a többi szurkolóért…

A felvetéseinkre, kérdéseinkre kitérõ válaszokat kaptunk, többek közt például azt, hogy akár 5-6 (!) évnek is el kell telnie ahhoz, hogy itt bármilyen bevétel mutatkozzon, így szépen csináljuk csak azt, amit eddig… Persze mi sem most jöttünk le a falvédõrõl, úgyhogy a fél éves átverés és a további hazudozások után, egymás után kiléptünk az oldal szerkesztõségébõl. Itt fontos megjegyezni, hogy nem volt közös szervezkedés vagy összeesküvés, a történtek alapján mindenki maga döntötte el, hogy maradni vagy menni szeretne. Voltak, akik maradtak, nekik a továbbiakban is sok sikert és kitartást kívánunk. A történetünkbõl egyértelmûen kiderül: nekünk velük nem volt és nincs is problémánk.

A felénk irányuló jelzések alapján sajnos ezt nem mindenki látja így a másik oldalon, és többen úgy gondolják, hogy mi cserbenhagytuk a madridistát, illetve hátat fordítottunk mindennek és mindenkinek. Reméljük, hogy aki ezt a cikket elolvassa, belátja, hogy egyáltalán nem errõl volt szó. Semelyikünknek sem volt könnyû döntés a távozás, de mi ezt láttuk helyesnek.

Mi történt ezután?
A kilépés után valamennyien úgy gondoltuk, hogy a hosszú évek során befektetett kemény munkát nem akarjuk a hátunk mögött hagyni. A Real Madrid az életünk része lett, és még mindig szerettük azt, amit korábban csináltunk. Így a korábban megvalósított ötleteink közül a jobbakat felhasználva, illetve új ötletekkel felvértezve belevágtunk a penamadridista.hu létrehozásába. Az eredményt láthatja mindenki, és reméljük, elnyerte az olvasóink tetszését.

Úgy gondoljuk, hogy a Real Madridból sosem elég. Véleményünk szerint az olvasók csak profitálnak abból, hogy létrejöttünk, hiszen a versenyhelyzet komoly munkára ösztönözte a madridista.hu-t is, ami szerintünk jó dolog. Jelenleg nem sok külföldi csapat szurkolója mondhatja el magáról Magyarországon, hogy ennyire el lenne látva információkkal a kedvenceirõl. Reméljük, hogy ezt odaát is így látják.

Bízunk benne, hogy ez az írás segített közelebb hozni az igazságot az olvasóinkhoz, és csak bátorítani tudjuk a másik oldalt, hogy adják elõ saját verziójukat. Mi úgy érezzük, hogy ennyivel taroztunk a látogatóinknak.

A penamadridista.hu csapata

A felmerülõ kérdéseket, véleményeket a fórum megfelelõ topikjában várjuk.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK