Demichelis: A Bayern gyõzelme duplán megérdemelt volt

Martín Demichelis sokáig a Bayern München játékosa volt, azonban most már a Málaga játékosaként Spanyolországban futballozik. A védõ a németek hivatalos honlapjának nyilatkozott a Real Madrid – Bayern München párharc apropójából.

Milyen különbségek vannak a spanyol és a német futball között? Te melyiket preferálod?
A Bundesliga sokkal inkább kiegyenlített. Nagyobb a hangsúly a játék fizikai részén, a mérkõzések pedig 90 percen át nagy iramúak. Itt a technikai tudás a lényeg, illetve a labdatartás. Most, hogy 31 éves vagyok, úgy gondolom, a spanyol liga passzol hozzám. (nevet) A szervezettséget, a stadionok minõségét tekintve a Bundesliga egyértelmûen jobb. De Európában ebben az évben a spanyolok megmutatják, hogy talán az övék a legjobb bajnokság a világon.

Nézted a Bayern – Real párharc elsõ mérkõzését? Ünnepeltél Mario Gomez góljánál?
Hogy teljesen õszinte legyek, szinte megõrültem, amikor Mario betalált. A Real nagyon jó eredményt ért el nagyon kis erõfeszítéssel, úgyhogy Mario késõi gólja duplán megérdemelt volt. Egyértelmû, hogy ünnepeltem.

A Málaga 1-1-es döntetlent ért el Madridban, bár tavaly 7-0-ra veszített. Mire számíthat a Bayern, hogy álljanak a mérkõzéshez?
Én arra számítok, hogy a Bayern magabiztosan és félelemtõl mentesen játszik majd, még akkor is, ha a Real otthon nagyon jó. Viszont általában kaptak gólt a hazai meccseiken, tehát a Bayernnek próbálkoznia kell. Ribery, Robben, Müller és Gomez olyan játékosok, akik bármelyik védelmet át tudják törni. Ha a Bayern csak védekezik, és megpróbálja megõrizni az elõnyét, veszíteni fog. A Real csatárok nincsenek oda a védekezésért, úgyhogy a Bayern védõknek és középpályásoknak lesz idejük labdát szerezni. Ezt kellene megpróbálniuk. Szerintem a Bayernnek jó esélye van a döntõbe jutásra.

A Real nyilvánvalóan a legjobbját hozza majd, hogy ezt megakadályozza.
Természetesen. A Bayernnek nagyon figyelnie kell, hogy távol tartsák õket a kapujuktól. A labdára kell koncentrálniuk és a védõknek kétszeres erõbedobással kell dolgozniuk. Az olyan játékosoknak, mint Ronaldo, Benzema vagy Özil nem adhatsz területet a támadások építésére. Ez a legfõbb erejük. Nem is zárhatsz vissza túlságosan, mivel a Real nagyon veszélyes a kapu közelében. Xabi Alonso nagyon fontos nekik, mivel õ diktálja a tempót, õ indítja a támadásokat, õ a középpálya motorja. Nem szabad neki teret hagyni, mivel nagyon precíz labdákat osztogat.

Hét Bayern játékost fenyeget az eltiltás, ha besárgulnak. Jelenthet ez gondot?
Erre még csak gondolni sem szabad. Ha a Bayernnek esélye van bejutni a döntõbe, akkor ez nem lehet szempont. A klub eredményessége sokkal fontosabb, mint bármi más, különösen az, hogy ki játszhat és ki nem.

Mit tippelsz estére?
Én tökéletesen elégedett lennék egy 1-1-es döntetlennel a Bernabéuban. Ha ez valóban megtörténik, egy álom válna valóra, a Bayern pedig hazai pályán játszhatna döntõt. Mindenkinek az üdvözletemet küldöm!

Forrás: fcbayern.de
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK