Szemtõl szemben – Real Madrid – Bayern München

A ma esti Real Madrid – Bayern München BL-elõdöntõ visszavágója elõtt elõvettük egy régi interjúsorozatunkat, leporoltuk, most pedig az aktuális részét mutatjuk be nektek. A penamadridista.hu oldalát a közös meccsnézéseink rendszeres résztvevõje, Soós Gergely, míg a túloldalt az fcbayernmunchen.hu fõszerkesztõje, Dr. Pethõ András képviseli. Jó szórakozást hozzá!

Mióta szurkoltok kedvenc csapatotoknak? Hogyan kezdõdött a rajongás?

Soós Gergely (penamadridista.hu): Rajongásom 2002-ben kezdõdött. Balatonlellén nyaraltam a VB kezdetén, egy séta során az egyik utcai árusnál megakadt a szemem a színes mezeken. Nem mehettem el onnan anélkül, hogy ne vegyünk egyet. Tíz évesen óriási választás elé kerültem. Talán valami isteni beavatkozás folytán Roberto Carlos hatos brazil mezét választottam és véletlen sem Ballack német dresszét, így most nem Bayern szurkolóként kell válaszolnom. Ennek és Robi Carlosnak köszönhetõen a 2002-2003-as idény kezdetétõl elkezdtem követni a Madrid meccseit, és a csapat rögtön belopta magát a szívembe.

Dr. Pethõ András(fcbayernmunchen.hu): 1995 nyarától datálom a szurkolásomat. Nõvérem ekkoriban már lelkes rajongója volt a Borussia Dortmundnak, folyamatosan figyelemmel követte a történéseket a német nyelvû csatornáinkon, így elsõsorban a Sat1.-en. Egyszer csak én is elkezdtem érdeklõdni eziránt, pontosabban a másik középpontban lévõ német együttes, a Bayern München iránt. Úgy szoktam megfogalmazni, hogy az ún. Sat1. generáció tagja vagyok: ebben az idõszakban a Sat1. révén rengeteg magyar kezdett el szurkolni elsõsorban a Dortmundnak és a Bayernnek.

Hogyan telik számotokra a meccs napja?

SG: Különösebb rituálék nélkül telik el egy meccsnap számomra, de ha a meccsnapon fogadok nem szoktam kihagyni a Madrid gyõzelmének megtételét. Általában otthon, vagy barátaimmal nézem a mérkõzéseket, de ha van közös meccsnézés, arra mindenképp megpróbálok elmenni, ilyenkor hû társam a sálam. Ha egy meccset nem tudok élõben nézni, olyankor tízpercenként rátapadok a mobilom kijelzõjére, hogy meglessem a legfrissebb részeredményt.

PA: Amikor munkanapra esik egy-egy mérkõzés, nagyon nehéz tökéletesen koncentrálni a munkára, fõleg úgy, hogy a munkám nagy részét Internet mellett töltöm. Azonban hiszek abban, ha becsülettel dolgozol, akkor megjutalmaztatsz. Kabalából úgy érzem, ha munkálkodva töltöm a napot, akkor a mérkõzés is jól fog alakulni: ilyen például az is, hogy ezeken a napokon általában növelem a szokásos napi futómennyiségemet.

Sikerült már élõben megtekinteni a kedvencek mérkõzését?

SG: Talán a szerencsésebbek közé tartozom, hiszen elég fiatalon többször is láthattam a kedvenceimet testközelbõl is. Az elmúlt nyarakon nem egy külföldi nyaralás közeledte tartott izgalomban, hanem egy-egy Real meccs, amit a helyszínen nézhettem. Az elsõ ilyen alkalom az volt, amikor a csapat Budapesten járt, akkor megtekintettem az edzést és a Puskás Ferenc tiszteletére rendezett mérkõzést is a Puskás Ferenc Stadionban. Egy alkalommal jártam az irdningi edzõtáborban, és ugyanazon a héten a Linz elleni meccsen is ott voltam. Nyári barátságos meccsen voltam Dortmundban, Münchenben és Berlinben is. Az elsõ tétmérkõzés, amin voltam, az ebben a szezonban volt Zágrábban.

PA: Ebben sajnos komoly lemaradásom van. Mindössze egyszer jutottam ki Münchenbe, az is egy kupamérkõzés volt. A jövõben ez remélem, megváltozik majd. De például annak is nagyon örültem, amikor Szombathelyen játszott a Bayern nõi csapata BL-mérkõzést. Illetõleg a tavalyi gyõri Allstar mérkõzés is maradandó, ami után az éjszakában volt alkalmam pár mondatot váltani az 1990-es világbajnok Hansi Pflüglerrel.

Elégedettek vagytok csapatotok idei teljesítményével?

SG: Ha a kupában nem a Barcelona ellen estünk volna ki, most lenne egy kis elégedetlenség, de a jelenlegi helyzet alapján, ahogy a Primera Divisiónban és a Bajnokok Ligájában állunk, elégedett vagyok. Ha nem csak az eredményességet nézzük, hanem a mutatott játékot is, akkor sem panaszkodhatunk, mivel emberekrõl beszélünk, egy-két hullámvölgy pedig benne van minden szezonban. Szerencsére ebben az idényben nem túl mélyek ezek.

PA: Részben. Örülök annak, hogy sokkal családiasabb a légkör ebben a szezonban: Louis van Gaal második évében sok játékosunk csak szenvedett. Toni Kroos és Franck Ribery például szárnyal idén. A Bayern München azonban nem elégedhet meg a második hellyel a bajnokságban, különösen úgy, hogy állt nyolc pont elõnnyel is. A BL (+ kupa) még nagyban befolyásolhatja a szezon megítélését.

Hogy értékelitek az ellenfél szezonját?

SG: A Bayernnek, ahogy várható ebben a szezonban is, a Dortmund volt a legnagyobb ellenfele, de csak volt. Még ha nem is sikerült megszerezniük a bajnoki címet, egy helyet már biztosan elõrébb léptek a tabellán és ez fõtáblás indulást jelent a BL-ben, ahogy ettõl az évtõl a 3. hely is, de tavaly ez nekik még nem volt elég az automatikus fõtáblához. Elsõ csapatként bejuthatnak a saját stadionjukban megrendezésre kerülõ BL fináléba, de ha ez nem sikerülne nekik, akkor szerintem csak a német kupa elnyerése tehetné számukra ezt egy sikeres idénnyé, a német rekordbajnoknál mindig nagyok az elvárások.

PA: Miután a Real Madrid várhatóan bajnok lesz hazájában, ráadásul mindez a vetélytárs, Barca otthonában vált úgy ahogyan biztossá, egy Real Madrid szurkoló bizonyosan elégedett lehet már most az idei szezonnal. A jó szezont a Bajnokok Ligája még jobbá varázsolhatja.

Meglehet a végsõ gyõzelem a Bajnokok Ligájában?

SG: Egyértelmûen esélyesek vagyunk a továbbjutásra, és bárki legyen az ellenfél a döntõben, ott is mindenképp esélyesek leszünk, meglehet a 10. trófea.

PA: Kizártnak éppenséggel nem kizárt. Ehhez azonban még két extrateljesítmény kell. A döntõben egy pici könnyebbséget jelentene a hazai pálya, többet nem.

Az elsõ meccsen az Allianz Arénában egygólos elõnyt tudott összeszedni a Bayern, hogy láttátok a mérkõzést?

SG: Csalódott voltam a mutatott játék miatt. Lényegében tudtuk tartani ellenfelünket ’megúsztuk’ két kapott góllal. Az elsõ kissé szerencsés volt, a második viszont sokkal elkerülhetõbb lett volna, és az 1-1-es döntetlen után is kevesebbet bosszankodtam volna. Ha már egy góllal kikapunk azt tehettük volna támadóbb szellemben, és mondjuk a 3-2 nem sokkal, de biztatóbb, mint a 2-1. De ahogy olvashattuk a csapatok 55%-a ilyen eredmény után továbbjut. Voltak, akik gyengébben teljesítettek.

PA: Egyértelmûen jobban játszottunk, megérdemeltük a gyõzelmet. Azonban ennek ellenére a Real Madrid letámadásokból rendkívül veszélyesen futballozott, megnyerhette volna a meccset.

Elég lehet ez a visszavágóra?

SG: Akik gyengén játszottak, azok a Barcelona ellen szinte hibátlanul teljesítettek. Mindenkinek jobban kell játszania, mint a németországi mérkõzésen, ezt elmondhattuk a barcelonai klasszikus elõtt is. Jobbak is voltak, és nagyszerûen kivitelezték a taktikát, amit Mourinho megálmodott. Ha a hazai összecsapáson is meg tudják valósítani azt, amit a Mister kér, akkor annak elégnek kell lennie a továbbjutáshoz.

PA: Mindenképpen. Egy megfelelõ állásnál lõtt gól sokat jelenthet számunkra, a számszerûség mellett mentálisan erõsíthet minket illetve gyengítheti az ellenfelet.

Mindkét csapat számon kérhet az elsõ meccs játékvezetõjén, Howard Webben egy-két ítéletet. Miben látjátok a most már rendszeresen felvetõdõ bírókérdés megoldását?

SG: Jelenleg 5+1 játékvezetõ tevékenykedik a pályán vagy akörül minden BL meccsen. A Bayern elsõ góljánál 3 játékvezetõ is egész közelrõl láthatta az eseményeket, de egyikük se látott semmi szabálytalant. Ezt el kell fogadni, de nem vétettek óriási hibát azzal, hogy megadták a találatot. Ilyen esetekben valószínûleg a videózás se lenne jó megoldás, még több játékvezetõ alkalmazása pedig nevetséges lenne. (Viszont azokra a szituációkra, amikor meg kell állapítani, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon bevezethetnék technikai segítséget. Nem élhetünk úgy a XXI. században, hogy ekkora eseményeknél, amiket több millióan látnak, 1 méterrel túlhaladt a gólvonalon a labda az nem gól, mert egy esetleg két ember rosszul látta. Egy egész labdarúgó-torna így dõlhet el.) Szerintem a meccsen nem volt olyan irgalmatlan nagy hiba ami döntõen befolyásolná a párharcot, nem volt részrehajlás.

PA: Amennyiben Luiz Gustavo helyezkedését kéritek számon: az alapvonal menti asszisztensek szerepének növelése segíthetne. Én növelném a „zöld asztal” melletti belenyúlás lehetõségét: Marcelo szabálytalansága például nem volt futballpályára való, de Coentrao összténykedése sem. A videóbíró követelése pedig állandó téma.

Az elmúlt idõszak eredményei, játéka alapján melyik fél esélyesebb a gyõzelemre?

SG: Ez egy mindentõl különálló párharc, de a legutóbbi Clásico miatt és amiatt, hogy otthon játsszunk, egyértelmûen mi vagyunk az esélyesebbek. Mindkét csapat játszott egy 0-0-s döntetlent otthon az elmúlt egy-két meccsen a bajnokságban. Mi a Valencia ellen betliztünk, a németek pedig egy verhetõbb Mainzot nem tudtak két vállra fektetni. Az utóbbiban a Dortmund elleni vereség és a bajnokságban reménytelen helyzet is közrejátszott, illetve a hétközi BL meccsre is rápihenhettek. A múlt hétvégén is tartalékoltak a Werder otthonában, de a tartásukat is jól mutatja, hogy az alapemberek becserélése után sikerült a meccs végén megfordítaniuk az állást. Semmiképp nem lehet leírni a német ellenfelünket, nehéz lesz ellenük.

PA: A Real Madrid szombati esti bajnoki gyõzelme mondatja velem azt, talán egy picikével mégis inkább a Real Madrid a párharc esélyese. De hiszem, egyenrangú felek csatája ez, és az lesz Madridban is.

Gyakorlatilag mindkét csapat válláról lekerült a bajnokság terhe, így koncentrálhatnak a BL-re. Hétvégén a Dortmund biztosította, a Real Madrid pedig megalapozta a végsõ gyõzelmét. Vajon milyen hatással lehet a két csapat lelki állapota a találkozóra?

SG: A Dortmund elleni idegenbeli vereségükkel gyakorlatilag már eldõlt akkor, hogy nem lehetnek bajnokok. Azután volt egy hetük a Real elleni BL odavágóig. Szerintem addigra nekik elég volt rendezni a dolgokat a fejekben és jó eredményt is értek el. Hiába végérvényesen csak most dõlt el a Bundesliga ez már nem lesz kihatással a szerdai meccsre, legfeljebb annyiban, hogy a továbbjutást még jobban akarni fogják. A Madridnál a jelenleginél jobb nem lehet a hangulat; az õsi és a jelenlegi legnagyobb rivális ellen sikerült idegenben nyerni, és ezzel szinte behozhatatlan elõnyre szert tenni. Ha ez nem óriási lelki plusz, akkor semmi. Ha fáradtak is a srácok, akkor ez még nagyobb erõt adhat a visszavágóra.

PA: A Bayernt a bajnokság már nem befolyásolja, maximum annyiban, hogy a Franck Ribery körüli múlt heti sajnálatos eseményeknek jót tett a francia brémai gyõztes gólja. A Realt valószínûsíthetõen feldobja a borítékolható bajnoki cím, azért belül reménykedek abban, hogy ez egyfajta túlzott elbizakodást is hoz majd magával.

A két együttes történelmérõl jócskán van mit beszélni, a Királyi Gárda kilencszer, míg a Bõrnadrágosok négyszer hódították el a trófeát, azonban az egymás elleni párharcok tekintetében összességében a Bayern áll jobban. Lehet-e a történelemre alapozni a párharc végkimenetelét?

SG: Csak akkor alapoznám ezt a párharcot régebbi találkozásokra, ha az elõzõ szezonban, vagy az idei csoportkörben futottunk volna össze velük. Amúgy a történelem is mutatja, hogy izgalmas, kiélezett és változó sikert hozó meccseket játszottunk a bajorokkal.

PA: Önmagában nem. Azonban mindenképpen intõ jel lehet a spanyoloknak, hogy a Bayern München nagy nyomás alatt hagyományosan jól tud szerepelni, a mostani keret is alapvetõen egy gyõztes mentalitású csapat.

Van-e olyan párharc, amire szívesen emlékeztek vissza?

SG: Két eset ugrik be. Az elsõ amikor a 2003-2004-es idényben a legjobb 16 között találkoztunk velük, ahol az elsõ meccsen Kahn bepotyázta Robi Carlos szabadrúgását. TOVÁBJUTOTTUNK, viszont kiestünk a késõbbi második Monacótól… A másik a 2006-2007-es idénybõl amikor szintén a legjobb a 16 között találkoztunk velük, a németországi visszavágón a meccs végén Ramos lövésre lendíti a lábát és berúgja. Teljes mámor, felugrok a TV elõtt, viszont a gól nem érvényes mert Ramos kézzel vette le…

PA: Szerencsére az ezredforduló nem szûkölködött nagyszerû mérkõzésekbõl. Akkoriban azonban még gyermek voltam. A 2007-es párharc oda- illetve visszavágója sokkal intenzívebb emlékekkel szolgál: természetesen elsõsorban Mark van Bommel és Roy Makaay góljai.

Heynckes annak idején, 1998-ban éppen a Real Madriddal ért a csúcsra, Mourinho pedig pár éve pont a Bayern München ellen nyert BL-t az Interrel. Melyik edzõ hasznosíthat több dolgot a korábbi sikereibõl?

SG: Mourinho legutóbbi sikere a München ellen csupán 2 éve volt, jól ismerheti ellenfelét. Jupp Heynckes hamarosan 67 éves lesz, de öregember nem vénember. Sok csapata volt, nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, és a mostani Bayernt is jól dirigálja. Mourinho 2 különbözõ csapattal nyert egy-egy BL trófeát, ez egyértelmûen mellette szól.

PA: Ha bármelyikük is profitálhat ebbõl, akkor az Jose Mourinho, már csak az eltelt idõ rövidsége miatt is. Jupp Heynckes hatalmas tapasztalattal bír a futballt illetõen, játékosként is a német futball kiemelkedõ alakja volt, edzõként is. Azonban úgy hiszem, a mai futball az olyan edzõknek igazi terepe, mint Jose Mourinho vagy Jogi Löw, s nem az olyanoké, mint Jupp Heynckes vagy épp Ottmar Hitzfeld.

Mit változtatnátok a saját csapatotokon?

SG: Az elmúlt két meccsen is ugyanazzal a kezdõvel álltunk fel és nem vallottunk kudarcot. Mindkét meccshez képest sokkal támadóbb felfogással kell játszani, de a kezdõt nem biztos, hogy megváltozatnám. Gyõztes csapaton ne változtass, mondják sokszor. Én azért a meccs folyamán, ha úgy alakulna, szívesen betenném a csapatba Kakát, Higuaínt vagy Callejónt, tudnák segíteni a támadójátékunkat és mindhárom játékosban bízom.

PA: Ami hiányosságokkal bír, az a középsõ középpálya. Bastian Schweinsteiger óriási játékintelligenciával és fizikai teherbírással rendelkezõ játékos, ha végre a klubban is tudná folyamatosan azt nyújtani, amit a válogatottban megszoktunk tõle, akkor kétség sem fûzõdne ahhoz, helyünk van Európa négy legjobb csapat között. Mario Gomez pedig továbbra is nagy talány számomra.

Ki a csapatotok legjobb játékosa?

SG: 100-ból 99 ember valószínûleg Ronaldót mondaná és én is õt mondom. Ilyen adatokkal és rekordokkal, amiket beállított kihagyhatatlan a mai Real Madridból, hosszan lehetne beszélni az érdemeirõl. A büntetõket mindig értékesíti, közelrõl és távolról is eredményes, ahogy fejjel, szabadrúgásból és sarokkal is, illetve nagyon gyors és a passzai is halálpontosak. Egyet hiányolok még tõle ebben a szezonban, az ollózós gólt, amit már sokszor megpróbált – és egyszer egy érvénytelen gólt is szerzett belõle lesrõl – de hiszem, hogy ez sem fog kimaradni a következõ meccseken.

PA: A válaszom Franck Ribery. Ebben a szezonban nem csupán a csapat egyik varázslója volt, hanem egyértelmûen vezéregyénisége lett. Nagyszerû szimbóluma a jelen Bayernjének. Amennyiben nem következik be egy csúnya elválás, akkor már most elért annyit, amivel történelmi síkon e kiemelkedõ klub kiemelkedõ játékosainak csarnokába bekerülhet.

Ki az a játékos az ellenfél csapatából, aki a legnagyobb veszélyt jelentheti a másikra?

SG: Az odavágós teljesítménye miatt inkább csak, mint egy nagybetûs CSAPATRÓL beszélnék a Bayernrõl. Ha ki kell emelni valakit, aki veszélyes lehet azt mindenképpen a támadósorból tenném, méghozzá Franck Ribéryt. A 2006-os VB-n is betalált Casillasnak, ami talán nem is annyira fontos most, de ezt megtette az elõzõ héten is és bármelyik meccsen, így a következõ találkozón is benne van szerintem a gól.

PA: Cristiano Ronaldót nem véletlenül tartják a világ egyik legjobb játékosának. Nagyon sokan nem ismerik ezt el, szerintem egy nagyszerû futballista. Csak remélni tudom, hogy a két szélsõvédõ ezúttal is ki tudja õt venni a játékból, amennyire csak lehet.

Van olyan focista az ellenfél csapatából, akit szívesen látnál saját csapatod keretében?

SG: Ha nem Iker Casillas lenne a mi kapunkban, akkor lehet, hogy rögtön leigazolnám Neuert, aki véleményem szerint a 2. legjobb kapus a világon San Iker mögött. Egyébként az IFFHS legfrissebb listája is ezt bizonyítja. Robbennel sikerült már egy bajnokságot nyernünk, de sérülékenysége miatt, és mivel már nem mai gyerek 28 évesen, nem hívnám vissza. Utoljára Jérome Boatenget hozták szóba velünk a Münchenbõl, õt szívesen látnám, kíváncsi vagyok mire lenne képes nálunk.

PA: Karim Benzema. Már évekkel ezelõtt is nagyon tetszett a játéka, szerintem Münchenben is nagyon agilis teljesítményt nyújtott.

Ki az, akivel legkevésbé szimpatizáltok a másik oldalról? (miért?)

SG: Mario Gómez nem lopta be magát eddig sem a szívembe és a müncheni gyõztes gólja után sem. Igazi lesipuskás, nekem viszont csak egy igazi lesipuskás létezik, Ruud van Nistelrooy. 🙂

PA: Alapvetõen közömbös vagyok a legtöbb játékosukkal szemben.

Mik a csapatotok erõsségei?

SG: Gólerõsek vagyunk, gyors kontrákat vezetünk, egyénileg, és mint csapat is erõsek vagyunk. Ha hátul kapitulálunk még mindig van egy Casillasunk, és van egy gyõztes típusú edzõnk. Egy BL elõdöntõs csapatnál szinte mindent fel lehet sorolni.

PA: A két szélsõ kvalitásaiban szerintem senki sem kételkedhet. Arjen Robbennek kevésbé vannak olyan látványos megmozdulásai, mint az elõzõ két évben, azonban a Real elleni gyõzelembõl õ is alaposan kivette a részét. Úgy gondolom, hogy a fonalat egyre inkább elkapó Manuel Neuer teljesítménye vethet majd sokat a latba, mind szerdán, mind pedig egy esetleges döntõben.

Gyengéi?

SG: Remélem a szerdai meccsen nem fog elõjönni, de a koncentráció néha elég nehézkes a hátsó sorunknál, fõleg a meccsek végén. Ilyen szinten egy percig sem lehet megremegni. A CSZKA ellen, a Villarreal ellen és a Málaga ellen is az utolsó percekben kaptunk gólt, ez az utóbbi két esetben sokba kerülhetett volna. Nem hagyhattuk volna, hogy a végén kapjunk szabadrúgásgólokat olyan meccseken, amik a kezünkben voltak. Így történt az odavágó mérkõzésen is a végén, Gómez, ha jól emlékszem 3 védõ között tudtam megkapni a szélrõl laposan érkezõ labdát és belõni azt, ha az a gól nincs, egyértelmübb lenne a továbbjutó kiléte. Illetve a pontrúgásoknál vagyunk bizonytalanok, megint megemlíteném a CSZKA ellen idegenben kapott gólt és a müncheni elsõ gólt.

PA: Elsõsorban a cserepad rövidsége. Per pillanat alig lehet olyan játékost találni, aki jelenlegi formájában képes lenne arra, hogy hátrányban beállva új lendületet adjon a csapatnak. Továbbra is kérdéses, hogy a fiatal, jól mûködõ védelmünk egy totális, agresszív támadójátékkal szemben mire lehet képes. Én bizakodó vagyok.

Milyen játékot, taktikát vártok a csapatoktól?

SG: Azt várom, hogy már az elsõ percektõl próbáljuk meg ráerõltetni az akaratunkat a vendégekre, és ha megszerezzük a vezetést, akkor se álljunk le. Az egy gólos elõny minden esetben veszélyes, a 2-0 pedig a legveszélyesebb; megnyugodhatunk, visszaállhatunk viszont ha csak egy gólt lõnek is máris hosszabbítás. Nem bízhatjuk a véletlenre, ha van esélyünk sok gólt lõni. Védekezésben pedig hozni kell azt, amit a Camp Nouban szombaton.

PA: Sajnos nem hiszem, hogy képesek leszünk mi irányítani a mérkõzést idegenben. Remélem, hogy a kínálkozó lehetõségeket képesek leszünk kihasználni. Jupp Heynckes úgy nyilatkozott, hogy gyõzelemre fog játszani a csapat Madridban is.

Mi lesz az eredmény?

SG: Egy izgalmas 4-2-es mérkõzéssel talán a Real szurkolók illetve a semleges nézõk is kiegyeznének. És talán én is. 🙂
Gólok: C. Ronaldo (2), Benzema, Di Maria ill. T. Müller és Robben.

PA: Sosem tippelek eredményre. De nem tudom elképzelni, hogy ne kapjunk gólt, csak remélni tudom, hogy mi sem maradunk el ebben. Egy Toni Kroos bomba vagy egy Holger Badstuber fejes az, amit most így magam elé képzeltem. 

Mi az, ami eldöntheti a meccset?

SG: A játék nagyon sok elemére ki lehetne térni de én mégis azt emelném ki, hogy a Bernabéu közönségének végig ûznie-hajtania kellene a csapatot és igazi poklot kellene teremteniük a bajoroknak úgy, ahogy az Allianz Arenában is végig a csapat mellett állt az egész közönség. Az Ultras Sur mellett most minden nézõnek együtt kell szurkolnia.

PA: Mint írtam már fentebb, a müncheni mérkõzésen ugyan mi voltunk a jobbak, de a Madridnak is megvoltak a lehetõségei ahhoz, hogy megnyerje a meccset. Ha most összeszedettebben tudnak támadni, akkor az döntõ tényezõ lehet. A másik pedig: a lélekjelentlét. Két évvel ezelõtt Manchesterben fekvõ helyzetbõl jöttünk vissza, ha nincs az elsõ félidõ végén Ivica Olic gólt érõ megmozdulása, akkor nincs továbbjutás, de Robben mesés gólja sem. 

Továbbjutás esetén kit látnátok szívesen a másik ágról a döntõben? Ki ellen lenne nagyobb esélyetek?

SG: A katalánok ellen az utolsó egy meccses döntõt épp egy éve megnyertük a Király-kupában, és az elmúlt idõszak eseményei arra következtetnek, hogy felnõttünk a Barçához. A Chelseat azért látnám szívesen, mert nem képviselnek akkora erõt, mint az elõdöntõs ellenfelük. Viszont fel tudják szívni magukat egy meccsre, így nem biztos, hogy sokkal könnyebb lenne az angolok ellen. Ezért is kéne a Barcelona ellen játszani, sokkal nagyobb dolog lenne ellenük nyerni a 10.-et!

PA: Az lenne a fontos, hogy tudjuk játszani a saját játékunkat. Ha képesek leszünk rá, akkor meglehet a végsõ gyõzelem. Ehhez a Chelsea alkalmasabb ellenfél, mint a Barcelona. Nem mellesleg nekünk is elegünk van már belõlük. 

Köszönöm, hogy rendelkezésünkre álltál!

SG: Megtiszteltetés volt eleget tenni a felkérésnek, szerda este pedig mindenki a Sugárba! 🙂

PA: Köszönjük a megkeresést! Tiszta szívembõl kívánom, hogy a közeljövõben végre a BL-döntõben is találkozhasson e két csapat. Egyúttal bízom szurkolói oldalaink további együttmûködésében is.
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK