Deco: Hihetetlen, amit Cristiano és Messi véghezvisz

A jelenleg Brazíliában futballozó portugál Deco a fifa.com-nak adott hosszabb interjút, amelyben szóba került a Cristiano, Messi, Neymar hármas. A beszélgetés erre vonatkozó része alább olvasható.

Játszottál Messi mellett a Barcelonában, Cristiano Ronaldo mellett pedig a válogatottban. Milyen volt közelrõl látni azt, hogy a két játékos hova fejlõdött az elmúlt évek során?
Mindketten csodálatos játékosok, kimagaslóan a világ két legjobbja. A stílusuk más, de mindkettõjükben megvan az ellenfél meglepésének képessége. Cristiano hihetetlenül erõs és kiemelkedõ a versenyszelleme, Messi a tiszta tudás, olyan mozdulatokkal, amelyek talán egyformának tûnnek, de még csak közel sem tudta senki megállítani. Számomra meglepõ, hogy mindketten olyan játékosokká váltak, akik sokszor szolgálnak ki másokat, mindamellett, hogy rengeteg gólt is szereznek. Természetesen már akkor is láthattam, hogy egy szinttel mindenki felett állnak, amikor fiatalabbak voltak, de tényleg lenyûgözött, ahogy mindketten ilyen hosszú ideig fenn tudták tartani ezt a formát anélkül, hogy egy pillanatra is ültek volna a babérjaikon. Folyamatosan rekordokat döntögetnek, amelyek közül néhány korábban megdönthetetlennek tûnt.

Mostanában pedig közelrõl figyelheted Neymart. Szerinted jelenleg hol tart a két világsztárhoz képest?
Szerintem Neymar is azon a szinten van, mint õk. Hármukban közös, hogy anélkül szereznek sok gólt, hogy középcsatárok lennének. Szerintem ha a Real Madridban vagy a Barcelonában játszana, még eredményesebb lenne, mint most, mivel jobb játékosokkal lenne körülvéve, több támogatást kapna. Viszont számításba kell venni az arányokat: egyrészt a brazil futball nem annyira gyakorlatias, mint mondjuk egy UEFA Bajnokok Ligája elõdöntõ, másrészt viszont vannak egyéb problémák, amikkel meg kell küzdeni. Nem könnyebb vagy nehezebb, egyszerûen más. Az én véleményem az, hogy ha csak a technikai tudást nézzük, akkor Neymar ott van Messi és Cristiano mellett.

Forrás: fifa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK