Cristiano Ronaldo: Jobbak vagyunk, mint a Barcelona

Cristiano Ronaldo a Castrol EDGE egy promóciós rendezvényén vett részt, ahol a hosszabb interjút adott A portugál beszélt az Aranylabdáról, az idei szezonjáról, a Barcelonáról és a válogatottról.

A célom az, hogy nyerjek valamit a válogatottal, és a Real Madriddal elhódítsam a 10. európai kupát. Mindenki a Bajnokok Ligájáról beszél Madridban, a játékosokkal pedig nagyon fontosnak érezzük ezt a címet az embereknek és az országnak. Idén nagyon közel voltunk, de sok dolog kell a sikerhez, például szerencse és jó csapatok a csoportunkban. A tízedik jövõre vagy utána biztosan meglesz. Az emberek mindig a Bajnokok Ligájára figyelnek, mivel ez az egyik legjobb torna. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan megnyerjük.”

„Nem jutottunk be a döntõbe, mert kihagytuk a tizenegyeseket. Nem juthatsz be úgy, hogy kihagysz három büntetõt, de a meccs elsõ félidejében szerintem jól játszottunk, a másodikban viszont kevésbé. Talán azért lehetett ez, mert a Barcelonával is játszottunk azon a héten, ami mind fizikailag, mind fejben megterhelõ volt. Nem akarom ezzel igazolni a vereséget, de egy kicsit fáradtak voltunk a második játékrészben. A Bayern megérdemelte, hogy a döntõbe jusson, mivel fantasztikus csapat, egy nagyszerû edzõvel. Akik a beosztásért felelõsek, azoknak be kell látniuk, hogy az ilyen dolog nem tesz jót a mérkõzésnek. Két nagy meccset egy héten játszani nem jó a játékosoknak, hiszen pihenni is kell. Remélem, hogy ezt észre fogják venni. Meglátjuk, mi történik.”

„Amikor megérkeztem Manchesterbe, még csak 18 éves voltam, Sir Alex apám helyett volt apám. Sokat segített, és rengeteg dolgot tanított nekem. Hat év után váltak el útjaink, õ pedig egy nagyszerû ember és egy fantasztikus edzõ. Szerintem õ és Mourinho a világ legjobbjai. Nagyon jó, hogy Mourinhóval folytathatom, mivel sokat tanulok tõle és javulok a kezei alatt. Nem is akarok mást. Nagyszerû vele dolgozni, mivel jelenleg õ a „number one”.

„Szerintem már fordult a kocka. Legyõztük a Barcelonát idegenben, ami nem könnyû, de sikerült. 9 ponttal megelõztük õket a tabellán, ez pedig nagy elõny. A Barcelona csodálatos csapat, de mi is azok vagyunk. Idén megmutattuk, hogy jelenleg mi vagyunk a jobbak.”

„Egyéni szinten a szezonom tökéletes volt. Csapat szinten kilencesre értékelem, mivel nyerhettünk volna még címeket, például a Bajnokok Ligáját.”

„Emlékszem, hogy néhány újságíró megkérdezte tõlem, hogy mik a határaim, én pedig azt mondtam, hogy minden évben jobb akarok lenni. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz 46 gólnál többet lõni a bajnokságban, de bármi megtörténhet, ha a körülmények adottak. Igazán hiszek abban, hogy még javulhatok, de tudom, hogy évrõl évre nehezebb lesz. Tudom, hogy nehéz, mert rengeteg rekordot megdöntöttünk már, és a 100 pont is példátlan, amit megszereztünk, de sosem lehet tudni.”

„Mindig megpróbálok még jobb lenni, jobb játékossá válni, de ez nem Messi miatt van. Ez minden játékos és csapat miatt van. Az emberek mindig bennünket hasonlítanak, de egy Mercedes vagy egy Porsche nem hasonlítható egy Ferrarihoz. Ezek különbözõ motorral és külsõvel rendelkezõ autók, mi pedig különbözõ játékosok vagyunk, õ a Barcelonában játszik, én pedig a Real Madridban. Más válogatottban is játszunk, mások vagyunk. Õ egy csodálatos focista, mindig harcolunk – a jó értelemben – úgy, hogy ki lõ több gólt vagy nyer több címet. Minden játékos versenyez a többiekkel. Ez az életünk.

Nem én döntöm el, hogy megérdemlem-e az Aranylabdát, vagy nem. Szerintem fantasztikus szezon van mögöttem, megnyertem a spanyol bajnokságot, ami véleményem szerint nagyon fontos. A spanyol liga a legnehezebb bajnokság a világon. Várnunk kell, és majd meglátjuk mi lesz, most pedig az Európa-bajnokságra koncentrálok, ahol jól akarok teljesíteni. Ez biztosan növelné az esélyeimet a választáson. De, hogy õszinte legyek, nem igazán aggódom emiatt.”

„Mourinho elmondta egy interjúban, hogy minden játékosára számít, ami azt jelenti, hogy szeretné, ha Higuaín maradna. Higuaín tudja a legjobban, hogy boldog-e itt és szereti-e a klubot, ami tudom, hogy így van, de tiszteletben tartjuk a döntését, bármi is lesz az. Szeretjük, és egy nagyszerû játékos.”

„Van még néhány év a szerzõdésembõl, és boldog vagyok itt, szeretnék maradni. De sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövõ. Szeretem a klubot, a szurkolók csodálatosak, a stadion nagyszerû, és szeretem az országot is. De nem tudok mit mondani a jövõrõl.”

Sokat viccelõdünk a német – portugál meccs kapcsán. Én különösen Özilt ugratom, mivel viccesebb, mint Sami, aki elég komoly srác. Olyanokat mondogatunk, hogy „vigyázz, hova lépsz”, vagy „lenyomom a csapatodat”… Ez pedig jó, mert nagyszerû a keretünk. A spanyolokkal is szoktunk viccelni, mivel õk azt mondják, megint nyerni fognak. Meglátjuk.”

„A három legnagyobb és legesélyesebb csapat szerintem jelenleg a spanyol, a német és a holland. Portugália sosem favorit a kupa megnyerésére, ami bizonyos szempontból jó, mert nincs rajtunk akkora nyomás. Vannak fiataljaink és új edzõ irányít minket, úgy gondoljuk, hogy meglepetést okozhatunk. Komolyan hiszek ebben, de nem vagyunk esélyesek. Egy ilyen csoportban lenni nem könnyû, de egy esetleges továbbjutás megkönnyítené a dolgunkat. Majd kiderül, mi lesz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK