Marcelo ott akar lenni az Olimpián

José Mourinhónak problémái lehet lehetnek a védelem baloldalán, ugyanis Marcalo kijelentette: szeretne részt venni az ötkarikás játékokon.

Úgy tûnik, Mario Menezes brazil szövetségi kapitánynak sem lenne ellenére, ha Marcelo lenne az egyik 23 év fölötti játékos, akit magával vinne a tornára (az Olimpia szabályai szerint legfeljebb három 23 év fölötti játékost lehet nevezni a keretbe – a szerk.).

Marcelo nagyszerû formában játszotta végig a szezont a Real Madrid színeiben, és bár voltak nézeteltérései Menezessel – aki például tavaly ki is hagyta a Skócia elleni barátságos meccsre készülõ keretbõl, azzal az indoklással, hogy Marcelo sérülést színlelt -, mostanra a válogatottban is alapemberré nõtte ki magát a védelem baloldalán.

Érdekesség ugyanakkor, hogy Brazília futballválogatottja még sosem nyert Olimpiát…

Marcelo, aki ott volt a négy évvel ezelõtti pekingi játékokon is, ahol a brazilok bronzérmet szereztek, csupán egy hetet pihent a Real Madriddal megnyert bajnoki cím után, és május 25. óta edz válogatott csapattársaival: “Részt akarok venni az Olimpián. Nagyon keményen dolgozom azért, hogy ismét ott lehessek ezen a tornán.”

A labdarúgás a 2012. évi nyári olimpiai játékokon július 25. és augusztus 11. között zajlik, pont amikor a Real Madridnál elkezdik majd az elõszezont Amerikában. Marcelónak így tulajdonképpen az egész fizikai felkészülést ki kellene hagynia, és úgy vágna neki az új idénynek, hogy alig egy hetet pihent a nyár folyamán.

Ám úgy tûnik az örök-mosolyú Marcelót ez nem zavarja: “Ez karrierem legjobb idõszaka és szeretném maximálisan kiélvezni minden percét. Nagyon boldog vagyok a Real Madridnál, élvezem a játékot a válogatott színeiben, és szeretném, ha ez még sokáig így lenne.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK