Mourinho meggyõzte Albiolt is a maradásról

Úgy tûnik Mourinhónak nincs túl nehéz dolga, amikor arra törekszik, hogy egyben tartsa a "100 pontos csapatot": miután a hírek szerint meggyõzte Adánt és Higuaínt is a maradásról, most Albiollal tette ugyanezt.

A Real Madrid találkozót kért Albiol ügynökétõl, Manolo Garcia Quilóntól, hogy a játékos jövõjérõl egyeztessenek. A vezetõség üzenete világos volt: Albiol nem eladó. Ha a játékos mégis menni szeretne, akkor a kérõnek ki kell fizetnie a szerzõdésében lévõ kivásárlási záradékot. A játékos helyzete tehát ugyanaz, mint Higuaíné.

A valenciai születésû játékos, akinek spanyol lapértesülések szerint Németországból és Olaszországból vannak ajánlatai, nem tartozott Mourinho kedvencei közé az elmúlt idény során: 17 meccsen lépett pályára (csupán 10 bajnokin szerepelt), és a legkevesebb percet kapta az összes aktív védõ közül (még a 19 éves Raphaël Varane is több játéklehetõséget kapott nála; csak a folyamatosan sérülésekkel bajlódó Carvalho játszott nála kevesebbet). Amikor mégis játékra hívta a portugál mester, rendre stabilan, kevés hibát vétve teljesített.

Mourinho tudja, hogy nehéz a piacon jó középhátvédet találni elfogadható áron, olyat pedig szinte lehetetlen, aki bevállalná a másod- (vagy inkább harmad) hegedûs szerepét a védelem közepén és boldogan tûrné a padozást. Albiolban úgy tûnik emberére lelt… A spanyol védõt ugyanakkor az öltözõben is kedvelik csapattársai, az itt eltöltött három éve alatt megismerte a klubot, és annak értékeit, ráadásul többször is kijelentette: boldog Madridban, és maradni szeretne.

Raúl Albiol 15 millió euróért igazolt még 2009-ben a Real Madridhoz, és azóta összesen 63 mérkõzésen lépett pályára. Vicente del Bosque nevezte az Eb keretbe: Piquével és Sergio Ramossal kell megmérkõzni a kezdõbe kerülésért.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK