Portugália második edzése: Ronaldót ovációval köszöntötték

„Ronaldo, Ronaldo” és „Portugália, Portugália” kiáltásokkal köszöntötték a szurkolók a portugál játékosokat, akik vasárnap délben jelentek meg az opalenicai Miejski stadionban. Ezer, fõleg fiatal szurkoló nézte meg a csapat második, nyitott kapus edzését.

A portugálok késõ este értek Opalenicába Lvivbõl, ahol szombaton kikaptak a németektõl 0:1-re. Az edzõi stáb úgy döntött, hogy több álmot ad a játékosoknak, és a nyitott kapus edzést 11 óráról 12-re tolta át.

A lelátókra körülbelül ezer szurkoló ült, a stadion kapui mögött pedig kb. 200 fõ állt, akiknek nem kedvezett a szerencse a sorsoláson, és nem kaptak ingyenes belépõt az edzésre. Voltak, akik „megveszem a jegyet” feliratú lapokkal ácsorogtak, de nem volt senki sem hajlandó lemondani arról, hogy élõben láthassa Ronaldót és társait.

Kevéssel dél elõtt Paulo Bento legénysége elkezdett megjelenni a pályán. A legnagyobb ovációt szokás szerint Cristiano Ronaldo kapta, a szurkolók Pepe és Nani nevét is skandálták.

Az edzés megkezdése elõtt a portugál válogatott óriási örömöt szerzett egy fiatal iskolai csoportnak, mely pont a pálya mögött gyülekezett. Az összes játékos beállt egy közös fotóra, lelkesedést ébresztve a fiatal szurkolókban. Nem ez az egyetlen meglepetés, amit a játékosok készítettek elõ – többtucatnyi szerencsés kapott portugál emlékmezt.

Azok a játékosok, akik játszottak a németek ellen, 35 perc átmozgás után távoztak a szállodába, út közben többtucatnyi autógrammot kiosztva, és pózolva a fényképekhez. A többi játékos kicsit több mint egy órát edzett.

Ez volt a második és az utolsó nyilvános edzés. Nem kizárt, hogyha Ronaldo továbbjut csapatával a negyeddöntõbe, még egyszer megmutatkoznak élõben a szurkolóknak Opalenicában.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK