Sergio Ramos: Sokszor ugratjuk Crist a ruhái miatt

A spanyol válogatott és a Real Madrid hátvédje egy divatlapnak adott rendhagyó interjút. A játékos a futball mellett egyéb szenvedélyeirõl beszélt.

Puyol sérülése sajnálatos…
Abszolút így van. Az Európa-bajnokságra való felkészülés során ez a legrosszabb hír, mivel Puyol a válogatott és a Barca emblematikus játékosa, és nagy kár, hogy az edzéseken és meccseken végzett egész éves kemény munkája után egy olyan játékos, mint õ, végül kihagyni kényszerül az Eb-t.

Gondolod, hogy középsõ védõként játszol majd a helyén? A Real Madridban remek szezonod volt ezen a poszton.
Ember, hogy õszinte legyek, volt szerencsém Európa-bajnokságot és világbajnokságot nyerni a jobbhátvéd posztján, de persze lehet, hogy ez már új korszak kezdete, hiszen a Real Madridban a mester a védelem közepén számolt velem, én pedig nagyon büszke vagyok rá, hogy ott játszhatok.

A válogatottal világ- és Európa-bajnokok is vagytok, ezért mindenki favoritként számol veletek. Te melyik csapatokat látod a legerõsebbnek?
Az igaz, és teljesen érthetõ is, hogy a sajtó és az emberek szemében mi vagyunk a favoritok, hiszen a legutóbbi két nagy világeseményen mi emelhettük magasba a trófeát, de mindezt kemény munkával és alázattal értük el. Ezért kell továbbra is ragaszkodnunk a filozófiánkhoz, és ugyanolyan intenzitással kell dolgoznunk, mint ahogy azt az elmúlt néhány évben tettük. Ez fog minket erõssé tenni az európai hadszíntéren. Sosem tudhatod, hogy épp melyik csapat lesz a legerõsebb, mivel ez mindig az adott pillanattól függ, a játékosok fizikai állapotától, de úgy gondolom, hogy Portugália, annak ellenére, hogy rendkívül nehéz csoportban van, jól szerepelhet.

A csapattársad Cristiano Ronaldo valóban kemény csoportba került, Németországgal és Hollandiával karöltve. Beszélt a spanyol játékosokkal arról, hogy szerinte ki lesz a végsõ gyõztes?
Nem. Neki és a válogatottjának minden jót kívánok, és nyilvánvalóan a többi csapattársamnak is. De ha végül egymás ellen kell játszanunk, meglátjuk…

Cristiano a januári lapunk címoldalán volt, és azt mondta, senki nem öltözik olyan jól a Real Madrdiban, mint õ, és kérdezzük meg a többieket, ha nem hisszük el. Meg tudod erõsíteni?
(nevet) Van benne igazság. Nagyon érzékeny a megjelenésére, szeret mindig divatos lenni. Egyébként pedig mindenkinek megvan a saját stílusa, ezt pedig tiszteletben kell tartani. Mindenki úgy öltözik, ahogy számára az a legkényelmesebb, és ahogy szerinte a legjobban néz ki. Sokszor ugratjuk a ruhák miatt, amiket visel. (nevet)

Végül sikerült elérnetek a 100 pontot a bajnokságban. Ez lenyûgözõ.
Igen, nehéz ezt megvalósítani, de tudjuk, hogy az egész szezonban végzett kemény munkánk gyümölcse. Ez is egy olyan pillanat, amire mindig emlékezni fogunk, mivel ezt még senki nem tudta elérni.

Minden évben fejlõdik a Madrid védelme és kevesebb gólt kaptok. Mit gondolsz, mi a javulás kulcsa?
Ez az egész csapat érdeme, de igaz, hogy a védelem javul, különösen idén. Ez nem olyan dolog, ami egy adott játékosnak köszönhetõ, ha egy csapatrész ilyen egységes és ilyen komolyságot, erélyeket sugároz, akkor az a csapat egészére kihat, ez pedig alapvetõ fontosságú a szezon céljaira nézve. Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a védelemnek a része lehetek. Reméljük, hogy tovább tudunk javulni és meg tudjuk akadályozni, hogy a kapusunk gólokat kapjon.

Fiatal korod ellenére rengeteg címet nyertél már. Ha jövõre megnyernéd a Bajnokok Ligáját, lényegében mindent elérsz majd, amirõl egy futballista csak álmodhat.
Ez igaz, de emellett ambiciózus ember vagyok, szeretem magam további sikerek elérésére ösztönözni. A Bajnokok Ligája egy olyan versenysorozat, ami miatt nagyon izgatott vagyok, mivel még sosem nyertem meg. Ebben a sportban nem élhetsz a múltban, mivel a focinak nincsenek emlékei, neked pedig napról-napra javulnod kell. Ez az én személyes kihívásom, minden évben jobb akarok lenni és címeket akarok nyerni.

A futball igazságtalansága, hogy sem a Barca, sem a Real nem jutott be a Bajnokok Ligája döntõjébe?
Nos, nincs okunk elvitatni a döntõbe jutott csapatok érdemeit: a Bayern és a Chelsea két nagyszerû csapat, amelyek nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Igaz, hogy szomorúak voltunk, amiért nem nekünk sikerült, illetve hogy tizenegyesekkel csúszott ki a kezeink közül az oly régóta várt Bajnokok Ligája gyõzelem esélye. Jövõre újra megpróbáljuk.

A válogatott összetartásokon kivel jössz ki legjobban?
Összességében nagyon jól kijövök mindenkivel, nem csak a Real játékosokkal, hiszen már évek óta ismerjük egymást. Nagyszerû a kapcsolatom Xabival, Arbeloával, és a többiekkel is, mint például Puyol vagy Iniesta. Sokat játszottam velük a korosztályos válogatottakban, gyakorlatilag olyanok vagyunk, mint egy család. Mindenkivel jól kijövök, nem csak azokkal, akik a Barcából vagy a Realból jöttek, ott van például Jesús Navas, aki olyan, mintha a fogadott fiam lenne (nevet), vagy Cazorla, Silva… Fiatal játékosok vagyunk, akik sokat játszottak együtt, viszont a fiatalosságunkat sikerült már profi mentalitással megfûszereznünk.

Tudjuk, hogy nagyon szereted a tetoválásokat, és amikor megnyertétek a 2010-es labdarúgó világbajnokságot, tetováltattál magadra valamit ezzel kapcsolatban. Ha megnyeritek az Eb-t, újra tû alá fekszel?
Nos, a világbajnokság egy ígéret volt, a következõ ilyen a Bajnokok Ligája lehet. Elég szerencsés vagyok, hogy már megnyerhettem az Eb-t, nem tervezek ilyen tetoválást.

Az is egy hagyomány nálad, hogy ha megnyersz valamilyen címet, veszel magadnak egy órát. Kinéztél már magadnak egyet arra az esetre, ha az Eb-n ti gyõztök?
Igen, ez igaz, az órák az egyik gyengém. Mindig, ha nyerek egy címet, megpróbálok venni egyet magamnak, és egy esetleges gyõzelem esetén már meg is van a kiszemeltem.

Ha egy dolgot javíthatnál a játékodon, melyik lenne az?
Mindig van hová fejlõdni, sokat tudnék választani. Idõvel és tapasztalattal válhat valakibõl nagyszerû játékos és, ami szintén nagyon fontos, taktikus. Akár gyors vagy, akár nem, a sebességen mindig lehet javítani, mint ahogy máson is: labdajáték, technika… Én magamtól azt várom el, hogy mindenben javuljak, így lehetek jobb játékos.

Idén kinek adnád az Aranylabdát?
A számokat tekintve egyértelmû, hogy két játékos kitûnik a többiek közül. Cris és Messi. Szerintem Cristiano inkább teremtette meg a különbséget idén, én neki adnám.

Van valami, amit mindig magaddal viszel az utazásokra?
Igen, az iPhone-omra vagy iPad-emre köthetõ hangfalaimat mindig viszem, illetve a számítógépemet.

Nagyon szereted a zenét, igaz? Láttuk a videót, amit néhány napja posztoltál a Twitteren, amelyen Canelitával énekelsz. José Mercé pedig azt mondta, hogy tehetséges énekes és táncos vagy. Lemezed is fog megjelenni valamikor?
(nevet) Soha. Ez a dolog más, azért énekeltem Canelitával, mert nagyon jó barátom, és így tudtam neki segíteni. Bár nagyon tehetséges, úgy gondoltam, hogy adhatnék neki egy kis lökést, nem a hangom, hanem az ismertségem miatt.

A Madrid öltözõjében milyen zenét teszel fel a társaidnak?
Egy kicsit mindenbõl. Különbözõ országokból, kultúrákból érkeztünk, tehát teljesen normális, hogy vegyes a zenei felhozatal, így mindenki elégedett lehet.

Van olyan zene, amit repülõs utazáshoz ajánlanál?
Canelitától a Soñaré, vagy valami Niña Pastoritól.

Ha nem focista lennél, akkor mivel foglalkoznál?
Mindig közel állt hozzám a sport. A teniszt, a bikaviadalt például nagyon szeretem, de utóbbi megrémiszti édesanyámat, így ettõl eltávolodtam. Amikor kicsi voltam és azt mondta nekem, „menj focizni, sokkal nyugodtabb vagyok, ha nem egy bika elõtt ugrálsz”, el is intézte a dolgot. (nevet)

A másik szenvedélyed a lovak, igaz?
Igen, igen. Ez is az egyik gyengém, nevelek is lovakat. Egy arab telivért és egy spanyolt. Ha idõm engedi, szeretek kikapcsolni, ilyenkor a lovaimmal, a kutyáimmal vagyok.

Te is szenvedélyes közösségi háló használó vagy?
Ez is egy módja annak, hogy másokat boldoggá tegyünk, és megköszönjük a feltétlen szeretetet és támogatást. Még ha híres is vagy, benned van a gyerek, az emberek pedig hálásak, ha a mindennapi életedbõl megosztasz velük pillanatokat.

Forrás: DT Lux Magazine
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK