Özil kontra rasszizmus

A német válogatott Mesut Özil úgy döntött, hogy bepereli azt az ismeretlen személyt, aki rasszista megnyilvánulásokat intézett felé Twitter oldalán. A@PiratenOnline nick nevû felhasználó többször megkérdõjelezte a Real Madrid játékosának származását.

Az EB alatt háromezer bejegyzés jelent meg a 23 éves Özil oldalán az anonim felhasználótól, aki többek között olyan tényekkel érvelt, hogy a labdarúgó szülei törökök, a neve pedig muzulmán eredetû. „Özil biztos nem német! A papír nem változtat a gyökereken” – írta a blogger.

Számos tiltakozás hatására zárolták azt a fiókot, ahonnan az üzenetek érkeztek, de a „királyiak” játékosa úgy döntött, hogy jogi lépéseket tesz. „Nem lehet ezt ennyiben hagyni. Arra fogunk törekedni, hogy azonosítsuk a támadót” – mondta a játékost képviselõ ügyvéd, Sascha Beumer.

„Természetesen nem ez az elsõ ilyen eset, de át lett lépve egy bizonyos határ. Remélem, hogy közbelépésünk megakadályozza a további hasonló jellegû eseteket. Fiam Németországban született, és ezért az országért, valamint polgárainak integrációjáért jóval többet tett, mint sokan mások. De itt nem csak Mesutról van szó. Holnap ugyanez érheti Boatenget, majd Khedirát, Gündogant, végül pedig Podolskit” – mondta a játékos édesapja és menedzsere, Mustafa Özil.
 

Forrás: przegladsportowy.pl
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK