Cristiano Ronaldo: Kiegyenlített mérkõzésre számítok este

A Real Madrid támadója az Európa-bajnokságon eddig három gólos, ma este pedig tovább szeretné növelni találatainak számát, ehhez azonban saját madridi csapattársa, Iker Casillas kapuját kell majd bevennie. Cristiano Ronaldo kiegyenlített mérkõzésre számít, de reménykedik a gyõzelemben, és abban, hogy csapata nyolc év után ismét Európa-bajnoki döntõt játszhat.

„Igazság szerint a csapat és a játékosaink által hozott áldozatoknak köszönhetõen kezdtünk el jobban játszani, és ez rám is igaz. Az elsõ meccsünkön veszítettünk, de a többit megnyertük. Úgy gondolom, ez mutatja a csapatban rejlõ mentális erõt, ami nem lepett meg engem, mivel mindig tudtam, hogy a gólok jönni fognak. Szerencsére így lett, én pedig segíteni tudtam a csapatot.”

„Az évek során egyre jobb leszel, hiszen újabb és újabb helyzetekkel kell megbirkóznod. Õszintén szólva nem éreztem eddig nyomást, ha a spanyolok vagy bárki ellen kellett játszani, mivel ez is az életem része. Már több mint tíz éve csinálom, és hozzászoktam. Mindig óriási felelõsségem lesz, de hogy nyomás? Nem igazán.”

„Emlékszem, hogy a 2004-es Európa-bajnokságon 1-0-ra legyõztük a spanyolokat. Akkor jól játszottunk, azt hiszem Nuno Gomes lõtte a gólunkat. Ezek mindig kiegyenlített és küzdelmes meccsek, mivel a spanyol csapatban mindig jó játékosok voltak és vannak most is. Idén sem várok mást. Az ilyen összecsapások kimenetele apróságokon múlik, remélem, hogy ebben a tekintetben Portugália lesz az erõsebb.”

Csodálatos lenne a döntõbe jutni, mivel Portugália nyolc év után érné ezt el újra, ami annak a jele lenne, hogy sokat fejlõdtünk az elmúlt években, én pedig hiszek ebben. Tudjuk, hogy a következõ mérkõzésünk nehéz lesz, de már csak egy lépésre vagyunk a nagy döntõtõl.”

Az edzõ nagyszerû munkát végzett, nem csak most, a tornán, hanem a selejtezõkben is. Szerintem fenomenális, amit véghezvisz. Attól a pillanattól kezdve, hogy átvette a nemzeti csapat irányítását, hitt a játékosokban, most pedig jönnek az eredmények. Egyre jobban kiismeri a játékosait, tudja, hogy Portugáliának jó csapata van.”

Forrás: uefa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK