Maradona: Cristiano szobrot érdemelne Lisszabonban

Maradona, az argentinok élõ legendája, aki jelenleg az Egyesült Arab Emirátusokban dolgozik edzõként, egy indiai lapnak beszélt az Európa-bajnokságról.

Cristiano Ronaldo éveken át szenvedett a válogatottban. A világ legjobb játékosa (Messi mellett) frusztráltnak és ingerlékenynek tûnt, amikor Portugáliáért játszott. Szerencséjére a válogatott edzõje, Paulo Bento a szintén világszínvonalú Pepét tette a védelembe, Meirelest a középpályára, és Nanit elõre, hogy területet biztosítson neki.”

„Néhány kiváló mérkõzés után Ronaldo elkezdett játszani – három gólt szerezve, és bejuttatva Porgutáliát az elõdöntõbe. Mindig nagyszerû látni, ha egy szupersztár a legjobbját hozza. Megmutatta honfitársainak, hogy szobrot érdemelne Lisszabonban.”

Csak védekezz a spanyolok ellen, és halott vagy. Ha úgy támadsz, mint ahogy az olaszok tették az elsõ meccsen, akkor talán okozhatsz egy kis felfordulást.”

„A spanyolok labdatartásra játszottak, kockáztatva az Olaszország és Horvátország elleni vereségeket, de összességében megmutatták, hogy a Barca sztárjaival õk a legjobbak a középpályán. Habár már nem harapnak úgy, mint a világbajnokságon, mégis irritáló könnyedséggel dominálnak a meccseiken.

„Németország fiatal sztárjain (Özil, Khedira és Müller) látszik, hogy az elmúlt néhány évben kiforrott játékosok lettek. A fiatal középpályájuk és az, amilyen könnyedén szereznek gólt, végsõ esélyessé teszi õket, bár még le kell gyõzniük mumusukat, az olasz csapatot. Ha valamikor, akkor most itt az esélyük felülkerekedni rajtuk, de nem szabad lebecsülniük õket.

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK