Albiolban megvan a kellõ illúzió

Megvan benne a kellõ illúzió és elhatározottság ahhoz, hogy a Real Madridban folytassa, erõsítette meg Raúl Albiol, aki a minap hosszabbította meg a klubbal kötött szerzõdését 2017-ig. Bár a spanyol védõ nem mondhat biztosat, hisz - ahogy fogalmazott - sosem tudhatjuk, mi lesz, de õ a Real Madridból szeretne visszavonulni.

Gratulálok az új, 2017-ig szóló szerzõdésedhez. Gondolom, elégedett vagy…
Nagyon boldog vagyok, mert ez azt jelenti, hogy a klub és a szakmai stáb bízik bennem. Nagyon jól érzem magam a Real Madridban, és örülök ennek. Most be kell bizonyítanom, hogy nem tévednek, és, hogy erõs játékosa lehetek ennek a csapatnak.

Ez a bizalom ráadásul egy hónappal egy másik örömittas esemény után nyilvánul meg: megnyerted az Európa-bajnokságot is.
Nagyon jó és csodálatos éveink vannak a spanyol válogatottal, amelyekre mindig emlékezni fognak. Volt szerencsém ahhoz, hogy ezt belülrõl éljem át, a csapat pedig fantasztikus, ahogy azt demonstrálta a legutóbbi világversenyeken. Remélem, még sok évig így folytatja a válogatott. Bár tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, az ambíció nem fog hiányozni a csapatból.

Ezzel a szerzõdéshosszabbítással közelebb jutottál a célodhoz, vagyis ahhoz, hogy a Real Madridból vonulj vissza.
A futballban sosem lehet tudni, mert bármelyik szezonban bármi megtörténhet. Megvan bennem a kellõ illúzió és az elszántság a folytatást illetõen. Nagyon boldog vagyok itt, és remélem, tényleg innen vonulhatok vissza.

Miben fejlõdött Raúl Albiol, a futballista, mióta José Mourinho az edzõje?
A mester nagyon sokat vár el, és mindenkibõl a legjobbat hozza ki. Azt akarja, hogy mindig koncentrált legyél. Õ egy gyõztes.

Mi a sikerének a kulcsa?
Sok kulcsa lehet, mert évek óta sikert sikerre halmoz, rengeteg trófeát nyer, és a világ legjobb csapataival dolgozik. Sokat tud a futballról, rengeteget foglalkozik vele, és képes a legjobbat kihozni a játékosaiból. A teljesítménye magáért beszél.

Albiol, Pepe, Ramos, Arbeloa, Varane, Marcelo, Carvalho, Coentrão… Sokan a világ legjobbjaként beszélnek a Real Madrid védelmérõl. Egyetértesz velük?
Jó védõink és nagy csapatunk van. Minden poszton nagy a versengés, és nehéz helyet találni ebben az együttesben. Ennek ellenére felkészültnek kell lenni, és készen kell állni. A Real Madridban mindig nagyszerû középhátvédek játszottak, és ez idén sem lesz másképp.

A tavalyi szezonban a legjobb bajnoki teljesítményt nyújtottátok a történelemben, és magasra helyeztétek a lécet. Milyen célokat tûztetek ki az új idényre?
Megnyerni mindent, amit lehet, de ahogy telik az idõ, úgy fogjuk látni, hogy képesek vagyunk-e erre, vagy sem. Nem csak egy címben kell gondolkodni. Négyért fogunk küzdeni.

Pepe azt mondta, hogy a csapatszellem döntõ szerepet töltött be a tavalyi siker elérésében. Ennyire együtt van a gárda?
Jó a hangulat, mindazok ellenére, amiket tavaly mondtak. Nagy játékosaink vannak, és bebizonyítottuk, hogy még többet akarunk, és, hogy tovább fejlõdünk. Így kell folytatnunk a mester harmadik évében is, hogy elérjük a céljainkat, és, hogy jobbak legyünk, mint az elõzõ évben.

Az elsõ lehetõségetek arra, hogy ezt bizonyítsátok, a Barcelona elleni Szuperkupa-meccsen adódik majd…
Ez már nagyon közel van. Azért dolgozunk, hogy formába jöjjünk, és, hogy a lehetõ legjobb állapotban lépjünk pályára a hivatalos meccseken. Tavaly is játszhattunk ezen a mérkõzésen, és reméljük, hogy idén meg is nyerjük a trófeát.

Végül: mit üzensz a madridistáknak?
Csapatszinten azt, hogy minden címért harcolni fogunk. Különösen a Bajnokok Ligáját akarjuk megnyerni. Ami engem illet, megpróbálok majd fejlõdni és segíteni a csapatnak, amiben csak tudok.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK