Mou: Egy ember jön, vagy egy sem

A Real Madrid magyar idõ szerint ma hajnalban 5-1 arányú, fölényes gyõzelmet aratott az AC MIlan elleni barátságos mérkõzésén. Lássuk, hogyan értékelték a sikert a fõszereplõk.

Mourinho:
José Mourinho elsõként csapata állapotáról beszélt a sajtótájékoztatón. „Igyekszünk jól koordinálni az edzéseket és a mérkõzéseket, és azt gondoljuk, hogy utóbbiak az elõbbiek kiegészítõi. Rossz hír lenne, ha a játékosok elfáradnának. Az embereink jól vannak, de kár, hogy a válogatottak elmennek szombaton, és csak csütörtökön jönnek vissza. Los Angelesben remekül dolgozunk az egész csapaton, és vannak olyan gépies mozdulatok, amelyek az elmúlt két évben alakultak ki. Ha így folytatjuk, jó formában leszünk a szezonkezdetre” – fogadkozott a portugál.

Ezt követõen a játékosok hozzáállása, az ambíciójuk is szóba került. „Ez az õ asztaluk, nem az enyém. Velük vagyok, és természetes, hogy egy nagy klub mindig többet akar. Minden meccset igyekszünk megnyerni, anélkül, hogy hátrébb sorolnánk bármelyik sorozatot a fontossági listán, de a bajnokság és a Bajnokok Ligája kiemelt helyen van. Minden mérkõzés lényeges, még az amerikai barátságos találkozók is, mert elégedetté tehetjük a szurkolóinkat, felkészülhetünk, és népszerûsíthetjük a labdarúgást” – mondta Mourinho.

Amikor az újságírók a közelgõ Szuperkupa-döntõrõl kérdezték, a mester kifejtette, hogy bár szeretné megnyerni a trófeát, ennél fontosabb céljai is vannak. „Tavaly elvesztettük a Szuperkupát, aztán rekordokat döntve nyertünk bajnoki címet. Nem hiszem, hogy ez a meccs befolyásolná a szezont. Megpróbálunk majd gyõzni, ahogy a Barcelona is, de mindannyian tudjuk, hogy négy sorozatban vagyunk érdekeltek, és ez a legkevésbé lényeges. Fontosabb a Valencia elleni mérkõzés, és sajnálom, hogy a válogatott játékosok szombaton elmennek, így nem lehetnek velünk egy kritikus héten. A spanyolok Costa Ricán játszanak, a németek az argentinok ellen… A klubok a legfontosabbak.” – fejtette ki.

Mourinho egyébként dicsérte játékosait, szerinte ugyanis „mindannyian nagyot játszottak” a Milan ellen, majd kitért Cristiano Ronaldóra is, akivel kapcsolatban elismerte, hogy „õ a show része, és jól dolgozik.” Kakát illetõen így nyilatkozott: „Örülök, hogy ilyen meccse volt. Az a legfontosabb, hogy boldog legyen, a futballban pedig az a legfontosabb, hogy a játékos játsszon. Õ egy nagy futballista. Ha itt marad, az tökéletes számomra, és senki sem távozhat ingyen. Fizetni kell érte.”

Az edzõ beszélt a meccs helyszínérõl is. „Megindító és ámulatba ejtõ volt. Ez egy történelmi stadion, varázslatos atmoszférával. A szurkolók csodálatosak voltak. Jól szórakoztak, és támogatták a Real Madridot.” Ezután ismét leszögezte, hogy véleménye szerint a spanyol a világ legszínvonalasabb bajnoksága. „A Barcelona nem lett bajnok, nem tudjuk, mit fog csinálni. Több pontot szereztünk náluk a világ legjobb bajnokságában. Az Európa Liga döntõjét két spanyol csapat játszotta, és ez is mutatja, hogy ez egy szép, kemény, technikás és nagyon erõs bajnokság. Ezért a legjobb.”

Végül Mourinho megosztotta véleményét a nemzetközi átigazolási piac aktuális helyzetérõl, így a PSG-rõl és a Manchester City-rõl is. „Két nagy projektrõl van szó, nagy játékosokkal. Ha van pénzed, költhetsz. Nagy gazdasági potenciál van bennük. A Real Madrid nagyon erõs pénzügyi szempontból, a pénzt pedig a klub termeli ki, így nem lesz probléma, ha kiegyenlítõdik a mérleg. Mi nem fogunk venni senkit, vagy ha igen, akkor csak egy játékost. A PSG nagy csapatot épít.”

Cristiano Ronaldo:
Ronaldo tudja, hogy a megfelelõ elõkészületek elvégzése alapvetõen fontos a jó szezon érdekében. „Tovább kell javulnunk, mert nagyon hosszú év lesz. Ezek a gyõzelmek és gólok arra jók, hogy önbizalmat merítsünk belõlük. Mindannyian a lehetõ legjobban akarjuk kezdeni az idényt” – nyilatkozta. Cristiano beszélt csapattársáról, Kakáról is. „Számomra õ a világ legjobbjai közé tartozik, nekik pedig a Real Madridban kell játszaniuk. Neki kell meghoznia a döntést, hogy távozzon-e, de szerintem maradni fog.”
 
Iker Casillas

A Real Madrid kapusa elemezte a Real Madrid játékát, és természetesen a közelgõ szezonkezdetrõl is szót ejtett. „A csapat jól kezeli a labdát, és egyre jobban érezzük egymást. Az új idény tíz napon belül kezdetét veszi, nincs túl sok idõnk. Még játszani akarunk, hogy a lehetõ legjobb formában érkezzünk a rajtra” – mondta.

A mostani barátságos meccsen a Bajnokok Ligája két legeredményesebb csapata játszott egymás ellen, Iker pedig errõl a sorozatról is nyilatkozott. „Kétszer egymás után az elõdöntõbe jutottunk. Nagyon közel vagyunk ehhez a trófeához, az egyik legfontosabb célunkhoz. Meg fogjuk próbálni, de sokan harcolnak ezért a serlegért. Az egész madridizmus ezt akarja, bár tudjuk, hogy nehéz lesz.”

„Nagy élmény volt a Yankees stadionjában játszani, és úgy tûnt, hogy a szurkolók élvezték a meccset. Más ez a pálya, mint amilyenekhez szoktunk, és bebizonyítottuk, hogy a soccernek, ahogy itt hívják, mekkora ereje van.” Végül a lehetséges új igazolásokkal kapcsolatban csak ennyit mondott: „Nekem kapitányként az a feladatom, hogy a játékosok mellett legyek, és bárki is érkezik majd, jó fogadtatásban fog részesülni.”

Gonzalo Higuaín
„Elégedett vagyok. Ezek felkészülési mérkõzések, és jó, hogy gyõzelmeket tudunk aratni, de még csak most kezdtük, igyekszünk felvenni a ritmust. Még van egy hetünk a rajtig, és reméljük, hogy a lehetõ legjobban fogunk odaérni. Addig még játszunk egy meccset. Jól vagyunk, nagyjából olyanok vagyunk, mint eddig, ráadásul az edzõ személye sem változott, ami pozitív” –
kezdte mondandóját a találkozó után az argentin, aki egyébként gólt is szerzett.

„A Milan egy nagy presztízsû csapat, de mi komolyan vettük a dolgunkat” – folytatta, majd beszélt arról is, hogy mennyire fontos volt a New York-i szurkolók támogatása. „Nagyon sokat biztattak minket” – mondta.

Végül Higuaín arról is szót ejtett, mennyire fontos számára, hogy olyan csapatban játszhat, ahol a legnagyobb csillagok szerepelnek. „Így van ez, mióta idejöttem. Kezdettõl fogva versenyhelyzet van, ez pedig segít, hogy az ember ne álljon le.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK