Alonso: A válogatott meccsek felborítják a rendet

A Real Madrid felkészült a szezonkezdetre - fogadkozott Aitor Karanka és Xabi Alonso is, akik a csapat tegnapi, Celtic elleni mérkõzése után válaszoltak az újságírók kérdéseire. A másodedzõ és a középpályás jónak értékelték az elõszezont, hiszen "elvégezték a munkát, amit el akartak végezni."

Aitor Karanka
„Igazán jó elõszezonunk volt, és reméljük, hogy a távozó válogatott játékosokon is látható lesz a folytonosság. Elvégeztük a munkát, amit el akartunk végezni. Remélem, ezen a héten nem lesz semmilyen kellemetlenség, és csütörtökön, amikor újra találkozik a teljes csapat, megfelelõ állapotban leszünk ahhoz, hogy szembeszálljunk a Valenciával. Ez az év az elsõ naptól kezdve sokat követel majd.”

A Celtic elleni barátságos mérkõzésrõl így nyilatkozott: „A legrosszabb az ijedség volt a sérüléskor, de reméljük, nem lesz túl súlyos, illetve Alexnek is gondja volt a térdével, de arról kiderült, hogy nem komoly. Minden más tökéletes volt. Igen jó volt ez az elõszezon, és úgy sikerültek az edzések, ahogy szerettük volna. Minden pozitív.”

Végül a csapaton belüli versenyhelyzetrõl is beszélt. „Ez a csapat jó kvalitásainak a jele. A játékosok közti konkurencia a legjobbat hozza ki mindannyiukból. Ez mindenkinek jó, látható a meccseken is. Minden mérkõzésen és edzésen versenyeznek, hogy helyet kapjanak a csapatban, és reméljük, ez így marad a szezonkezdet után is.”

Xabi Alonso
„Minden meccsen nyerni akarunk, de a felkészülés célja az volt, hogy jó élményekkel gazdagodjunk, és ez sikerült is. Ráadásul még jó eredményeket is értünk el. Felkészültünk a rajtra, és a lehetõ legjobban akarunk teljesíteni” – kezdte.

Alonso pozitívan értékelte, hogy immár a harmadik évet kezdik meg ugyanazzal az edzõvel, akinek a munkamódszerei és stílusa teljesen ismert a játékosok elõtt. „Van még mit tenni, de az alapunk megvan, és a darabok is összeálltak. Rövid elõszezonunk volt, mert nem állt rendelkezésre sok idõ, most pedig még a válogatottakhoz is csatlakozunk, és távozunk néhány napra, ami felborítja a menetrendet, de már hozzászoktunk ehhez. Nincs ebben semmi új, és reméljük, jól kezdjük az évet. Sok mindennel kész vagyunk már, ami nagy elõny.”

A csapat kitûnõ eredményeket ért el az utóbbi hetekben, a játékosok megfeleltek a kihívásoknak, és a spanyol középpályás is tudja, hogy ez kulcsfontosságú lehet a következõ évben. „Ez jó jel, mert megfelelõ alapokkal rendelkezünk, és már csak javulni fogunk. Minden, ami benne van a csapatban, az új szezonbeli teljesítményünket fogja fokozni.”

Alonso a bajnokság kezdetérõl és a Barcelona elleni Szuperkupa-meccsrõl is beszélt. „Fel kell készülnünk, mert ezek a meccsek a maximumot várják az embertõl, és kezdettõl fogva a topon kell lennünk. Nem gondolhatjuk, hogy könnyû lesz. Mindkét találkozó fontos. Minden bajnoki meccs nagy jelentõséggel bír, és ez különösen igaz az elsõre, míg a Szuperkupa az elsõ cím, amit megnyerhetünk, és nem akarjuk elszalasztani. Fontos, mert egy trófea, amit megnyerhetsz, de nem hiszem, hogy ez bármiféle pluszt jelentene a jövõre nézve.” Végül Xabit megkérdezték arról is, hogy érezte magát a futballtól távol esõ sportágak kipróbálásakor. „Mindenben részt vettem. Nagyon szeretem a különbözõ sportokat. Nagyszerû volt baseball-ozni és amerikai focizni.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK