Mourinho: Ilyen játékkal vereséget érdemeltünk

José Mourinho a Coliseum Alfonso Pérez stadion sajtótermében fogadta a média munkatársait a tegnap esti vereséget követõen.

A Real Madrid edzõje szerint a hazai csapat megérdemelt gyõzelmet aratott: “Domináltunk az elsõ félidõben, de nem játszottunk jól. Az elsõ félidõt mi nyertük meg. A második játékrészben egyenlítettek, majd megvertek bennünket. Nem volt túl nagy különbség az elsõ és második félidõ között. A Getafe megérdemelten gyõzött, és szeretnék gratulálni nekik.”

Mourinho nem keresett kifogásokat a vereségre: “A Getafe azért nyert, mert megérdemelték. A játékosok szerint kezezés volt Colungánál, de ez engem nem érdekel. Nem játszottak fantasztikusan, de a gyõzelemre rászolgáltak és ezért a gratuláció jár nekik. Mi rosszul játszottunk és a teljesítményünk elfogadhatatlan volt. Nem vagyok frusztrált a végeredmény miatt, hisz a meccs képe alapján ez nem meglepõ eredmény.”

Amikor az élmezõnyhöz képest két forduló alatt összeszedett öt pontos hátrányról kérdezték, a portugál eképpen válaszolt: “Túl sok elveszített pont ez a hatból. Ez egy rossz kezdés, kétség nem fér hozzá. A Valencia elleni meccs más volt, ott döntetlen játszottunk, pedig megérdemeltük volna a gyõzelmet. Ezen a találkozón viszont nem. Vereséget érdemlünk ilyen játék után, mint a mai.”

A tény, hogy az eddigi három hivatalos meccsen a Real Madrid még egyetlen gyõzelmet sem aratott, Mourinhót nem érdekli: “Nem hiszem, hogy ilyen történt velem eddig. Minden idény új dolgokat hoz: sosem nyertem még 100 ponttal bajnoki címet, 120 gólt szerezve. A karrierem hosszabb és hosszabb lesz, és ez itt a Real Madrid: nem normális, hogy hat pontból csak egyet szereztünk. A Szuperkupa más: az csak egy kétmeccses torna. A mai egy borzasztó mékõzés volt a mi szemszögünkbõl.”

A csapat hibáiról is kérdezték a portugál trénert: “Nehéz errõl veletek, sajtósokkal, beszélni. A játékosok még nem tudják, hogy mit gondolok és vannak dolgok, amiket meg kell beszéljek velük. Fáradtak. Nehéz meccs volt. Nem szeretek meccsek után beszélni velük. Viszont azt sem szeretném, ha az újságokból vagy az internetrõl tudnák meg a véleményemet, azelõtt, hogy beszéltem volna velük. Hallottam, hogy azt mondták, hogy Colungánál kezezés volt, nem tudom, hogy ez így van-e vagy sem; az is hallottam, hogy tagadták, hogy Fabio egy olyan szót mondott volna a bírónak, amiért kiállították. Azt viszont szeretném, ha tudnák, hogy ez a vereség megérdemelt volt. A Getafe elfogadhatóan játszott, de ezt igazából mi veszítettük el. Õk elfogadhatóak voltak, mi viszont rosszak.”

Végül Mourinho beszélt a rögzített helyzetekrõl is: “A rögzített helyzeteket sokféleképpen lehet elemezni. Lehet csapat szinten vétni hibákat, és születhett bekapott gól egyéni hibák miatt is. Az eddigi meccsek elõtt nagyon sokat gyakoroltuk a rögzített helyzetek levédekezését. Nem gyakorolhatjuk ezeket a végtelenségig. Szervezettségben nincs már mit kielemezni, hisz minden tõlünk telhetõt megtettünk: kielemeztük videón a hibákat, edzéseken gyakorltunk… Az egyéni hibákkal már nehezebb: ott egy játékos nem végzni kellõképp a feladatát. Belátom, hogy a mai, és a Valencia ellen bekapott gól is nevetséges védekezés után született.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK