Essien: A Papa hívott, és itt vagyok

Michael Essien a Real Madrid második, és egyben utolsó igazolása volt 2012-ben. A ghánai játékos szerzõdtetését tegnap az utolsó pillanatokban zárták le, amiben "Mourinho Papa" játszotta a legfontosabb szerepet. A tékozló fiú most visszatér mesteréhez - és az újságírókkal is találkozott.

Essien leigazolása csak tegnap zárult le, a ghánai pedig ma már elsõ kézbõl fedte fel, hogyan került a Real Madridhoz. „Minden nagyon gyorsan történt. Tegnap délután a hotelszobában voltam, felhívott Mourinho, és azt mondta, örülne, ha idejönnék. Õ vitt a Chelsea-hez, és biztosítottam, hogy mindig készen állok arra, hogy vele dolgozzak, most pedig itt vagyok.”

A játékost tehát szoros kapcsolat fûzi az edzõjéhez, akit a sajtótájékoztató alatt végig „papa”-ként emlegetett. Így hívom, mert úgy tekintek rá, mintha az apám lenne. Õ igazolt le a Chelsea-hez, és nagyon jó viszonyban vagyunk. Nagyon jól megértetem magam vele. Amikor felhívott, arra kért, hogy jöjjek ide, én pedig azt mondtam, hogy készen állok, és jöttem. Mourinho hívása több, mint elég. Egyszerûen igent mondtam neki. Csak játszani akartam. Minden gyorsan történt, de nagyon boldog vagyok. Szép emlékeket õrzök róla. Az egyik legjobb, amikor Ghánába jött, hogy a srácokkal dolgozzon, és nagyon örültek neki. Nagyon jó volt.”

Essien saját bevallása szerint is azért jött, hogy segítsen a csapatnak, és hogy trófeákat nyerjen. „A Real Madridban nagyon jó futballisták szerepelnek, én pedig azért vagyok itt, hogy abban a pozícióban játsszak, ahol Mourinho szeretné. Jól ismer engem, és tudja, hogy bárhol képes vagyok játszani, ahol csak akarja, kivéve a kapus posztot. Készen állok arra, hogy ott szerepeljek, ahol kéri.” Az egyik újságíró kérésére a szurkolóknak is üzent: „Azt üzenem nekik, hogy kész vagyok játszani a klubért és azért, hogy az még több címet nyerjen.”

A középpályás ma érkezett meg Madridba, megosztotta az újságírókkal, mi történt vele az utóbbi órákban, majd világossá tette, hogy bármikor képes pályára lépni. „Mourinho üdvözölt a reptéren. Gyors találkozó volt. Örültünk, hogy láttuk egymást. Nagyon szeretnék elkezdeni játszani és élvezni a focit. Most csak kölcsönben vagyok itt, és keményen fogok dolgozni a Real Madridért. Az idény végén majd meglátjuk, mi lesz. Nagyon jó elõszezonom volt a Chelsea-nél, és készen állok a játékra. Ha kell, akár holnap is. Voltak fizikai problémáim, de ez már a múlté. Jó formában vagyok. Ha nem így lenne, a Real Madrid nem igazolt volna le.”

Sokan szívesen idézik fel Essien két évvel ezelõtti, Barcelona elleni bombagólját – a sajtó képviselõi errõl is érdeklõdtek ma délután. „Emlékszem arra a gólra, de ez már a múlt. Most a Real Madridban vagyok, és mindent megteszek a csapatért, amit tudok.” A ghánai játékost Emilio Butragueno intézményi kapcsolatfelelõs kísérte a média elé, ahol õ is nyilatkozott. „Megtiszteltetés számomra, hogy a klub nevében köszönthetem Michael Essient, Örülünk az érkezésének. Sok éven keresztül bizonyította tudását a legmagasabb nemzetközi szinten, és biztosak vagyunk benne, hogy mind a versenyszelleme, mind pedig a képességei a segítségünkre lesznek az idén kitûzött céljaink elérésében. Tudja, hogy minden meccsen a maximumot várjuk tõle, és hogy ez a klub az összes trófeáért küzd, de meg vagyunk gyõzõdve arról, hogy nagyon sikeres lesz pályafutásának ezen új szakasza” – mondta.

„A klub tegnap kapott egy nagyon vonzó ajánlatot Lassért” – magyarázta az átigazolás miértjét Butragueno. „Lass is nagyon elégedett volt, és felpörögtek az események. Fontos volt a végsõ döntés szempontjából, hogy Mourinho maga mögött tudhatta Essient. Nagyon bízik benne, ismeri a versenyszellemet, amit képvisel, és biztos benne, hogy sokat fog segíteni nekünk. Ezek után minden gyorsan történt” – zárta.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK