Cristiano személyes derbije – Manchester City

Cristiano Ronaldo ma este derbit vív a Manchester City ellen, hiszen a Manchester United játékosaként sokszor találkozott már egykori városi riválisával. A mutatói sem rosszak. Tíz mérkõzésbõl hat gyõzelem, három vereség, egy döntetlen. Ezeken az összecsapásokon a portugál három gólt szerzett. A játékos emlékei a City elleni meccsekrõl nem mindig jók, és vannak olyanok, amelyeket nehéz elfelejteni.

A tíz mérkõzésen két alkalommal is kiállították. Elõször a 2005-2006-os szezonban. Egy agresszív belépõ miatt azonnali pirossal jutalmazták, annak ellenére, hogy valójában nem volt kontaktus közte és az ellenfél játékosa között. A mérkõzés állása akkor 2-0 volt, végül a City nyert 3-1-re. A United gólját Ruud van Nistelrooy szerezte.

A másik esethez nem kell ilyen régre visszanyúlnunk, hiszen utolsó elõtti városi derbijén történt, ahol kétszer is lapot kapott. A második sárga nevetséges volt. A labda a City tizenhatosán belülre került egy szögletbõl, amikor Ronaldo meghallotta a sípszót. Elütötte a labdát, mielõtt az arcon találta volna, Howart Webb pedig érthetetlen módon felmutatta neki a második lapot, aminek köszönhetõen korán zuhanyozni küldte a játékost. A mérkõzést végül 1-0 arányban megnyerte a United, Rooney góljának köszönhetõen.

Elsõ gólját a manchesteri városi derbijein a 2006-2007-es szezonban szerezte, egy 3-1-es gyõzelem alkalmával az Old Traffordon, amikor is csapata harmadik gólját lõtte.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK