Mixed Zone: Barcelona – Real Madrid 2-2

A Real Madrid egy igen izgalmas és emlékezetes meccset játszott az este a Barcelona otthonában, a találkozó végén 2-2 állt az eredményjelzõn. Mérkõzés utáni nyilatkozatok.

Mourinho:
„Azt hiszem, a világ elégedett lehet, mert az ilyen meccsek sokszor a taktikáról szólnak, és nem a gólokról. Ebben a meccsben megvolt minden, amit az emberek szeretnek. Biztos vagyok benne, hogy a más idõzónában élõk is ébren maradtak, és remekül szórakoztak ezen a Klasszikuson, sõt, talán már kérik is a következõt a kupában, vagy a BL-ben, ha továbbjutunk. Nagy ütközet volt, ezt mondtam Vilanovának is. A bajnokság olyan marad, amilyen eddig volt, ahogy a különbség sem változik. Nagyon tetszett a csapatom.”

„Az eredmény megfelel a mérkõzésen látottaknak. Én edzõként jól éreztem magam, és biztos vagyok benne, hogy Vilanova, valamint a játékosok is. Nagyon szoros volt, az utolsó percig nem lehetett tudni, hogy mi lesz. Mindkét csapatnak megvoltak a lehetõségei.”

„A Real Madrid egy úri klub, és nem beszélünk a bírókról. Ha ez a filozófia, ezt kell követni. Alkalmazkodnom kell hozzá. Én szeretem az igazságot. Boldog vagyok, mert szeretem a klubot, a játékosokat, a várost, a projektet… Két évvel ezelõtt érkeztem, amikor nagy különbség volt a Real Madrid és a Barcelona futballja között, és most, amikor a Barcelona még mindig nagyon erõs, azonos szinten vagyunk velük. Folytatni akarom. Van még mit javítani a Real Madridon, José Mourinhón, és az idei bajnokságon. Azt mondom, nagy meccset játszottunk egy jó bíróval, aki a meccsnek egy meghatározó pillanatában fontos hibát vétett, ami éppúgy megeshet a játékosokkal, és velem is.”

„Özil csak azért hagyta el a pályát, mert kimerült volt. Az embernek jó munkát kell végeznie a pálya közepén ahhoz, hogy a Barcelona ellen játszhasson, a mi belsõ középpályásaink pedig fantasztikusan dolgoztak.”

„Nem akarok sokat foglalkozni az Aranylabda-kérdéssel. Szerintem meg kéne tiltani, hogy megmondjuk, ki a világ legjobb játékosa, mert õk ketten egy másik bolygóról származnak. Szeretném, ha az én emberem gyõzne, mert megnyerte a világ legjobb bajnokságát, de szerintem mindketten nagyszerûek.”

Ramos:
„Örülünk a csapat kemény munkája és a mutatott játék miatt. Az elsõ pillanattól játszottuk a játékot, de többet akartunk, és keserû szájízzel megyünk haza. Ha megnyertük volna a meccset, nem lepõdött volna meg senki. Ilyen a foci.”

„A játékunk és a végzett munkánk is jobb volt, mint a Barcelonáé. Azok közül, akik nézték a meccset, senki nem furcsállta volna, ha mi nyerünk. Korábban volt, hogy a Barcelona volt a jobb, de ma nem ez volt helyzet.”

„A bajnokság nagyon hosszú, sok van hátra. Csökkenteni akartuk a különbséget, de ez nem történt meg. Reméljük, hogy a következõ meccseken sikerül.”

„Õ egy olyan játékvezetõ, akit kedvelek. Özil esete egyértelmûnek tûnt, de nem az a csapat vagyunk, aki kifogásként használja a bírókat.”

Pepe:
„Ma nagyszerû teljesítményt nyújtottunk. A Barcelonának csak egy lehetõsége volt az elsõ félidõben, de abból gólt is szereztek. Nagyon jól játszottunk.”

„Karimnak is volt gólhelyzete, majd Özil buktatása is tizenegyes lehetett volna, de összességében nagyon jól harcoltunk a Barcelonával.”

„Cristiano és Messi kiváló játékosok. Véleményem szerint Cristiano sokkal komplettebb játékos. Számomra õ a világ legjobbja.”

Xabi Alonso:
„Egy zavaros pillanatban nem rúgtuk ki a labdát, emiatt nem sikerült elhoznunk mindhárom pontot. Alakulhatott volna rosszabbul is, hisz egy nehéz környezetben játszottunk, egy igen jó ellenféllel szemben.”

„Hasonló a hozzáállásunk, mint a tavalyi szezonban, ritkán hibázunk. Továbbra is nyerni kell a meccseinket. Jó formában vagyunk, a játékunk sok aspektusa mutat javulást.”

Marcelo:
„Voltak lehetõségeink, hogy betaláljunk, jól játszottunk, és a döntetlen végülis nem egy rossz eredmény. Tudtuk, hogy ez egy nehéz helyszín lesz, ahonnan nem lesz könnyû három ponttal távozni. Mégis, megvolt minden esélyünk, hogy gyõztesekként hagyjuk el a pályát.”

„A 2-2 egy igazságos eredmény. Keményen dolgoztunk, minden labdáért megharcoltunk, egész a végsõ sípszóig. A csapat elégedett az elvégzett munkával. A bajnokságból még nagyon sok van hátra, és a most következõ nemzetközi szünet segíthet, hogy csökkentsük a távolságot a Barcelonához képest.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK