Cristiano és Messi összefogtak egy jó cél érdekében

Manapság a Cristiano Ronaldo és Leo Messi által viselt futballmezek érnek a legtöbbet a futballvilágban. Ha pedig egy „El Clásico” alkalmával viselték ezeket a ruhadarabokat, akkor az értékük még magasabb. A múlt heti Barcelona – Real Madrid összecsapás után a portugál és az argentin ugyanannak az embernek adta a mezét. Hogy ki volt ez a személy?

A portugál „A Bola” információi szerint a kiválasztott nem volt más, mint a Barcelona korábbi sztárja, Rivaldo. A brazil is azok között a hírességek között volt, akik a helyszínen tekintették meg ezt a mérkõzést. Rivaldo megkérte a két sztárt, hogy adják át neki a mezeiket, amiket õ jótékonysági céllal elárverezne. A Barca korábbi csillaga a Real Madridot Kakán keresztül kereste meg, a katalánoknál még ennél is könnyebb dolga volt.
Ronaldo és Messi természetesen beleegyeztek, hogy átadják a mezüket, amelyeket az elkövetkezendõ hetekben el fognak árverezni. A befolyt pénzt a Rivaldo10 Intézet kapja, amely szociális projekteket támogat Brazíliában és Angolában, ahol egyébként a sztár jelenleg is játszik.

A Barcelona védõje, Carles Puyol, bár a mérkõzésen nem játszott, felajánlott egy általa viselt mezt a közös cél érdekében, ahogy ezt több Sao Paulo játékos is megtette. A Barcelonából még Alves, Pedro, Iniesta, Xavi, a Real Madridból Kaká, Marcelo és Sergio Ramos meze kerül kalapács alá. „Az emberek, akik ezekre a mezekre licitálnak majd, angolai és brazil rászoruló gyermekek életébe fektetik a pénzüket.” – írja hivatalos közleményben Rivaldo alapítványának weboldala.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK