Jesé az elsõ csapat ajtaján kopogtat

Jesé Rodríguez az elsõ csapat ajtaján kopogtat – már csak a gólokat (7 gól 9 mérkõzésen), valamint a Segunda Division Pichichi státuszát tekintve is. De a játékos érettsége is szembetûnõ. Ez már nem az a gyerek az elõzõ szezonból, aki képes volt megsértõdni az edzõjére egy kezdõcsapat kapcsán.

A környezetében lévõ emberek azt állítják, hogy felnõtt. Megértette, hogy nagy esélye van magasra jutni, de keményen kell dolgoznia mindennap. A lap állítása szerint az is bizonyítja függetlenedését, hogy saját lakásba költözött – korábban együtt bérelt házat Omarral.

A spanyol elkezdett vigyázni magára. Reggel a fizioterapeutákkal dolgozik, emellett gyakran marad az edzések után is plusz gyakorlatokat végezni, ahogy példaképe, Cristiano. Mi több, ebben a szezonban erõsebb lett, ráadásul fogyott két kilót is, jelenleg 74 kilogramm a testsúlya. Jesé nyugodtsága a pályán is megmutatkozik, mivel ebben a szezonban ritkán megy bele szópárbajokba az ellenféllel, és nem hagyja magát provokálni. Ennek az edzõje, Toril is örül. „Õ egy nagy tehetség. Egyre jobban érzi a folyamatosságot a játékában, egyre többet tesz a csapatért. Abban, amit a pályán kell nyújtania, ez döntõ szerepet játszik”.

Florentinónak is gyengéje Rodríguez. Hétfõn élõben nézte meg, hogy mire volt képes Valdebebasban. Az elnök arról álmodozik, hogy a támadónak sikerül állandó helyet szereznie az elsõ csapatban. Egyelõre azonban ez nem fog megtörténni. Mourinho a Castillában tartja õt, az nyári edzõtábor óta pedig még egy edzésre sem hívta meg. Azonban az edzõ terve mûködik – Jesé, ahelyett, hogy elkedvtelenedne, még keményebben kezdett el dolgozni, és türelmesen várja a lehetõséget, kizárólag a Castillára összpontosítva. A spanyol lassan az elsõ csapat ajtaján kopogtat, és már csak idõ kérdése, hogy Mou mikor nyitja ki azt.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK