A vibráló stadion

A Real Madrid a világ egyik legvibrálóbb, leglátványosabb stadionjában játszik ma este, ahol a szurkolók egész speciális hangulatot teremtenek a folyamatos énekléssel és mindenekelõtt az ugrálással.

Signal Iduna Park (2005. december 1 óta hívják így a Westfalenstadiont. A szerk) egy olyan aréna ahol a déli tribünön helyet foglaló 20.000 szurkoló által közvetített energia nagy hatással van a vendégjátékosokra. A déli tribün ismertebb neve a sárga fal, köszönhetõen annak, hogy a lelátót teljesen betölti a színes tömeg.

Elkerülhetetlen, hogy az ellenfél játékosai ne nézzek fel a déli tribünre, és ne érezzék a vibrálást, ami a lelkes, és szenvedélyes szurkolók felöl árad. Ha Cristiano Ronaldonak lesz lehetõsége szabadrúgást rúgni a déli kapura, akkor azt fogja tapasztalni, hogy az egész lelátó mozog, idõnként teljesen életre kel, majd összeomlik.

A sárga falat a világ egyik legjobb lelátójának tartják. A Bundesliga mérkõzéseken rendre megtelik és 25.500 szurkoló biztatja a csapatát egyszerre. A bajnoki mérkõzéseken nincsenek székek, és az atmoszféra még különlegesebb. Az UEFA szabályzata a stadionokban megköveteli, hogy csak ülõhelyek legyenek, így ha az európai kupasorozatban rendeznek mérkõzést, a Dortmund visszaszereli az ülõhelyeket, bár ez nem fogja vissza az általános õrület adta hangulatot.

Még egy dolog van, ami az idelátogató csapatok számára félelmetessé teszi a stadiont, mégpedig a lelátó távolsága a pályától. Mindössze három méter…

A Pena Madridista Húngara lelkes tagjainak volt szerencséje ellátogatni a legutóbbi Dortmund – Real Madrid mérkõzésre, amelyet 2009 augusztus 19-én rendeztek, és a Real Madrid 5-0 arányban nyert meg. A mérkõzést élõben megtekintõ szurkolók beszámolója is megerõsíti, hogy mennyire különleges atmoszférájú a stadion, és hogy milyen fantasztikus hangulatot teremtenek a szurkolók, még 0-5-nél is.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK