Cristiano Ronaldo újabb rekord kapujában

Cristiano Ronaldo hihetetlen mértékben termeli a gólokat a Real Madridban, ennek köszönhetõen pedig újabb rekord közelébe került. A portugál játékos hamarosan a klub történelmének hetedik legeredményesebb játékosa lehet a bajnoki mérkõzések tekintetében.

Ha CR7 betalál a Mallorca ellen, Pirri (José Martínez Sánchez) és Emilio Butragueño rekordját állítja be, akik 123 gólt szereztek a klub játékosaként a spanyol bajnokságban. Ronaldónak tehát már csak egy találatra van szüksége ahhoz, hogy elérje a két legendás játékos teljesítményét, ami azt jelenti, hogy hamarosan (lehet, hogy már vasárnap este) túl is szárnyalja azt.

Pirri 417 mérkõzésen talált be 123-szor, mindezt úgy, hogy középsõ középpályás poszton, néha pedig söprögetõként szerepelt. A legenda a napokban méltatta Cristianót: „Õ egy igazi gólvágó, egy rendkívül sokoldalú támadó. Fejjel és mindkét lábbal eredményes tud lenni. Gyorsan mozog a pálya szélén, és erõs felépítésû. Minden megvan benne, és már megmutatta, hogy milyen nagyszerû játékos.”

Pirri jelenleg még Emilio Butgagueñóval osztozik az örökranglista hetedik helyén. A „Keselyû” 341 mérkõzés alatt talált be 123 alkalommal. „Ronaldo mindig száz százalékot nyújt. Én is támadó voltam, és csodálom õt. A gólrekordja hihetetlen.” – mondta Butragueño, aki jelenleg a Real Madrid intézményi kapcsolatokért felelõs igazgatója.

A portugál következõ skalpja az a Francisco Gento lesz, aki jelenleg a ranglista hatodik helyén áll 135 bajnoki góllal. A listát Raúl vezeti, aki 228 gólt számlált a Real Madridban, õt Alfredo Di Stéfano (216), Santillana (186), Hugo Sánchez (164) és Puskás Ferenc (156) követik. Ideális esetben tehát akár az is elõfordulhat, hogy a nyolc forduló után kilenc gólt számláló portugál sztár a hátralévõ harminc forduló során még ebben a szezonban beéri Öcsi bácsit.

*A Marca 122 gólt számol Cristiano Ronaldo esetében, mivel õk a Pepe hátán megpattant nevezetes szabadrúgásgól mellé is az õ nevét írták fel.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK