Mourinho azonnal változtat, ha érzi, hogy baj van

Mourinho egy sokak számára furcsának tûnõ dologból csinált szokást, ami nem más, mint a félidei cserék. Amióta a portugál átvette a Real Madrid irányítását, 38 alkalommal fordult elõ, hogy a mérkõzések félidejében ilyen formán nyúlt bele a meccsbe. Legutóbb a Dortmund ellen láthattuk tõle ezt a lépést, amikor a sérült Higuaín helyére Callejónt, Modric helyére pedig Essient állította be a szünetben.

Mourinho nem néz az órájára, ha valami nem tetszik neki. Õ cselekszik. A félidõ tökéletes pillanat a változtatásra, ha arra szükség van. Ebben a szezonban ezt kilenc alkalommal tette meg, bár ebbõl kétszer sérülés miatt volt kénytelen a padon ülõ játékosokat bevetni.

Callejón, Higuaín, Álex Fernández, Kaká és Özil (kétszer) került lecserélésre a mérkõzések félidejében. A német a Sevilla és a Deportivo ellen volt kénytelen véglegesen elhagyni a játékteret az elsõ negyvenöt perc után.

Kétszer az is elõfordult, hogy Mourinho mindhárom cserelehetõségét kihasználta a szünetben, ezek közül a leglátványosabb eredményt a Király-kupa Málaga elleni mérkõzésen eszközölt változtatás hozta. Pellegrini fiai magabiztosan, 2-0-s vezetéssel vonulhattak az öltözõbe. Mourinho a szünetben beállította Özilt, Khedirát és Benzemát, a Callejón, Kaká, Arbeloa hármas pedig a padról figyelhette tovább a történéseket. A Real Madrid fordítani tudott, és végül 3-2-re gyõzött. (A másik ilyen alkalom a Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája találkozó volt.)

Mourinho leggyorsabb, taktikai szempontból végrehajtott cseréjére a tavalyi szezonban került sor, amikor a Villarreal ellen a 28. percben cserélte le Lassana Diarrát (Callejónra).

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK