Cristiano Ronaldo: Félreértenek az emberek

Cristiano Ronaldo a CNN-nek adott exkluzív interjút, melyben a róla kialakult negatív kép volt a fõ téma. Pedro Pinto arra próbált rávilágítani a beszélgetés során, hogy a portugált hátrányosan érinti az Aranylabda szavazáson a róla kialakult negatív kép.

Cristiano. Az Aranylabda szavazás már nagyon közel van. Õszintén. Mennyire akarod megnyerni?
Nagyon. Sokat jelent ez nekem.

És ha te is egy szavazó lennél, akkor milyen érvet tudnál mondani amellett, hogy Crisaitno Ronaldóra add le a szavazatod Messi helyett?
Nos, mindent érvet betennék egy zsákba: ki nyert több trófeát, ki játszott jobban, ki nyert nagyobb jelentõségû címeket. Nem azt mondom, hogy én érdemlem meg a gyõzelmet, de jó helyzetben vagyok.

Beszéltem néhány olyan újságíróval, akik az elõzõ szavazáson, ahol én voltam a házigazda, szavazati joggal rendelkeztek. Közülük többen is azért szavaztak Messire, mert jobban „kedvelik” õt, mint téged. De nem futball szemszögbõl, hanem a kettõtökrõl alkotott kép alapján. Gondolod, hogy néha áldozatul esel ennek?
Nem akarok siránkozni emiatt, de úgy gondolom, hogy néha igen.

Miért?
Ez egy olyan kérdés, amire sosem tudok tökéletes választ adni, mivel sokszor tényleg nem tudom. Azt nem tagadom, hogy néha a pályán rossz kép alakulhat ki rólam, mivel túl komoly vagyok. De a barátaim, akik közel állnak hozzám, akik velem élnek, akik velem töltik a napjaikat, azok tudják, hogy egyszerûen utálok veszíteni.

És milyen érzés neked, amikor arrogánsnak neveznek?
Félreértenek. Egyszerûen utálok veszíteni. A barátnõmmel is szeretek versenyezni a medencében. Néha kedvességbõl hagyom nyerni, de nem szeretek veszíteni. (nevet) Ilyen egyszerû. Képzeld el, hogy a pályán vagyok más játékosok, csapatok ellen. Nekik nem hagyhatom. Versenyzõ típus vagyok, néha pedig rosszul értelmezik ezt az emberek, ami bosszant, de együtt kell élnem ezzel. Viszont néhányukat szívesen megismerném, leülnék velük egy asztalhoz, és megkérdezném, hogy mi alapján gondolják ezt rólam. Úgy gondolom, hogy szükség lenne erre ahhoz, hogy megtudják, milyen az igazi Cristiano Ronaldo.

Miért, milyen az igazi Cristiano?
Nos, úgy írnám le magam, hogy aki a barátom, annak én is a barátja vagyok, utálok veszíteni, õszinte és egyenes ember vagyok…

Úgy gondolod, hogy a túlzott õszinteséged hátrányt jelent számodra?
Egyértelmûen igen, de ez a neveltetésem része.

Ha már neveltetés, mi a véleményed Mourinhóról?
Tökéletes a kapcsolatom vele. Száz, sõt kétszáz százalékig biztos vagyok benne, hogy õ a legjobb edzõ. Minden országban megmutatta, hogy õ a legjobb. Számomra attól lesz a legjobb valaki, ha ezt sok helyen képes megmutatni. Õ pedig ezt teszi.

Nemrég beszéltem vele, és akkor mondott nekem valamit. Azt mondta, néha szeretne egy kapcsolót, amivel teljesen ismeretlen emberré válhatna, átlagos élete lehetne. Megérted, hogy miért mondta ezt?
Természetesen.

Te is érzel így néha?
Persze. Nem csak most, hanem az elmúlt öt-hat évben is. A munkám, az eredményeim miatt mindenhol ismernek. Néha jó lenne úgy elmenni vásárolni, vagy a McDonalds-ba… Na jó, ez nem volt a legjobb példa. (nevet) Tehát mászkálni a városban úgy, hogy nem ismernek fel. De híresek vagyunk, ezzel együtt kell élnünk.

Forrás: CNN
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK