Ramos: Ez a világ legjobb klubja

A Real Madrid védõje az Audi eseményén állt a sajtó rendelkezésére, miután a játékosok megkapták az új autókat az idei szezonra.

Mitõl lesz a futball ennyire különleges sport?
Attól, hogy az egész világon imádják. Ebben az értelemben rendkívül kitüntetettnek érezzük magunkat, ami megkülönböztet bennünket a többiektõl.

Mirõl álmodoztál gyermekként?
Fontos, hogy az embernek legyenek álmai. Mindig elmondom, hogy vagy matador, vagy focista akartam lenni, édesanyám pedig, mivel nagyon féltett, inkább a kevésbé veszélyes futball felé terelgetett. Sosem szabad feladni az álmaidat, mert egy napon megvalósíthatod azokat.

Fel tudtad fogni, hogy mi is az, amit elértél a válogatottal és a klubcsapatoddal?
Van egy dolog, ami nagyon igaz a futballra. Annyira gyorsan történik minden, hogy nincs idõd kiélvezni a pillanatot. Tisztában vagy a történésekkel és azzal, amit elérsz, de majd egy késõbbi napon fogod fel igazán, hogy valójában mi történt. A most ráfordított munka és rengeteg áldozat gyümölcsét majd a jövõben arathatjuk le.

Mi teszi különlegessé a Real Madridot?
Az identitás, amit a klub az évek során kovácsolt magának. Ez a világ legjobb klubja, és még akkor is ez az igazság, ha néhányan nem szeretik ezt hallani. A játékosok, akik mindezt elérték, és a rengeteg trófea alapozta meg a klub presztízsét.

Melyik pályafutásod eddigi legemlékezetesebb meccse?
Nagyon sok szép pillanatot éltem már át, de a Capelloval elért La Liga gyõzelem különösen kedves számomra, fej-fej mellett haladtunk a Barcelonával, végig nagyon izgalmas volt. Rengeteg érzelemmel tölt el, ha visszagondolok rá…

Mit érzel mikor gólt szerzel?
Elégedettséget, örömet és elégtételt a csapat közös munkájáért. Ebben a sportban az egyéni sikerek mindig a csapat teljesítményét dicsérik. Elégedett vagy, hiszen ez a csapattársaid sikere is egyben.

Melyik találatod a legkedvesebb számodra?
Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen sok gólt szereztem már ennek a csapatnak a színeiben. Az elsõ gólomat az Olympiacos ellen szereztem a Real Madrid színeiben, ez mindig is szép emlék marad majd számomra, de sok gólt szereztem az El Clásicók során is, valamint néhány madridi derbin is betaláltam. A spanyol válogatottban lõtt góljaim is fontosak számomra.

Mi egy védõ feladata a pályán?
A célom, hogy mindig csúcsformában legyek és remek csatárokkal kerüljek szembe. Soha nem szabad belefáradni a napról-napra hozott áldozatokba és lemondásokba, melyek egy elit játékos életével járnak együtt, ha sokáig a legjobbak között akarsz maradni.

Mit jelent számotokra, futballisták számára, hogy sok gyermek példaképként tekint rátok?
Tisztában vagyunk ezzel, a Real Madrid játékosaként különösen is. Nagyon sok gyerek szeretne futballista lenni, a Real Madridban focizni. Nagyon óvatosnak kell lennünk, hiszen sok fiatal számára példaképként jelenünk meg, õk pedig minket szeretnének utánozni.

A szurkolók megnyilvánulásai közül melyek érintenek meg leginkább?
Mindig úgy éreztem, hogy szeretnek a szurkolók, Sevillában és Madridban egyaránt. A rajongók, valamint a hozzád közel állók támogatása nagyon fontos a meghatározó pillanatokban. Mikor nehéz idõket élsz meg, soha nem feledkezel meg odaadásukról.

Milyen tanácsot adnál azok számára, akik profi labdarúgók szeretnének lenni?
Harcoljanak az álmaikért. Kemény munkával és kitartással egy jobbak és jobbak lesznek, fontos, hogy optimistán álljanak a dolgokhoz. Az életben rengeteg minden történhet, így semmi sem garantált vagy biztos, de nagy odaadással, kitartó munkával és alázatossággal az álmok valóra válhatnak.

Milyen kvalitások határoznak meg Téged, mint játékost?
Akik ismernek, tudják milyen vagyok. Egy átlagos, nyugodt srác vagyok. Soha nem adom fel az álmaimat, mindig, mindenben optimista maradok és továbbra is szeretnék címeket nyerni. Személyes aspektusból pedig egy vidám és lezser embernek tartom magamat.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK