Roberto Carlos: A csapat jó állapotban van

A Real Madrid tegnapi edzését a brazil legenda, Roberto Carlos látogatta meg. A korábbi csapattagokkal és barátokkal való találkozás rendkívül jó hangulatban telt, a látogatást pedig a klub hivatalos honlapjának újságírói is kihasználták, és néhány kérdés erejéig szóval tartották a klub korábbi csillagát.

Jó néhány Clásico részese voltál. Milyenek ezek a mérkõzések?
Ezek a szezon legjobbjai. Legyen a bajnokságban, a kupában vagy a Bajnokok Ligájában, egy ilyen találkozó mindig nagy jelentõséggel bír. Részt vettem néhányon, és egyaránt vannak jó illetve rossz emlékeim. A Real Madridnak formába kell lendülnie. Amellett, hogy óriási koncentrációt igényel egy ilyen meccs, érezned és élvezned is kell a játékot.

Milyen emlékeid vannak a klasszikusokról?
Két olyan emlékem van a futballpályákról, ami örökre megmarad bennem. Az egyik egy Brazília – Chile válogatott mérkõzés, ahol az elsõ gólomat szereztem, a másik pedig a szabadrúgás gólom, amit Arnaunak lõttam egy Clásicón a Bernabéuban. Ezek a gólok meghatározták a karrieremet.

Ott voltál a csapat edzésén. Milyennek tûnt számodra a hangulat az öltözõben?
Úgy tûnt, a csapat jó lelki állapotban van, a kívülrõl érkezõ kritikák ellenére. Magabiztosnak és koncentráltnak tûntek. Még hosszú az út, a csapat pedig jó irányba halad.

Mourinho az egyenes kieséses küzdelmek mestere.
Mourinho rengeteg tapasztalattal rendelkezik minden versenysorozatban. Mindenki azt mondja, hogy õ a világ legjobb edzõje, és jelenleg õ az elsõszámú tréner. Nagyon jól fel fogja készíteni a csapatot. Tudja, hogy nagyon erõs ellenféllel került szembe, de amikor a Bernabéuban teltház van, akkor lenyûgözõ a hangulat, és garantáltan jó mérkõzés lesz.

Végül pedig a Bernabéu hangulatára ezeken a meccseken nincs is megfelelõ szó.
Amikor a pályára lépsz, annyira koncentrálsz a mérkõzésre, hogy csak az emberek kiabálását és ünneplését hallod. Néhány órával késõbb megnézed a felvételeket a meccsrõl, és visszaemlékszel arra, amit te magad átéltél. Ahhoz, hogy egy ilyen meccset megnyerj, a legjobbat kell nyújtanod.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK