Xavi: Jobbak voltunk, a Madrid a hibáinkból él

A mérkõzés utáni nyilatkozatok érdekes betekintést engedtek a Barcelona-játékosok lélektanába. Tegnap már olvashattuk, ahogy Dani Alves vesztette el a realitásérzéket, de nem õ volt az egyedüli a katalánok közül.

Xavi Hernández a mérkõzés után így értékelte a találkozót: „A Madrid a mi labdaeladásainkból él. Jobbak voltunk, de sokat bocsátottunk meg az ellenfelünknek.” A katalánok elõszeretettel hangoztatják, hogy nem foglalkoznak a bírókkal, azonban úgy tûnik ez csak akkor igaz, ha azok mások kárára tévednek. Ezúttal Xavi szerint nem ez volt a helyzet: „Az egyenlítõ gól egy olyan szöglet után következett, amely nem volt az, és Cristianónak normális esetben sárgát kellett volna kapnia.”

A középpályás hozzátette: „Furcsa érzés ez… Az egyetlen, ami hiányzik, hogy idõben eldöntsük a találkozóinkat, ami miatt mindenképp gólerõsebbnek kell lennünk.”

A visszavágóval kapcsolatban pedig a következõket mondta: „Hasonló forgatókönyv lesz azon a meccsen, ahol a Barça fog dominálni. Megpróbáljuk jobban kihasználni a helyzeteinket. Minden kérdés nyitott még. Egy jó eredményt értünk el, de a Barça többet érdemelt.”

Úgy tûnik a gránátvörös-kék játékosok csak nehezen viselik el, hogy a korábbi évek nyomasztó fölénye után az utóbbi idõben a Real Madrid felveszi a harcot a Barcelona ellen, és nagyon kiegyenlített mérkõzéseket játszik egymással a két csapat. Ilyen volt a tegnapi is, ahol persze, voltak még helyzeteik Xaviéknak, de Pinto is többször nyúlhatott volna maga mögé, ha mondjuk Benzema nem a bal lábával kel fel aznap.

Folyt. köv. egy hónap múlva a visszavágón.

Forrás: www.marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK