Mou Európa-verõ Madridja

A Real Madrid döntõt játszik majd a Spanyol Király-kupában, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntõbe jutott, miután bõ egy hét alatt kétszer megverte a Barcelonát, egyszer pedig a Manchester Unitedet. A portugál tréner igen erõs kerettel nézhet neki a szezon utolsó harmadának.

Arbeloa: Hatékony és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Megbízható játékos Mourinho számára a fegyelmezettsége és rendszeressége miatt. Olyan szélsõ védõ, akit nem zavar az ütközés (õ szabálytalankodik a legtöbbet Madridban, de ellene is követik el a legtöbbet), tapasztalt és erõs játékos, a nagy meccsek embere.

Casillas: Mindent megtesz, hogy visszatérjen. A Mestallában sérült meg, három hónapot kell kihagynia, de lehetséges, hogy végül ez egy hónappal rövidebb lesz. Napi háromszor edz, már labdával is. Április közepére lehet újra bevethetõ. Casillas akkor lesz újra csúcsformában, amikor a Madridnak igazán szüksége lesz rá.

Diego López: Korábban csak alkalmanként játszott, de most kezdõ Casillas hiánya miatt. Öt meccset játszott a bajnokságban, a Király-kupában és a BL-ben pedig kettõt-kettõt. Ez összesen 810 perc. Abszolút kezdõ jelenleg, nem hagy esélyt Adánnak, csak Iker visszatértére vár. Az Old Traffordon kiharcolta, hogy ott lehessen a következõ Bajnokok Ligája rangadón.

Adán: Várnia kell. Jelenleg csak tartalék Diego López mögött, annak ellenére, hogy Mou reményt adott neki, mikor Casillas helyett játszatta. Várnia kell az adandó lehetõségre, de Iker visszatértével egészen biztos, hogy harmadik számú kapus lesz. csak Mindenesetre, ha játszania kell, képes megvédeni a Real Madrid kapuját.

Pepe: Tapasztalat és bátorság. Annak ellenére, hogy jelenleg Varane a kezdõ, Mourinho továbbra is maximálisan bízik Pepében. Ezt mutatják a játszott percek és az, hogy õ a harmadik legjobb labdaszerzõ a csapatban. A tapasztalata és élénksége miatt a portugál igen hasznos játékos, amikor kûzdeni kell. Jelenleg nem kezdõ, de abszolút megfelelõ arra, hogy bármelyik európai csapat ellen pályára lépjen.

Benzema: A gólok még hátra vannak. 57 percet játszott az elmúlt öt mérkõzésen. Nem a legjobb pillanatait éli, de már 13 alkalommal betalált az ellenfél kapujába. A BL-ben tudja a dolgát, mert minõségi és tehetséges játékos. Mou biztosan sok lehetõséget ad még neki, habár jelenleg úgy tûnik, hogy Higuaín a favorit. A csapatnak szüksége van a gólszimatú játékosaira.

Marcelo: A sérülése miatt jobban kell erõlködnie. Eltörött az egyik lábujja, és még nem nyerte vissza formáját. Most õ az egyetlen játékos a csapatban, akinek többet kell dolgoznia, hogy visszajusson a csapattársai szintjére. Felszedett pár kilót és egy kicsit elveszettnek tûnt. A Madridnak szüksége van rá, de formában kell lennie.

Khedira: Az egyensúly megteremtésének erénye. Mourinho számára Khedira nélkülözhetetlen a soron következõ Bajnokok Ligája összecsapásoknál. Olvassa a játékot, fizikailag rendben van, a nehéz pillanatokban (Old Trafford) is higgadtan játszik, Xabival és Özillel pedig remekül megértik egymást. Mou tíz legtöbb lehetõséget kapó játékosa között van.

Carvalho: Készen áll, amikor szükség van rá. Carvalho nehéz szezonon megy keresztül, de sugárzik belõle a profizmus, amikor magára ölti a Madrid mezét. A tapasztalata nélkülözhetetlen, fitten tartja magát és nem ábrándítja ki a Real szurkolókat, amikor nehéz helyzet elé kerül.

Coentrao: Most Marcelo elõtt van. A brazil sérülésével megnyíltak a kapuk elõtte, hogy bizonyítson és így is tett. Tizenkét meccse játszik már folyamatosan, indítja Cristianót, bead, labdákat szerez és befutja a széleket. A tapasztalata jót tesz majd a BL-ben.

Ramos: Kitûnõ labdaszerzõ. Ramos meccsenként nagyjából tíz (9,17) labdát szerez. Ezen a téren õ a legjobb Madridban. Kifogástalan fizikai állapotban van és gólokat is szerez. Az Old Traffordon és a Barça ellen is remekül játszott. Kulcsfontosságú játékos a szezon hátralevõ részében.

Di María: Ingerlékeny, de roppant hasznos. Két hét sérülés után is hozza klasszisát. Jól húzza meg a széleket és a második legjobb (45) befejezõ a bajnokságban Cristiano mögött.

Albiol: Sokoldalú és megbízható. Nem õ kap a legtöbb lehetõséget Mourinho kezei alatt, de tudja a dolgát, amikor pályára lép és szélsõ védõként is bevethetõ. Remek cserejátékos.

Xabi Alonso: Az õ lábáról indul a játék. A statisztikák nem hazudnak: Xabi indítja a legtöbb támadást a Ligában (másfél percenként) és õ adja a legtöbb jó passzt is. A Bajnokok Ligájában csak az Ajax elleni visszavágót hagyta ki. A második legtöbbet játszó játékos a csapatban, õ a Madrid esze.

Özil: A játékmester. Õ a csapat gerince. A Liga legjobb kiszolgálója (65) és a harmadik legjobban passzoló játékosa. Kulcsfontosságú játékos lesz a nagy meccseken, a BL-ben és a Spanyol Király-kupa döntõjében. Nagy kedvenc a szurkolóknál.

Essien: Egy igazi fal a középpályán és a védelemben is. Az ilyen játékosok adnak mélységet a csapatnak. Védõ, középpályás, labdaszerzõ… Nem egy sztár, de igen fontos játékosa a keretnek. Rosszul kezdett és volt egy kisebb sérülése is, de most készen áll, hogy a csapat rendelkezésére álljon a szezon utolsó harmadában.

Kaká: Több kedve van, mint valaha. Februártól kezdve egy új Kakát láthatunk. Hatalmas kedvvel játszik, kezdi visszanyerni ideális formáját, áprilisban és májusban pedig robbanthat. Klasszis játékos, a tapasztalata pedig reményre ad okot.

Cristiano: Õ teremti meg a különbséget. Lehetséges, hogy soha nem ment még neki ennyire, mint most. Mourinho a legjobbat hozta ki a portugálból. Rengeteg gólt szerez (40), gyors, koncentrál, részt vesz a játékban és a legjobb statisztikai mutatókkal rendelkezik. Õ kéne meghozza a tizedik Bajnokok Ligája sikert és a Spanyol Király-kupát.

Callejón: Az utánpótlásban rejlõ erõ. Fantasztikusan játszik amióta a nagyokhoz került. Rendszeresen lehetõséget kap mindhárom kiírásban, mindig éber, csatárként és szélsõként is bevethetõ, sokat dolgozik és határozott. Mourinho hisz benne, sokszor kezdõként is játszatja.

Modric: Repülõrajtot vett az Old Traffordon. Mou sok lehetõséget adott már neki, de igazán még soha nem játszott jól. De Manchesterben minden megváltozott, fantasztikus gólt szerzett és 32 percen keresztül nagyszerûen teljesített. Pont a megfelelõ idõpontban érte el csúcsformáját.

Morata: Nem hibázik, amikor szükség van rá. Az ifjonc mindig készen áll. Remekül játszott egy nehéz meccsen a Barcelona ellen és megmutatta, hogy a Bajnokok Ligájában is bevethetõ. Nem okoz neki gondot az sem, ha gólt kell szerezni.

Nacho: Fegyelmezett játékos. Öt meccsen kapott lehetõséget ebben a szezonban. A védelemben nyújtott magabiztossága miatt számít rá Mou, mindig engedelmeskedik és egyre jobb teljesítményt nyújt hátul. Eddig keveset játszott, de így is benne van a 22-es keretben.

Varane: Kiszorította Pepét. Még nincs húsz éves, mégis õ a szenzáció Madridban. Az elmúlt meccseken nyújtott teljesítménye említésre méltó. A Barcelona elleni összecsapások, a gólok és a Manchester ellen nyújtott higgadtság garantálja, hogy játszani fog a legkeményebb meccseken a szezon utolsó harmadában. A francia védõ olyan fantasztikusan játszott, hogy még Pepét is kiszorította. Mourinho nyugodtan bízhat a védelmében. A franciában minden megvan ami kell: gyors, jól fejel, remekül ütközik és mindezt bámulatra méltó higgadtsággal teszi.

Higuaín: Benzema helyett játszik. A franciával együtt kezdték a szezont, de a sérülés visszavetette. Jól támad le és 13 gólt szerzett. A Barcelona és a Manchester ellen is kezdõ volt és úgy tûnik a negyeddöntõben is rá számít majd a portugál tréner. 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK