Mourinho: Célunk, hogy minden meccset megnyerjünk a ligában

José Mourinho a La Romareda sajtószobájában beszélt a Zaragoza elleni mérkõzésrõl, ami az edzõ szerint nem befolyásolja a Galatasaray elleni összecsapást, a Bajnokok Ligája negyeddöntõ elsõ mérkõzését. A tréner mellett Ramos és Marcelo is nyilatkozott.

Mourinho:

A portugál úgy nyilatkozott, hogy küzdeni fognak a bajnokság végéig, de tisztázta, hogy ez nem könnyû: „Sokáig nem az volt a célunk, hogy újra megnyerjük a bajnokságot. Tudjuk, hogy a végén nem az a kérdés, hogy gyõzünk-e, hanem hogy tizenegy, tíz, vagy kilenc ponttal leszünk-e lemaradva. Ezzel a döntetlennel el is veszíthetjük a második helyet. Ha az Atlético nyer, akkor elõrébb lesznek, és ez a legfontosabb dolog. Ma csak döntetlent játszottunk.”

Amikor arról kérdezték, hogy a döntetlen befolyásolja-e a Galatasaray elleni összecsapást, a Real Madrid edzõje határozott választ adott: „Nem befolyásolja azt a meccset. Mindannyian tudjuk, hogy a célunk a Király Kupa döntõjének és a Bajnokok Ligája negyeddöntõjének megnyerése, valamint, hogy biztosítsuk az indulást a következõ szezonra a Bajnokok Ligájában. A célunk az, hogy megpróbáljunk a második helyen végezni és megnyerni minden meccset a bajnokságban. A mai eredmény nincs hatással a szerdaira.”

Mourinho utalt a kapusvitára is, Casillas felépülésével kapcsolatban: „Soha nem mondhatnám azt, hogy egy játékos a szezon elejétõl kezdve a végéig benne lesz a kezdõ tizenegyben. Amit mondhatok, még egyszer az, hogy Diego a nehéz meccseken, mint a Manchester United vagy a Barcelona elleni volt, nagyon fontos szerepet játszott mióta csatlakozott hozzánk. A futballban õszintének kell lennünk magunkhoz és a játékosainkhoz. Ha így folytatja, nagyon nehéz lesz õt kirobbantani a kapuból.” 

Casillasszal kapcsolatban hozzátette, hogy úgy gondolja, hamarosan visszatér a keretbe: „Nem hiszem, hogy szerdán ott lesz. Még egy hét. Szerintem a Levante elleni meccsen már ott lesz a keretben.”

Végül beszélt arról is, hogy a Real Madrid gólhiánya sokszor a rossz szerencsének köszönhetõ: „Az az igazság, hogy nem lövünk túl sok gólt. Valószínûleg ez az egyik különbség az elõzõ szezonhoz képest. Négybõl háromszor találtunk be, hatból négyszer, és így tovább. Könnyedén szereztünk gólokat, és az egyetlen játékos, aki hasonló átlagot tart, az Cristiano. Mindenki más kevesebb gólt szerzett eddig, és nyilvánvalóan a csapat ezért szenved. A gólok majd megérkeznek. Ha nem szerdán jönnek, reméljük majd a következõn. Igaz, hogy nehézségeink vannak a gólszerzéssel, ami az elõzõ szezonban segített nekünk 100 pontot szerezni és gólrekordot elérni…ebben a szezonban nem így történik.”

Ramos

Sergio Ramos döntetlent játszott a Zaragoza ellen a 27. születésnapján. A Real védõje szerint az összecsapás morálisan a Zaragozának kedvez: „A gyõzelem jól jött volna érzelmileg a Bajnokok Ligája meccs elõtt, de nem így történt. Amikor veszítesz, nem mehetsz haza boldogan. Ez egy jó esély volt arra, hogy csökkentsük az elsõ helyezett és a köztünk lévõ szakadékot. Nem kifogás, hogy a Bajnokok Ligájára gondoltunk, mert szeretünk meccsrõl-meccsre haladni. Esélyünk volt arra, hogy elõrébb lépjünk a ponttáblán, de a háló elõtt elveszítettük a hatékonyságunkat. Szerettem volna gyõzelemmel ünnepelni a születésnapomat, de már az is nagy öröm számomra, hogy a Real Madridnál ünnepelhetem a születésnapjaimat. Remélem ez így is folytatódik.”

A madridi védõ nyilatkozott arról, hogy a csapat hogyan néz szembe a szezon végével: „Meccsrõl-meccsre kell haladnunk a La Ligában, és csökkenteni a különbséget a Barcelonához képest. Valószínûleg jobban fogunk koncentrálni a kupára és a Bajnokok Ligájára, de nem fogjuk elhanyagolni a bajnokságot sem, mivel érzelmileg a gyõzelem mindig jól jön.”

Amikor a Real Madrid kapusposztjáért folyó versenyrõl kérdezték, Ramos így felelt: „Mourinho dönti el, hogy ki legyen a kezdõ tizenegyben. Pozitív hatása van annak, hogy Iker újra a csapattal és a kapusokkal van. A gólok tekintetében védve vagyunk. Egyébként a verseny mindenkinek jót tesz. Nincs kivételezés Varane és Pepe között sem. Mikor eljön az idõ, az edzõ választ.”

Végezetül Ramos a közelgõ Bajnokok Ligája mérkõzésre is kitért, és beszélt Burak Yilmazról is: „Õ egy nagyon fontos játékos, de nem csak Yilmazról szól az egész . A Galatasaray együttesen egy veszélyes csapat, nem pedig egyénileg.”

Marcelo

Marcelo 90 percet játszott a döntetlennel végzõdõ meccsen a Zaragoza ellen, a La Romaredaban. A brazil kiemelte fejlõdését fizikai állapotára vonatkozóan: „Minden meccs nagyon nehéz. Mindig gyõzni akarunk. A döntetlen sohasem jó, de mindannyian a gyõzelmet hajszolva futunk a labda után. Amíg matematikailag van esélyünk, harcolni fogunk a bajnokságban. Jól érzem magam, folytatnunk kell a fejlõdést. Én Mou rendelkezésére állok, hogy segítsem a csapatot”

A szélsõ válaszolt a kérdésekre a kapusokkal és Mourinho döntéseivel kapcsolatban: “Diego újabb remek teljesítményét láthattuk. Véleményem szerint nincs vita. Van négy kapusunk, hogy segítsék a csapatot. Az edzõ intelligens, és mindent, amit mond, azt szívesen tesszük.”

Marcelo beszélt a Galatasaray elleni meccsrõl is: „Most a Bajnokok Ligájára koncentrálunk. Tudjuk, hogy egy nehéz meccs lesz, valamint, hogy egyik csapat sem vágna bele szívesen ebbe az összecsapásba. Természetesen alig várom, hogy játszhassak. A célom mindig az, hogy edzek azért, hogy játszhassak és nyerhessünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK