Mourinho: A Galata történelmi fordításra készül

A Real Madrid viszonylag könnyedén, 3-0 arányban gyõzte le a Galatasaray csapatát a két együttes párharcának elsõ mérkõzésén, az idei Bajnokok Ligája kiírás negyeddöntõjében. A mérkõzés után José Mourinho és néhány játékos állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Mourinho:
„Komoly, kiegyensúlyozott mérkõzést játszottunk. Jól dolgoztunk csapatként, jól védekeztünk, a kontráink pedig veszélyesek voltak. Tudtuk, hogy a versenysorozat ezen szakaszában minden részlet fontos, egy lõtt vagy bekapott gól is nagy változást hozhat. A csapat komoly meccset játszott, alázattal és az ellenfél iránti tisztelettel, megállítva a támadásaikat. A Real Madrid jól játszott és megérdemelte a gyõzelmet.”

„Könnyebb a csatároknak, ha a csapat mögöttük van, ma pedig jól játszottak a fiúk. Higuaín és Benzema is meglõtte a gólját, ez pedig jót tesz az önbizalmuknak, de még ha nem is lõttek volna gólt, akkor is elégedett lennék a teljesítményükkel.”

„Számomra nem könnyû megítélni, hogy mi történik a tizenhatoson belül, hiszen nem láthattam, de ha Terim látta a szituációt, akkor õ tud róla beszélni.”

„Mindkét csapat fontos játékosokat lesz kénytelen nélkülözni a következõ meccsen. Ezért a szombati meccsünkön tudom játszatni Alonsót és Ramost is, ami eredetileg nem volt tervben, ráadásul meg is bonyolította a helyzetet, hiszen amikor láttam Xabi sárgáját, egybõl elkezdtem az isztambuli meccsen gondolkodni, majd amikor Ramos lapja is megjött, már tudtam, hogy jóval többet kell majd agyalnom.”

„Úgy gondolom, hogy egy korai gól megváltoztatja egy meccs képét. Terim nagyszerû edzõ és ismeri a játékosai jellemét, de ha gólt kapsz, az mindent megváltoztat. A második félidõben olyan változtatást csinált, ami sokak szerint védekezõ lépés volt, de szerintem támadó jellegû cserét hajtott végre. A mérkõzés végén pedig három csatárral játszott. Mindent megtettek, hogy egy más eredményt érjenek el.”

„Ismerve a mentalitásukat, biztosan mindent meg fognak tenni egy történelmi fordítás érdekében, még ha tudják is, hogy nagyon nehéz lesz. Csodára van szükségük, de a futballtörténelem tele van csodákkal. Miért ne álmodozhatnának errõl? Kellõ tapasztalattal rendelkezem ahhoz, hogy kimondhassam, nagyon jó eredményt értünk el, de tudom, hogy nincs vége a párharcnak. Ezt fogom átadni a játékosaimnak is, és úgy megyünk ki a pályára, hogy tudjuk, ha lövünk egy gólt, nekik már ötöt kell.”

„Ha veszítünk 4-0-ra Isztambulban, akkor nincs elõdöntõ és nincs mirõl beszélni. De szeretem, ha a döntõig sorsolással lehet eljutni. Az embereknek, akik szeretik a futballt, sokkal izgalmasabb, ha minden kör elõtt sorsolás van.”

Higuaín:
„Fontos mérkõzés volt. Ez volt a párharc elsõ fele, mi pedig tudtuk, hogy jól kell játszanunk ahhoz, hogy elõnyt szerezzünk hazai pályán, hogy egy nagyon nehéz környezetbe így érkezzünk. Jó eredményt értünk el, ami egy kis nyugalmat adhat nekünk a visszavágóra, de nehéz lesz az a mérkõzés is. Nagyszerû csapat a Galatasaray, de a Real Madrid csúcsformában játszott az elsõ perctõl, majd 3-0-s eredményt ért el, ami bizakodásra ad okot.”

„Nyugodtak vagyunk. Az edzõ már elmondta, hogy nem helyez ránk nyomást a gólszerzés miatt. Ma betaláltunk, de a legfontosabb, hogy nyert a csapat. 20 percem volt, hogy segítsem a csapatot, és elég szerencsés voltam ahhoz, hogy betaláltam. Nagyszerû dolog gólt szerezni és mindenkivel együtt ünnepelni.”

„Sosem játszottam még a Galata stadionjában, de hallottam már, hogy hatalmas a nyomás. De sok minõségi játékosunk van, akik már sok nagy stadionban játszottak, tehát úgy gondolom, hogy ez nem fog befolyásolni minket.”

„Amikor kimentem melegíteni, Pepe azt mondta, hogy be fogok találni. Ezért futottam oda hozzá ünnepelni. Pepe nagyon jó barátom már évek óta, mindig segített nekem. Neki ajánlottam a gólt, mivel elmondtam neki, hogy ha valóban gólt szerzek, akkor így fogok tenni.”

„Bajnoki meccs vár ránk szombaton, majd a visszavágó kedden, aztán ha sikerül továbbjutnunk, gondolkodhatunk a továbbiakon. Addig nem.”

Benzema:
„Nagyszerû meccset játszottunk, mindig örülök, ha nyer a csapat. Sikerült gólt szereznem. Ez nagyon jó nekem és a klubnak is. Nem volt könnyû mérkõzés, de jól dolgoztunk együtt csapatként és ezért talán másképp látszott.”
„Varane fiatal, de nagyon jól játszik. Nagyon örülök, hogy a csapatom tagja. Most csak a következõ meccsre gondolunk és arra, hogy továbbjussunk az elõdöntõbe. Keményen fogunk dolgozni a hátralévõ idõben, hogy ne veszítsünk meccseket.”

Xabi Alonso:
„Nyilvánvaló, hogy azt akartuk, amit végül sikerült is elérni: ne kapjunk gólt, de találjunk be. Nagyszerû eredményt értünk el, de a futballban bármi megtörténhet. 90 percet még le kell játszani. Ugyanilyen intenzitással és versenyszellemmel kell folytatnunk. Nem vehetünk biztosra semmit, ugyanígy kell harcolnunk tovább, illetve azt kell fejben tartanunk, hogy az elõnyünk ellenére van még hátra egy mérkõzés.”
„Jó hír, hogy a csatáraink betaláltak, hiszen nagyon fontos számunkra az önbizalmuk. Idén nagyon motiváltak vagyunk a Bajnokok Ligájában. Egyszerre csak egy lépést teszünk, és bár vannak még meccsek, amiket le kell játszani, ott vagyunk, ahol lenni akarunk.”

Varane:

„Jól játszottunk és kis területet hagytunk a támadóiknak. Nem kaptunk gólt, ami nagyon jó. Meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, de ez nagyon nehéz és meccsrõl meccsre kell haladnunk. Jó formában vagyok és tovább akarok javulni. Csapatként játszottunk.”
Di María:
„A minap sok helyzetünk volt de nem találtunk be, de a Galatasaray ellen igen. Örülünk a gyõzelemnek és a három gólnak. Az egész csapat tökéletes volt.”
„Nem gondolom, hogy máris továbbjutottunk volna. Tudjuk, hogy otthon nagyon erõsek, rengeteg gólt szereznek. Jól kell dolgoznunk a visszavágón is ahhoz, hogy továbbjuthassunk az elõdöntõbe.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK