Varane: A Bajnokok Ligáját megnyerni egy álom

Fiatalsága ellenére Varane érettsége és eleganciája kiemelkedõ. A középsõ védõ, aki bebiztosította helyét José Mourinho kezdõ tizenegyében, a Champions Matchday címû lapnak adott interjújában elmondta, hálás a bizalomért, amit az edzõtõl kapott, és elárulta, hogy a titka a kemény munkában rejlik. Három nappal a Borussia elleni mérkõzés elõtt úgy véli, tetszetõsek az ilyen meccsek, mert a másik csapat is szeret támadni. A francia szerint megnyerni a legrangosabb európai tornát egy álom. Három találkozó választja el õket attól, hogy mindez valósággá váljon.

Senki nem várta, hogy a te korodban a teljesítményed ilyen gyorsan megfelel majd a Realnak. Mivel magyarázod, hogy szinte mindig a kezdõcsapat tagja vagy?
Elsõsorban a kemény munkának köszönhetõ. Sokat dolgoztam ezért. Emellett rengeteget segítettek a csapattársak, nekik köszönhetõen sokat javultam, nagyon hálás vagyok ezért. Köszönetet kell mondanom az edzõmnek is, aki a kezdetektõl bízott bennem, és segített abban, hogy fejlõdjek. Az, hogy ilyen gyors javuláson mentem keresztül, ezen tényezõk összjátékából adódott.

Hogyan reagáltál volna, ha valaki azt mondja a szezon elején, hogy a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is ilyen gyakran szerepelsz majd?
Nehéz lett volna elképzelni. De a futballban minden elég gyorsan zajlik. Fel kell készülnöd az ilyen dolgokra. A pályafutásom elején minden ilyen gyors volt, készen állok a következõ lépésre, fokozatosan haladok elõre, de elég gyorsan.

Hogyan kerültél a Real Madridhoz? Hogyan valósult meg az idejövetel, és ki játszott szerepet benne?
Ez Zizounak köszönhetõ és az edzõnek. Zizou volt az elsõ kapcsolat, azután az edzõ egy nagyon érdekes elképzelést ismertetett meg velem. Felajánlotta, hogy dolgozzunk együtt, és bizalmat szavazott nekem.

Vártad a Real Madrid hívását, amikor a Lens-ben voltál?
Nem, semmit nem vártam… Kaptam ajánlatokat kluboktól, de sosem tudtam volna elképzelni, hogy a Real ott áll majd az ajtómban.

Sokszor hangoztatod, hogy a nyugalom és a komolyság alapvetõ a te posztodon. Mire van még szüksége egy középsõ védõnek?
Nyugodtságot és bizalmat kell sugároznod a csapat felé. Ez egy kulcspozíció, biztonságot kell nyújtanod, ez nagyon fontos. Jól kell kommunikálni, jól kell érzékelni a saját helyzetedet. Egy középsõ védõnek használnia kell a fejét, sokat kell gondolkodni.

Hogyan értékeled a teljesítményedet a Real Madridban és a BL-ben ebben a szezonban?
Sikerült továbbjutnunk egy nehéz csoportból. Az a meccs, ami meghatározta a szezonomat, a Manchester City elleni mérkõzés volt. Debütáltam a BL-ben, és ezután a csapat bekerült a nyolcaddöntõkbe. Sikerült kiejtenünk a Manchester Unitedet, és legyõztük a Galatasarayt a negyeddöntõben. Ugyanígy kell folytatnunk a döntõig, és meg kell nyernünk.

Mit jelent számodra a BL? Hogyan jellemeznéd ezt a sorozatot?
A BL képviseli a legjobbat a legjobbak közül. Ez a legrangosabb klubok közti torna, ezt övezi a legnagyobb lelkesedés, a futball legnagyobb pillanatai itt történnek. Megnyerni a BL-t egy álom.

Mik az elsõ emlékeid a BL-rõl?
Zizou kapáslövése. Ez ugrik be elõször. Emlékszem, mikor az akadémián együtt néztük a meccseket, az óriási pillanatokat, mikor szurkoltunk a csapatoknak. Nagyon jó emlékek.

Hatalmas játékosoktól kaptál dicséretet. Drogba nemrég azt mondta, nagy jövõ áll elõtted, Zidane szerint te vagy a következõ Laurent Blanc. Mit érzel, mikor ezeket hallod, ráadásul ilyen focistáktól?
Ez nagyon megtisztelõ. Boldog vagyok, hogy ezeket a dicséreteket hallhatom. Ez is motivál abban, hogy elérjem azt a szintet, amit várnak tõlem.

A Real Madrid edzésein olyan csatárcsillagok ellen kell védekezned, mint Cristiano Ronaldo, Higuaín, Benzema… Az, hogy velük gyakorolsz, segít a fejlõdésben?
Ez természetes. Kivételes dolog, hogy napi szinten ilyen tehetséges játékosokkal edzhetek. Segítenek abban, hogy gyorsan tudjak javulni. Minden nap arról szól, hogy minél több tapasztalatot tudjak szerezni tõlük.

A múlt hónapban játszottad az elsõ meccsedet a francia válogatottal. Mit jelentett ez számodra?
Fantasztikus volt. A nemzeti csapat valami teljesen más. Más érzéseket kelt. Az, hogy képviselheted a hazádat, kivételes dolog. Természetesen szeretném ezt ismét átélni, és folytatni a játékot a válogatottban.

A Dortmund a következõ ellenfeletek. A csoportmeccseken egyszer kikaptatok tõlük, egyszer pedig döntetlent játszottatok. Mit tanultál ezekbõl a meccsekbõl?
Láthattuk, hogy remek csapat. Nem véletlenül kerültek be az elõdöntõbe, és kiderült a csoportban, hogy nagyon tehetséges keretük van. Erõsnek kell lennünk és jól kell játszani.

Szerinted a Borussia játéka hasonlít a Real Madridéra? Két olyan csapat vagytok, ami szereti a gyors focit, a támadásokat…
Az biztos, hogy olyan csapatról beszélünk, aki gyorsan vált át támadásba, szeretnek elõre jönni. A mi játékstílusunk is ilyen, mindig élvezetesek az ilyen meccsek.

Van valamilyen különleges tanács, amit José Mourinho mindig elmond?
Az, amit gyakran hallani tõle, hogy tedd, amire képes vagy, de ne vidd túlzásba. Gyakran, mikor fiatal voltam, többet akartam mutatni és jobban akartam teljesíteni, de néha nem szabad belebonyolódni a dolgokba, és nem lehet minden egyes pillanatban uralni a meccset. Vannak alkalmak, mikor arra van szükség, hogy felismerd, nem érdemes belebonyolódni a helyzetbe.

Annak ellenére, hogy ennyire fiatal vagy, hihetetlenül nyugodtnak tûnsz a pályán. A mindennapokban is ilyen vagy?
Nyugodt ember vagyok. Talán a származásomból fakad. Martinique-ról jöttem, nyugodt a temperamentumom. Nekem ez természetes.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK