Mourinho: Úgy döntöttem, hogy maradok, és amíg itt vagyok, López lesz a kapus

A portugál tréner beszélt Pepe problémájáról, amit szerinte Raphael Varane-nak hívnak, elemezte Iker Casillas és Diego López helyzetét, valamint szót ejtett a jövõjérõl is.

Pepe megvédte Ikert: “Pepe problémáját nagyon könnyû elemezni. Egyetlen problémája van, és õt úgy hívják: Raphael Varane. Érthetõ, hogy egy 31 éves játékos nem érzi jól magát, ha kiszorítja egy gyerek, aki csak 19 éves. Ez az élet törvénye. És kinek volt bátorsága pályára küldeni egy ilyen tinédzsert, mint Varane? Nekem.”

Azt tervezi, hogy továbbáll: “Úgy döntöttem, hogy folytatom.”

Megpróbálod magad kirúgatni? “Egészen az utolsó munkanapomig leszek megfizetve. Nem akarok egyetlen euróval sem többet.”

Egy tízes skálán hányasra értékelné az elmúlt 3 szezont?
 “Nem szoktam magam értékelni.”

Casillas: “Nincs problémám vele. Egyszerûen csak jobban kedvelem Diego Lópezt és minden jogom megvan ahhoz, hogy megtartsam ezt a véleményt, épp úgy, ahogy Ikernek is joga van azt mondani, hogy Pellegrinit preferálja velem szemben. Lópezt kedvelem, és amíg én vagyok a Real Madrid edzõje, addig õ fog védeni.”

Hogy érzed magad a jelenlegi helyzetben? “Jól érzem magam. Tökéletesen megértem, hogy a foci világa általánosságban nem különbözik a társadalomtól. A társadalom folyamatosan változik és olyan elveket alkalmaz, amikkel nem értek egyet, de ezek persze befolyásolják a focit is. A futball olyan világ, ami tele van képmutatókkal. De én személy szerint jól vagyok és teljesen nyugodtnak érzem magam.”

Meg tudod magyarázni, mi is történt valójában Casillasszal? “Még egyszer utoljára elmondom, és remélem, hogy végre megérted: én egy edzõ vagyok, és az én dolgom, hogy összeállítsam a csapatot. Én nem csak feldobok egy érmét, majd azt mondom magamnak: rendben, Coentrao fog játszani ma, Marcelo pedig majd a következõ meccsen. A döntéseimet a játékosok sok órányi tanulmányozására és elemzésére alapozom. Számomra Diego López jobb kapus, mint Iker Casillas – magabiztosabb a beadásoknál, jól blokkol mindkét lábával, jobban uralja a tizenhatoson belüli területet. Iker bemutatott néhány elképesztõ védést, de én más típusú kapusokat kedvelek. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, ahogy Iker is jobban preferálja az olyan edzõket, mint Pellegrini vagy Del Bosque. Jogom van azt mondani, hogy jobban szeretem Diego Lópezt. Az emberek azt mondanak, amit akarnak, hogy Mourinho nem ért a focihoz, hogy Casillas hússzor jobb, mint Diego López, de én vagyok a Real Madrid edzõje, nem pedig a sajtó. Holnap López, Albiol, Varane, Nacho és Coentrao játszani fognak. Itt van öt olyan játékos, akik kezdenek majd a Málaga ellen. Varane és Ramos a jövõt képviselik a Real Madridban. Albiol játszani fog azért, mert megérdemli, Fabio azért, mert nincs más lehetõségem a posztjára, López pedig azért, mert õ a legjobb kapus. Ennyire egyszerû. Elfogadom, hogy mások nem értenek ezzel egyet, de el kell fogadnotok a döntéseimet, mivel én vagyok az edzõ.”

Hazai veretlenségi rekord: “Egyik nagy európai csapat sem tudta ezt végrehajtani. Ha valaki nem kap ki a Bajnokok Ligájában, az kikap a kupában. A nagy csapatok: Juventus, Inter, AC Milan, Napoli, Barcelona, Bayern… Mindegyikük veszített otthon. Két meccsünk van még idén, amelyeket hazai pályán játszunk. Még nyitott a bajnokság? Nem. Van még valami, ami miatt örülhetnék? Nincs. De meg fogunk próbálni nem elveszíteni ezeket a meccseket, illetve továbbra is fenn akarjuk tartani ezt az önbizalmat a stadionunkban. A Málaga nagyon veszélyes csapat, õk le is gyõzhetnek minket a Bernabéuban. Ha nem tesszük oda magunkat, akkor nehéz lesz.”

Hány barátot hagy maga mögött, amikor valóban elhagyja Madridot? “Nem érzem, hogy bárki elárult volna. A barátok örökre megmaradnak. Néhányan azt mondták, hogy hívogattam telefonon a Chelsea játékosait. Nem csak õket hívtam, hanem az Anzsi, a Galatasaray, a Bologna és az Inter játékosait is… Mindegyikükkel beszélgetek, ennyit errõl.”

Iniesta: “Iniesta azt mond, amit akar, azt gondol, amit akar, bár szerintem jobban tenné, ha a saját csapatával foglalkozna, és inkább amiatt aggódna, hogy mit fognak csinálni a csapattársai, amikor Messi nem tud játszani. A csapata az elõdöntõben azt tette, amire a sztárjátékosa nélkül képes.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK