Neymar évi 10 millió eurót kereshetne a Real Madridnál

Florentino Pérez minden követ megmozgat, hogy Neymart a Real Madridhoz csábítsa. A klub elnöke stratégiai fontosságúnak tekinti a transzfer létrejöttét, ezért egy nehezen visszautasítható ajánlatot tesz le a brazil asztalára.

A Real Madrid komoly ajánlattal szeretné meggyõzni Neymart, hogy tegye át székhelyét a Santiago Bernabéuba. A brazil játékos asztalára egy hat évre szóló, évi nettó 10 millió eurós fizetést tartalmazó ajánlat kerül, amivel Neymar Cristiano Ronaldo fizetésével megegyezõ összeget kereshetne. Ennyit egyébként kizárólag a portugál sztár és Kaká keres a Real Madridnál (bár Cristiano egy esetleges szerzõdéshosszabbítással ennél valószínûleg többet fog), ráadásul ez tekintélyes többlet ahhoz a 7 millió euróhoz képest, amit a blancók 2011-ben ajánlottak a brazilnak. Akkor már úgy tûnt, hogy az üzlet megköttetett, azonban a Barcelona érdeklõdése közbeszólt, majd a játékos végül 2014-ig hosszabbított a Santosszal.

Az ’AS’ betekintést nyerhetett a Madrid és Neymar közötti tárgyalásokba. A támadó jelenleg havonta bruttó 1.6 millió eurót keres a Santosnál, ami évi bruttó 19.2 millió, ebbõl adózás után valamivel több, mint 10 millió marad meg a játékosnak.

Azt viszont meg kell jegyezni, hogy ebbõl a 10 millióból csupán 2 a játékos valós fizetése, a többit a reklámszerzõdéseinek köszönhetõen kapja. Amikor Neymar 2011-ben hosszabbított csapatával, szerzõdésének része volt, hogy reklámbevételeinek 90%-a nála maradhat (amibõl egyébként korábban is az övé volt 70%). 21 évesen a játékosnak már több mint tíz ilyen szerzõdése van, többek között olyan multinacionális vállalatokkal, mint a Nike, Red Bull, Panasonic, Santander Bank, Volkswagen. A legtöbb együttmûködés 2015-ben vagy 2016-ban lejár, egy madridi átigazolás pedig továbbra is biztosítaná a játékosnak a komoly bevételeket, hiszen fizetésén felül továbbra is felvehetné a reklámbevételek egy részét. Ha a nyáron aláír a Madridhoz, akkor évi nettó 10 millió eurót fog keresni, emellett pedig megkapja reklámbevételeinek 50%-át.

De ami még erre is rátesz egy lapáttal, az egy alapvetõen fontos tény, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Neymar legtöbb reklámszerzõdése tartalmaz egy olyan kikötést, ami szerint amennyiben a játékos a Real Madridhoz igazol, a szerzõdésekben rögzített összeg jelentõs mértékben megnõ. A bevétel növekedésen a játékos és a klub osztozna, ez pedig több millió eurót jelent. Florentino Pérez tisztában van azzal, hogy Neymar igazi pénzcsináló, leigazolását stratégiai fontosságúnak tekinti. (Ráadásul az a ronda frizura is eltûnt már… A szerk.)

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK